Oonaa1818 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Kochalam sie ze swoim facetem stosunek przerywany 29grudnia i 10 stycznia. Prawidlowo powinnam dostac miesiaczke 6stycznia. Dzisiaj mamy 21styczen a ja nadal nie mam okresu. Nigdy nie mialam regularnie co do dnia, kiedys spoznila mi sie miesiaczka az 3tygodnie, ale w ciagu ostatnich 3miesiecy bylo raczej regularnie. Zrobilam test ciazowy 16stycznia wieczorem, i wynik byl jednoznacznie negatywny. Pobolewaja mnie jajniki i lekko brzuszek czasami. Od wczoraj zaczelo mi wychodzic troszke syfkow tak jak przed okresem i zaczynaja mnie pobolewac piersi. Jakie jest prawdopodobienstwo tego ze jestem w ciazy??? Sama juz nie wiem co mam o tym wszystkim myslec... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oonaa1818 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Mialam nieregularne cykle ale od kliku miesiecy tak jakby wydawalo mi sie ze moze juz sie wyreulowaly i byly to cykle 31-33dniowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oonaa1818 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Powinnam dostac okres 25wrzesnia a dostalam dopiero 5pazdziernika, pozniej 7listopada, 6grudnia. Dzis mamy 21styczen i nadal nie mam okresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Im so sorry for you Napisano Styczeń 21, 2010 idz do lekarza. Tu nikt ci nie powie dlaczego nie masz okresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oonaa1818 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Ale jakie jest prawdopodobienstwo tego ze moge byc w ciazy? Wytrysk byl w chusteczke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Jeżeli test po takim czasie wyszedł negatywny, w ciąży raczej nie jesteś. Idź do lekarza. Skąd my mamy wiedzieć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oonaa1818 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Czy testy moga sie mylic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ojojojojojoj... Napisano Styczeń 21, 2010 Może miałaś cykl bezowulacyjny i stąd brak krwawienia, albo jakiś problem natury hormonalnej...? Tak jak poprzedniczki napisały - idź do lekarza. Nikt Cię nie zdiagnozuje na forum i nie określi jednoznacznie co TOBIE jest, nawet jeśli ktoś miał podobną sytuację, bo Ty to Ty, a każdy przypadek jest inny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ojojojojojoj... Napisano Styczeń 21, 2010 Aha - i w ciąży nie jesteś. Po takim czasie, już dawno by tę ciążę testy wykryły.. Więc tu nie jest problem 'czy to ciąża', tylko 'co poza ciążą może powodować takie opóźnienia'.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oonaa1818 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Dziekuje wam za odpowiedzi. Najbardziej obawialam sie tego ze to moze byc ciaza i stad taki tytul. Jutro zapisze sie na wizyte u ginekologa. Ale jesli okres prawidlowo powinnam dostac 6stycznia a kochalam sie bez zabezpieczenia 10stycznia a 16stycznia zrobilam test ktory dal wynik negatywny wiec napewno nie jestem w ciazy tak ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ojojojojojoj... Napisano Styczeń 21, 2010 W takim przypadku ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nie wiadomo, co spowodowało zaburzenia cyklu... Ale jeśli pojawiają się symptomy zbliżającej się miesiączki, to tak właśnie należy to traktować, ponieważ te same objawy są w przypadku miesiączki jak i ciąży, przy czym w szacuję.. ok 90% kończy się to miesiączką:) Zawsze zakładaj wersję optymistyczną w takich przypadkach, a gdyby się okazało inaczej, to i tak Twoje nerwy nie zmieniłyby sytuacji... A dodatkowo szkodziłoby Tobie i dziecku, plus w stresie podejmuje się nieracjonalne działania, których później się bardzo żałuje... Więc zalecam spokój i wizytę u lekarza :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oonaa1818 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Ale powiedzcie mi czy taki test mogl sie pomylic? Dziekuje;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Przecież już 10osób Ci odpowiedziało!!! Przeczytaj w ulotce, kiedy test jest wiarygodny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fcndjksa Napisano Styczeń 21, 2010 co do testow to roznie. Mojej kolezance zaden nie wykryl ciazy, a byla juz w 3 mcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Nie pisz bzdur! Nigdy nie słyszałam o takim przypadku! Dziewczyny głupoty gadają. Jasne, gdy hcg jest niskie na początku ciąży może dojść do pomyłki, ale nie po takim czasie. W trzecim miesiącu jest kulminacja, a potem stężenie spada. Wychodzi na to, że tej koleżance przez całą ciąże test by nie wykrył! Bzdura. Przykład- hcg licząc od ostatniej miesiączki 3 LP — 5 - 50 mIU/ml 4 LP — 5 - 426 mIU/ml 5 LP — 18 - 7340 mIU/ml 6 LP — 1080 - 56500 mIU/ml 7 - 8 LP — 7 650 - 229000 mIU/ml 9 - 12 LP — 25700 - 288000 mIU/ml 13 - 16 LP — 13300 - 254000 mIU/ml 17 - 24 LP — 4060 - 165400 mIU/ml 25 - 40 LP — 3640 - 117000 mIU/ml Test wykrywa hcg od 25mIU/ml więc siuśki musiałyby być mega rozcieńczone, żeby nie wykrył stężenia 288000 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
saga19 0 Napisano Styczeń 26, 2010 skoro dostajesz tradzik tak jak jest przed okresem, to na pewno @ dostaniesz.tylko kwestia czasu..a co do przerywanego- nie radze skoro nie planujesz dziecka;) przed orgazmem faceta wydziela sie sluz, w ktorym sa tez plemniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach