Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Vigor take me on 0231

Czy w ciąży można wycierać kurze i używać odkurzacza??

Polecane posty

bo słyszałam przesąd , że jak mama sie zakrztusi to dziecko bedzie miało astmę lub uczulenie na kurz :( nie wiem czy to tylko taki przesąd, jestem w 5 tyg. ciazy. przydałoby sie podkurząć bo mieszkanie tonie w brudzie...ale nie chce narażać zdrowia dziecka...

kupy tez nie wolno robic przez całom ciąże, bo jest taki przesąd, ze wtedy dziecko wyjdzie ci bokiem :classic_cool:

Gość gangbang miszczu
tak mozesz takze uzyc rurki do odkrzacza poprzez wprowadzenie do pochwy odbytu i na koncu do buzi rytmicznie ruszajac

Gość Magda Ewa Maria
myslisz, że lepiej mieszkać w syfie i brudzie?? niż przez chwilę być narażoną (omg) na trochę kurzu i hałasu??

Gość Magda Ewa Maria
a tak btw mam nadzieję, ze to prowokacja, bo inteligencja :) jest częściowo dziedziczna i szkoda byłoby dziecka :D

nie przesadzaj co innego koniec ciązy,sprzataj normalnie .Ja przez całą ciążę spratałam i jakos moja córka zdrowa jest.

jakbym była wygodnicka i leniwa to bym 9 miesiecy nie sprzątała...ech co za ludzie...mówię że nie hcodzi o hałas, bo mam cichy nowoczesny odkurzacz, mogę też użyc sciereczki i sprayu pronto, ale chyba te chemikalia są wysoce szkodliwe :O

Gość a ja powiem
bez przesady, oddychać na ulicy też nie będziesz, bo spaliny. ciąża o ile przebiega prawidłowo, to nie zwolnienie z codziennych czynności. ale jak masz takie obawy, to niech ktoś Cię wyręcza.

Gość Magda Ewa Maria
mydło, szampon, płyn do naczyń, proszki do prania!! to też chemia to czyli co, czeka Cię (nas) zagłada :D??

Gość nie gniewaj sie dziewczyno
ale za madra to ty nie jestes.Przeciez nie bedziesz tego pic tylko kurze scierac.Myjesz rece i zalatwione.

Gość Anderka
Pomyśl logicznie: nie będziesz sprzątać, bo to szkodliwe, zapuścisz mieszkanie, a potem do tego syfu i wylęgarni roztoczy dziecko przyprowadzisz??? Sprzątać trzeba, a kurz który się gromadzi gdy nie sprzątasz jest bardziej dla ciebie szkodliwy niż ten na ścierce. Zawsze po sprzątaniu możesz się wykąpać, umyć włosy i nic się tobie ani dziecku nie stanie. Ścierki po sprzątaniu też się pierze lub płucze, prawda? A w zabobony wypada już przestać wierzyć, skoro jesteś dorosła i spodziewasz się dziecka! Ani twoje zakrztuszenie, pierdnięcie czy beknięcie nie zrobi krzywdy dziecku. Nie bądź śmieszna i nie słuchaj takich bzdur!

Gość a ja czekam i czekam
Zawsze się zastanawiałam dlaczego kobietom w ciąży robi się kisiel z mózgu. Dziś sama jestem w ciąży i znam odpowiedź. Niektóre kobiety poprostu mają kisiel zamiast mózgu a w ciąży częściej je się pyta o zdanie więc mają większe możliwości pokazania swojej pustoty. Jak ktoś jest mądry to żadna ciąża nie zagraża jego mózgowi. Ave.