Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LIDKA 77

ON NIE CHCE DZIECKA A JA MAM JUŻ SWOJE LATA-

Polecane posty

Gość LIDKA 77

Moje drogie, od 4 lat jestem w dobrym fajnym związku. Planujemy wspólna przyszłość, jednakże on nie chce narazie dziecka. Ja niedługo skończe 33 lata. Masakra! Wiem,że powoli zbliża sie czas graniczny. Bardzo pragne zostać mamą; otaczaja mnie same młode mamy. Jestem coraz bardziej przygnębiona. Bo strasznie boję sie,że zajście w ciążę w moim wieku może zająć trochę czasu. Boję się,że tego czasu nie będę miała. chociaż jestem zdrowa,mam regularne cykle,badam sie kontrolnie. Ale tyle się słyszy o problemach z zajściem. Poradźcie mi coś proszę. Chciałabym zmienić swoje nastawienie.

Porozmawiaj z nim, powiedz mu szczerze co czujesz i czego pragniesz innego wyjścia raczej nie widze.

Gość rgwegwe
Rozmawiaj z nim o swojej chęci zajścia z nim w ciążę, o jego kolegach, którzy mają małe dzieci itd. Mój - mam wrażenie - nabrał chęci na dziecko dzięki relacjom dzieciatych kolegów, większej zresztą niż ja. A co do wieku, faktycznie dla spokoju własnego powinnaś już myśleć o dziecku poważniej ale ja ci napiszę, co mi się wydaje. Otóż jestem przekonana że nasza grupa wiekowa należy do wyjatkowo zdrowych. To młodszym dziewczynom jakby trudniej o te ciąże i donoszenie. Nie wiem... może to wina zanieczyszczenia środowiska, dodatków do jedzenia czy diabli wiedzą czego jeszcze. W każdym razie ja na przykład zaszłam w ciąże jak na życzenie, przy pierwszej próbie, no i mam maleństwo, całe i zdrowe. A jesteśmy w zbliżonym wieku.

Gość ja sie zdecydowalam
na dziecko w wieku 32 lat ,dzisiaj mam 33 i cudownego synka.Maz jest duzo starszy i bardzo sie obawialam,ze nie bedzie chcial dziecka.Powiedzial,ze chce a mimo to nie bylam przekonana czy naprawde.Nie wiem co by bylo,gdyby nie chcial.Ciezko odchodzic od faceta w tym wieku, nie wiadomo czy sie znajdzie milosc i kiedy bedzie mozliwosc posiadania dziecka.Latka lecą i wiemy ,ze ma to wplyw na ciaze.Piszesz,ze narazie twoj facet nie chce.Przekonaj go,ze moze byc niedlugo za pozno albo powiedz jakie jest ryzyko, jesli tego nie wie.

Gość no dokaldnie
facet to moze w kazdym wieku - przynajmniej teoretycznie a u kobiet wraz ze wzrostem wieku zwieksza sie i to bardzo ryzyko urodzenie dziecka z chorobami genetycznymi zwlaszcza z zespolem Downa wiec powiedz mu ze to nie jest Twoje widzi mi sie ze chcesz miec juz dziecko tylko sa medyczne powody dla ktorych za dlugo lepiej nie czekac

Gość dmimtrij
dzieci, dzieci, dzieci. tylko one się dla ciebie liczą? masz mężczyznę

Gość www.tnij.org/party2010
ile lat ma partner?czy jest młodszy?