Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I co ttuu zrobicccccc

Jak przezyc we 3 osoby do poniedzialku- a w portfelu zostalo 30zł????

Polecane posty

Zostalo mi w portfelu 30zł na 3 osoby.Ja, maz i male dziecko.Kase dostane dopiero w poniedzialek.1 raz zdarzyla sie sytuacja zeby nie miec kasy.

Gość moskala
na zupkach chińskich po 1zł? albo nakupuj ziemniaków i podawaj je formie: standardowej (gotowane) frytki i w mundurkach.

Gość kup korpus
i nagotuj zupy, rosol, potem z tego pomodorowki. z iemniakow mozesz zrobic zapiekanke. zalezy co masz w lodowce, na chleb i mleko starczy, mozesz nagdonic dzemem. masz makaron? mieso mielone? moze zrob duuuzo kotletow mielonych i nadgon ziemniakami. sposobow jest duzo, pomysl troche i dacie rade!

Dla dziecko wszystko mam- mleko i pieluchy. Nie lubie takich sytuacji kiedy nie mam kasy.

Gość ja powiem tak.....
kup dużego kurczaka nie wiem jak u Ciebie ale u mnie był by to koszt ok 12 zł ....z piersi spokojnie zrobisz jakieś kotleciki .....nogi przekroisz na pół i już masz 4 porcje ze skrzydełek i krzyża ugotujesz rosołek ...na dodatki czyli warzywa ziemniaki nie stracisz więcej jak 5 zł ...a resztę sumy możesz przeznaczyć na chleb parę plasterków jakiejś szynki i do poniedziałku przeżyjecie ....no chyba nie masz całkiem pustej lodówki co ?

Gość placki ziemniaczane
nelesniki, frytki,gotowana marchewka, makaron z sosem lub serem, racuchy

Wczoraj zrobilam jakies zakupy.Ziemnaki, jajka, olej, margaryna,ser zolty, majonez, porcja rosolowa2 sztuki, wloszczyna, makaron, smietana,Piersi z kurczaka 2,Chleb, laska kielbasy, pare palsterkow wedliny( dla meza do pracy).

Myslalam ze jutro dostane kase(wychowawczy i rodzinne) ale dopiero beda wyplacac w poniedzialek.A maz dostanie kase dopiero za tydzien w piatek.

CUDOWNA SPRAWA

Gość nie denerwuj sie spokojnie
dzisiaj już wypłacają, do wieczora będziesz miała kasę na koncie:)

mam znajoma ktora pracuje w mopsie i mi dopiero puszcza w poniedzialek kase na konto.

Gość ft srtsrset
i taka jest ta nasza rzeczywistość.....

Gość sdfghgfd
weekend można sobie zabezpieczyc na luzie. wprosic się do rodziców na obiadek, drugiego dnia do teściów i jakos bedzie :D

trosze przesadzacie z tym pojsciem na obiad do kogos.nie kazdy chce zeby ktos wiedzial ze brakuje kasy.Z tego co piszesz masz sporo zrobionych zakupów.Piersi,korpus ....zupa,nalesniki,placki ziemniaczne,drozdzowe no chyba ze jestes przyzwyczajona do lusksusowego jedzenia.

Tym bardziej, ze piszesz, ze wczoraj cos niecos kupilas. Powinnas bez najmniejszych problemow przezyc i najesc sie do syta, chyba, ze chcesz pokupowac wszystko "z wyzszej polki" W marketach jest bardzo tania fasola, kielbasa, chleb i ser.

wiadomo ze nie bedzie byle komu opowiadala ze nie ma kasy, ale jakies zaufanej kolezance czy rodzinie powiedziec cos takiego to chyba zaden wstyd.

Pic duzo wody zeby oszukac zoladek? Ja moze zarabiam teraz sporo i nie musze oszczedzac, ale gdybym musiala, jeszcze by mi zostalo :P A Wy panikujecie, jakby Autorka miala umrzec z glodu (zapewniam , ze nawet po 3 dniach scislego postu jej to nie grozi :P)

ej przecież z tych zakupów które zrobiłaś wczoraj ja bym zyła ponad tydzień! Nie dlatego że nie mam kasy, ale dlatego że to fura jedzienia! Z taką lodówkę to już nic nie musisz do poniedziałku kupować!!!!

zrob rosol z kurczaka, z kuczaka co zostanie to zrob mieso na obiad do tego ziemnaki, drugiego dnia na obiad piersi z kurczka, placki ziemniaczane, nalesniki, makaron z jajkiem i ketchupem, zapiekanka na dole ziemnaki, potem np kielabasa, jakies warzywko ser zoly. Dla mnie z tych skladnikow przezycie do poniedzalku nie stanowiloby problemu.

Gość ciekaweeee
to tylko 4 dni bez problemu da się przeżyć za takie pieniądze

Gość cyniczny menager
umów się ze mną na loda, wpadnie 100pln :)

Gość sdfghjkjhg
może i mało masz kasy ale za to w lodówie od chooja. jeszcze na sobotni film w tv na dwa browary Ci styknie

do energicznej trzydziestolatki* Wiesz chyba zta uwagą o tym ze nie umrze przez 3 dni nie na miejscu to bylo.nie musisz sie wychwalac ze sporo zarabias zi nie musisz oszczedzac,moze kiedys ci sie tez przytrafi to.Tobie moze dietka by sie przydała ale nie autorce widocznie topiku.ma dziecko i męza który pracuje wiec pomysl co piszesz.