Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłebek sierści

co mam zrobić z tym psem ?

Polecane posty

Gość kłebek sierści

od roku mam psa - labradora ,suczka - zdrowy radosny pies . Tyle tylko ,że ilości kłaków jakie z niej spadają mogą przyprawić czlowieka o ból glowy i zwiększone rachunki za prąd Ja rozumiem ,ze psy okresowo zrzucają wieksza ilośc sierści -ale u nas to wyglada tak ,że wieczorem odkurzam a do poludnia na podłodze leżą nie pojedyńcze klaczki ale cale ich kłęby . Spodnie , ktore mam na sobie - do kolan w sierści Staram sie ja karmić rozsądnie - wszystkiego po trochę , wlączajc w to gotowe karmy lepszych firm - ale efekt jest jaki jest . Może ktoś mial taki problem i poradzil sobie z nim ? Wyczesuję ją codziennie - cale szczotki sierści lecą w powietrze - a sierść i tak leży w domu.

Gość ttamie
to że labradory linieją dwa razy do roku to bajka wymyślana przez hodowców. moja się sypie cały rok, więc wszystkie ciemne dywany wymieniłam na kremowe, żeby te biszkoptowe kłaki zakamuflować :P aczkolwiek zauważyłam, że im starsza, tym mniej sierści leci, jestem dobrej myśli :classic_cool:

Gość kłebek sierści
już nawet dywanów nie mam - ale na podłodze i tak pełno klaczków . Może wiecie coś o jakimś specyfiku na poprawę sierści ?

Gość pomóż mu sie wyleczyć
musisz go solidnie czesać;)

pralka z funkcja usuwania sierscxi szczotki do ubran szczotka dla psa :P moj kundelek tez spotro gubi mnie to nei przeszkadza, gorzej z innymi:P

Gość kłebek sierści
a szczotkę ma takę specjalisyczną - czeszę ja conajmniej 20 min dziennie - no już sama nie wiem co robić :(

Pokochaj to. Wyczesuj. Nie rozumiem, po co przygarniacie psa, skoro przeszkadza wam sierść :-o

Gość kłebek sierści
wiem ze psy gubią sierśc -no ale nasz suczka -to już łysa powinna być :)

Gość kłebek sierści
spróbuj to pokochać jak masz klaki nawet na chlebie :)

I wiesz co ? Uważam, że sierść goldena prezentuje się pięknie nawet na mojeje kanapie :p

Gość kłebek sierści
boję sie co będzie na wiosnę :)

Gość happy pitbull
labradory mają to do siebie, że sierści gubią od chuja i z tym to się trzeba pogodzić, kupić szczotę i czesać tyle ile tylko się da. i moja jest wyczulona na zmianę karmy, dawałam jej droższe i się sypało, kupiłam pedigree i trochę zwolniła, więc nie wiem, poeksperymentuj ze składem jedzenia.

Na wiosnę wyjdzie słońce, zazieleni się trawa, zakwitną kwiatki i będzie git. :)

ja Czesiowi kupuje Darlinga albo taka z biedronki raz kupilam i tez wcinal i to prawie jak darling:)

Gość happy pitbull
nie wiem czy żart z biedronką był skierowany do mnie, ale w biedronie się nie zaopatruję :P się uwzięliście na to pedigree, pięć psów tym wykarmiłam i żadnemu nic nie było, nie przesadzajcie.

Gość najlepiej oddać psa do schroni
ska albo na przerób kiełbasek. :O

Bo do niedawna Pedeegree nie było produkowane w Polsce. To mączka kostna. Produkowane zagranicą Pedeegree jest trochę lpeszej jakosci ale w Polsce już go nie kupicie.

Gość hhsh
a co jest z pedeeegri

akle serio taka z biedronki karma nei jest zla , moj pies mial nadal ladna siersc i w ogole a co sie z tamtymi 5ma psami stalo co karmione byly Pedeegree????????

Żyły szybko, umarły młodo i zostawiły po sobie mnóstwo sierści :p

Gość TYNKARZ
polecam karmę znanej i lubianej marki TIP, ktorej produkty są w Realu. TIP - TANIO I PYSZNIE!!!

ja czasami kupuje saszetki Pedeegree mam nadzieje ze one takie zle nie sa

Gość happy pitbull
a co miało się stać? zdechły :D ale ze starości, a nie od karmy, żeby nie było.