Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi2608

czy wychodzicie z 2 letnimi dziećmi teraz jak jest tak zimno na dwór?

Polecane posty

Gość takajedna_mamuśka
Dziewczyny, W Polsce nie ma regulacji, czy informacji publicznych wyznaczający normy zimna dla osób chorych, dzieci, przedszkoli. Mieszkam w kraju, gdzie są...więc tak: Dzieci poniżej 3 roku życia nie powinny przebywać na mrozie -10 i więcej... dzieci starsze -15 i więcej. Jest to związane z ruchliwością dzieci, wdychaniem powietrza przez usta a nie nos... tak zimne powietrze jest dla dzieci szkodliwe. Astmatycy, sercowcy i osoby z przewlekłymi chorobami układu oddechowego poniżej -10 nie mają co wychodzić... bardzo groźne. Tutaj dzieci usypia się na dworzu i tyle ile śpią w dzień, tak stoją w wózkach np. wszyscy są bardzo aktywni ruchowo od dzieci po starców... przedszkola, deszcze, błota, zimno... cokolwiek.. dzieci dużo czasu spędzają na zewnątrz... wycieczki piesze, zabawy na placach i w lasach, szałasach. Nie ma tu więc przewrażliwienia.... Dodatkowo wymagane są wełniane podkoszulki i kalesonki u dzieci w przedszkolach, a mniejszym czy większym rodzice (i sobie) też kupują..., bo ciepłe, przewiewne i zdrowe... no i odpowiednia odzież wierzchnia, nieprzemakalna, oddychająca...zimą ciepła, inne pory, lżejsza. Polecam więc małych dzieci nie zabierać na spacerki i spanko gdy spadnie poniżej -10.... (przy wietrze nawet -5, bo odczuwalna temp. jest o kilka stopni niższa od faktycznej). Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.

Gość ahaaaaaaaada
Tutaj czyli gdzie, i gdzie są opisane te normy?

normy ? rzą ustala czy mam wyjsc z dzieckiem czy co ?? i gdzie te normy zreszta nowowsci nie podałas każdy o tym wie moj juz nocnikowy :D tylko na noc pielucha i nie bardzo ma chęci sie jej pozbyc a ja nie mam pomysłu