Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfvjsjkczkd hjkcnjzx

przerwanie karmienia piersią

Polecane posty

Witam, mam pytanie jak przestać karmić piersią ? Chodzi mi o to jak poradzić sobie z piersiami a nie z dzieckiem. Dziecko nie ssa piersi i jest na butelce. Od wczoraj nie ściagałam pokarmu, dziś chodzić nie mogę, piersi powiększyły się razy 10 i bolą niemiłosiernie, prosze o radę.

domowych sposobów na zatrzymanie laktacji nie znam. zawsze można iśc do lekarza, przepisze bromergon albo inne cudo i zgłowy:)

jestem na tym samym etapie co ty :) U mnie tylko pierwszą dobę po całkowitym odstawieniu piersi bolały,a pokarm gromadził się w ogromnych ilościach. Trochę odciągnęłam (tak żeby dało się wytrzymać), a następnej nocy piersi były już puste. W ciągu dnia zero pokarmu - może dwa razy czułam jak coś tam się jeszcze gromadzi, ale nie były to takie ilości które powodują dyskomfort. Dziś podobnie - dziecko bym jeszcze nakarmiła, ale nie ma już dyskomfortu. Ile ma Twoje dziecko? Czy również podobnie jak ja masz ciężej z odstawieniem niż Twoje dziecko? Czyli nachodzą Cię myśli, że to sprzeczne z naturą, że kończy się pewien przyjemny-niemowlakowy etap itp :)

dziecko od poczatku bylo dokarmiane, piersi juz nie chce itd, wczoraj odciagnelam troche tylko, aby stopniowo zanikał a w nocy masakra, nawał taki że szok, dziecko ma 2 tyg

a to u Ciebie inna sytuacja - masz malutkie dziecko, więc wg mnie unormuje Ci się sama ta laktacja. Ja mam 6-cio mięsięcznego synka i do tej pory tylko na piersi był - oj i cieżko bardzo od strony psychicznej zrezygnować z karmienia.