Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golden flower

Marzenia o własnym M

Polecane posty

Gość golden flower

Witam, jestem młodą osobą, pracuję na pełnym etacie, studiuję zaocznie i jestem zupełnie bez szans na swoje mieszkanie. Zarabiam tyle, że nie stać mnie na kredyt mieszkaniowy (po spłacie raty kredytu starczyłoby mi może na przysłowiowe "waciki"), nie mam babci, która wybierała by się na drugi świat pragnąwszy pozostawić mi w spadku swoje mieszkanie a wynajmowanie mieszkania jest zupełnie nieopłacalne, gdyż płacąc za czynsz i wynajem nigdy nie odłożę pieniędzy na swoje mieszkanie. Jaka jest polityka państwa, miasta? Chyba nie ma żadnej :blee: :co2: Słyszałam kiedyś o czymś takim jak mieszkania do remontu, ale z tego co wiem, największe szanse mają małżeństwa z dziećmi. A jakie są szanse dla młodej osoby, która jednak chce się usamodzielnić (mieszkanie z rodzicami, dzielenie pokoju z rodzeństwem to nie to czego pragnie się w wieku 20-stu kilku lat :( ) Czy są na tym forum ludzie, którym mimo to udało się spełnić marzenie o własnym M ??

Gość Wolvfram
nie wiem jak jest teraz ale jeszcze kilka lat temu były tak zwane strychy lub poddasza do remontu na własny koszt, znam kilka osób, które mieszkają na strychach i mają powierzchnie ponad 100 metrów kw.