Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karuzelka..............

Rodzice chłopców proszeni są o odpowiedź

Polecane posty

Gość karuzelka..............

Chciałabym zapytać ile wasz syn miał lat jak poszedł do przedszkola i jak sobie tam radził. Mój ma dokładnie 3 lata ale jest raczej nieśmiałym chłopcem i zastanawiam sie czy posłać go od września do przedszkola czy jeszcze 1 rok zaczekać. Oczywiście wiem ze dzieci są różne niemniej jednak chciałabym poczytać jak było u was :)

Ja Ci nie powiem jak bylo u mnie,bo jeszcze nie bylo,ale tez zamierzam swojego poslac do przedszkola od wrzesnia i kurde nie wiem,bo moj jest doslownie "dziki".Dzis np poszlam z nim na spacer do parku.chcialam by wyszedl z wozka to od razu w placz i na rece...Nie wiem czy to z lenistwa czy ze strachu,ale okropny jest.Jakby bal sie ludzi:(

Gość lalka z porcelany
Moj jak mial poltpra roku to nawet z nikim mi nie pozwolil na dworzu porozmawiac :-P Teraz ma 3 lata i podbija swiat :-D mienia sie, spoko.

mój syn poszedł do klubu malucha jak miał 2 lata i 5 mesiecy, zajecia dwa razy w tyg ale zostaje tam sam, rozbieram go buziak i leci do dzieci.uwielbia tam chodzić a ja jestem mega zadowolona bo się swietnie tam rozwija:) uczy sie wierszyków, piosenek, tanczy z dziecmi, bawi się, uczy sie zycia w innym srodowisku niz dom i mamusia z tatusiem ;) a tez jest wstydkiem, boi się nowych sytuacji , chowa się zawsze za mną jak ktos obcy go zaczepia, jak ktos go o cos pyta to nie chce odpowiedziec bo sie wstydzi, ale przedszkole bardzo mu pomaga się oswoić z innymi dziecmi i paniami takze moim zdaniem same pozytywy! od wrzesnia pójdzie już do normalnego przedszkola ale taki wstep w postaci klubu malucha polecam goraco :)

Gość hhhhh
mój syn ma 4 lata i dopiero od werezśnia poszedł do przedszkola, ale nie dlatego że wcześniej nie chciałam po prostu przedszkole do tej pory przyjmowało od 4 roku zycia bo było małe. Też miałam obawy, ponieważ cały zeszły rok nie pracowałam i spędzałam czas z dzieckiem, więc mały bardzo się do mnie przyzwyczaił, nie chciał zostać sam u babci, żebym ja sama pojechała np. na zakupy. Ale wbrew pozorom nie było źle z adaptacją w przedszkolu. Były chyba 3 dni kryzysu, kiedy płakał w drodze do przedszkola, ale poradzilismy sobie z tym. Nie zostawiałam go w domu, tylko mimo płaczu i skarg że boli go brzuszek odwoziliśmy, tyle tylko, że wcześniej go odbierałam, zaraz po obiedzie. Po 3 dniach uspokoił się. Teraz jak był w domu przez święta to pytał kiedy pojedzie do przedszkola. oim zdaniem duzo też zalezy od atmosfery w przedszkolu, przedszkolanek, ilości zajęć itp.

trójka moich dzieci (2 chłopaków i dziewczynka) poszli po ukończeniu 3 lat. Od początku im się podobało i nie było scen. Tylko jakieś przejściowe, krótkie kryzysy Teraz mam 2,5 latka i gdyby było miejsce w przedszkolu na pewno już by poszedł. Wniosek złożony, czekamy na wolne miejsce po jakimś dziecku, które mimo upływu czasu nie potrafi się zaaklimatyzować i rodzice zrezygnują ;P

dlaczego kierujesz pytanie tylko do mam chlopcow?:)ja mam dwie dziewczyny,jedna z nich w wieku trzech lat poslalam do przedszkola,pierwsze dni plakala,lecz z czasem zaczela sie oswajac z nowym otoczeniem,moim zdaniem wiek trzech latek jest w sam raz na przedszkole,im starsze dziecko tym jest mu trudniej z adaptacja:)

Gość badzzdrowy
Witam Dbasz o zdrowie ? Potrzebujesz dobrej rady ? zreknij na stronke . www.badzzdrowy.pl

ja swoich od wrzesnia właśnie posyłam do przedszkola :) jeden w styczniu skończył 3 latka, a drugi w grudniu 2

Do wikiniki: Pytam o chłopców bo podobno im trudniej się przystosować do nowego otoczenia, jakim jest przede wszystkim przedszkole. Czytam taką książkę "Wychowywanie chłopców" :) A ponieważ mam syna to ciekawi mnie czy jest to prawda.

Gość moj mial 35 niesmialy i
nienawidzil przedszkola ( corka bardzo lubila, chodzili razem) , udawal chorobe, rano histerie, w sumie chodzil w kratke( tzn prawie nie chodzil, chcialam tylko,zeby mial jakis kontakt z dziecmi i myslalam sie sie uspoleczni). Musialam zrezygnowac z pracy.

Gość moj mial 3 i pol niesmialy i
aha, jego ojciec tez nie chodzil do przedszkola, abo nie chciał, ja chodzilam i bardzo to lubilam.