Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omijany

Moja siostra zachowuje się jak puszczalska!Brat jest na moim utrzymaniu!

Polecane posty

Gość omijany

Żebym nie powiedział gorzej na siostre! Ma trójke dzieci, w tym jedno nieślubne, miało dwóch mężów, pierwszy to nieudacznik a drugi to alkoholik! a teraz ma trzeciego który nie akceptuje moich siostrzeńców. Siostra właśnie prawie zawsze swoje dzieci odsyła do mnie na noc bo mój szwagier nie chce ich widzieć! Ja bratu opłacam wszystkie rachunki, daje mu na jedzenie oraz na to by utrzymał swoją żone i dzieci. I to ja chodze na poczte czy do banku by mój brat i bratowa mieli opłacone wszystko na czas, jedzenie również im kupuje bo dowiedziałem się że oni przepuszczają wszystkie pieniądze na wódke. Brat ze swoją żoną spłodzili trójke dzieci a nie potrafią ich utrzymać! Ich dzieci też prawie zawsze śpią u mnie! Co ja mam zrobić? Dziwnym zbiegiem okoliczności stałem się ojcem 6 dzieci. Szkoda mi rodziców, więc nie mówie im o poczynaniach mojego młodszego rodzeństwa.

Gość współczuje rodzinki
Masz żone i własne dzieci? :(

Gość barbonowa
Mam podobnie tylko, że jeden brat na moim utrzymaniu

Gość omijany
Miałem dwie żony,ale dzieci niestety się nie dorobiłem. Teraz jest tak jakbym je miał. Bo wychowuje sześcioro, w tym troje jest utrzymywanych przeze mnie. Jeśli chodzi o dzieci mojej siostry, to one tylko przychodzą do mnie na noc!sobota i niedziela to cała szóstka jest u mnie. Ani moja siostra ani mój brat ze swoją żoną nie przejmują się tym że je mają. Z rodzeństwem już całkowicie nie potrafie rozmawiać, tym bardziej że nie chciał bym by rodzice wiedzieli o tym jak żyje moje rodzeństwo. Więc po prostu dzieci śpią u mnie. Jedna trójka w jednym pokoju a druga w drugim.

Gość barbonowa
Omijany piszesz poważnie 6 dzieci śpi u ciebie ? W jakim jesteś wieku?

Gość omijany
Mam 37 lat, moje rodzeństwo jest troche młodsze, siostra ma 27 a brat 29. I to ja się musze zajmować ich dziećmi, bo niestety mają takich nieodpowiedzialnych rodziców. Moja siostra jest tak głupia że wzieła sobie kolejnego faceta, teraz takiego który nie akceptuje jej dzieci a brat i bratowa wolą alkohol.

Gość to rzeczywiście dobry z ciebie
facet:)

Gość smierdziel
ja pierdole, zal mi tych dzieci :o

Gość omijany
Mnie też, padło na to że to ja musze się nimi zajmować! to znaczy nie musze, robie to z własnej nieprzymuszonej woli,ale to tylko dlatego że przykro mi jest gdy patrze na życie swoich siostrzeńców i bratanków. Niestety ich rodzicom chyba już nie da się przemówić do rozumu.

Gość może powinneś zostac rodziną
zastępczą dla nich? spróbuj napewno ci się to opłaci;)

Gość omijany
Ja nie chce być dla dzieci prawnym opiekunem. Wolałbym żeby moje rodzeństwo w końcu zmądrzało. Brat ze swoją żoną udali się na terapie odwykową i poszukali sobie pracy. A siostra wyrzuciła swojego kolejnego męża z domu i zaczęła się interesować wyłącznie dziećmi!

Gość no to sie wpakowales w nie zla
gromadke:D zycze powodzenie :)

Gość weź jeszcze sobie kilka dzieci
aków z bidula:D:D

Gość rzeczywiście współczuje
Ale wogóle z jakiej racji ty przejmujesz się ich dzieciakami?:O, oni ich nastukali niech oni się przejmują.. a Ty to olej ;)

Gość omijany
Wiecie!!! Ja znalazłem się w trudnej sytuacji, bo jednocześnie jestem na rodzeństwo wściekły, ale przecież nie odmówie im pomocy!! Ja sam nie wiem jak mam się w tej sytuacji zachować? dla mnie ta sytuacja również jest bolesna!

Gość bardzo ci współczuje
:(

Gość ja bym jednak z nimi porozmawi
ała i zażądała większego szacunku dla siebie... :) tyle dla nich robisz:):)chyle czoło;)

Gość to piękną masz rodzine...która
Cie nie szanuje

Szacunek dla ciebie! Ale uwazam ze powinienes poweidziec rodzicom o calej tej sytuacji, moze oni polozyliby temu kres i akos wplyneli na twoja siostre . Co z niej za matka??? Dzieci powinny byc dla iej najwazniejsze... Zal mi ich...

Gość łoo matko współczuje Tobie Two
im Rodzicom i Tym dzieciom! To jakaś patologia a rodzice powinni wiedziec jaka chwastyw wychowali i jakie chwasty w przyszłości Ty wychowasz :O

Gość luxurylife
Witam. Mam na sprzedaż oryginalne perfumy takich firma jak Lacoste, Chanel, Calvin Klein, DG, DKNY, Carolina Herrera, Givenchy, Paco Rabanne, Versace, Hugo Boss, Armani, Kenzo. Posiadam zarówno męskie jak i damskie zapachy . Możliwość sprzedaży przez allegro. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać w tym wątku, lub gg: 1467750 email: luxurylife@o2.pl link do jednej z aukcji allegro: http://allegro.pl/item894415480_chanel_coco_mademoiselle_edp_100ml_nowe_bcm.html Pozdrawiam.

Gość mam takie samo zdanie na ten t
emat! może powinneś zostac rodziną zastępczą dla nich? spróbuj napewno ci się to opłaci!

Miałam podobna sytuacje w rodzinie. moja babcia utrzymywała rodziców alkoholików (moja kuzynke i jej meza) opłacała rachunki kupowała jedzenie zajmowała sie dziećmi a w podziękowaniu została potraktowana jak najgorsza (szkoda słów) wreszcie kurator zainteresował sie losem dzieci zabrał dziewczynki do domu dziecka chłopak sie nie załapał miał juz 18 lat. teraz biedak mieszka ze swoja jeszcze bardziej patologiczna babcia. W ciagu niespełna roku dziewczynki były nad morzem, w górach na kolonach w kinie widziały rzeczy i miejsca o których wczesniej nawet nie mogły marzyć. same mówia ze jest im lepiej

jesli stworzysz rodzine zastepcza dla dzieciaków dostaniesz środki pienieżne na ich utrzymanie bedzie ci łatwiej a i one pewnie beda szczesliwsze. My nie moglismy tego zrobic moja babcia siła rzeczy juz ma swoje lata a nam odmówiono ze wzgledu na zbyt małe mieszkanie i to ze rodzice dzieci mieszkaja blisko a to mogłoby sie źle skonczyc

Gość omijany
Rodzina zastępcza? może byłoby to dobre rozwiązanie, tylko jak ja tak naprawde poradze sobie z szóstką dzieci? teraz jest jakoś łatwiej. Pisałem już wolałbym żeby moja siostra zmądrzała i wyrzuciła tego typa z domu i zajęła się dziećmi! Jeśli chodzi o brata i jego żone to oboje powinni już iść na odwyk,znaleźć prace i również stać się dla swoich dzieci normalną rodziną.

Gość jako opiekun bedziesz mial dod
atkowa kase;)