Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Błagam pomóżcie mi, bo już głupieje!!!

Polecane posty

Ostatnią miesiączkę miałam 19 grudnia, dzisiaj jest 35dc i cisza, a cykle mam 28dniowe. Utrzymuje mi się cały czas wysoka temperatura-36,8, a 36,9 i dodam, że przy owulacji mam najwyżej 36,7. Robiłam już 4 testy ciążowe w różnych odstępach czasu i ciągle są negatywne. Mam jeszcze takie objawy: - bóle w dole brzucha, są różne ciągnięcia, skurcze, silne kłucia po stronie jednego lub drugiego jajnika - śluz najpier był lekko rozciągliwy, ale nie przezroczyty, teraz jest kremowy i lepki - bolące brodawki, jakby napuchnięte otoczki i zmieniony kolor - częstsze wizyty w WC - większy apetyt - zmęczenie Czy to jednak może być ciąża, tylko testy jeszcze jej nie wykrywają? Potrzebowałabym obiektywnej opinii. W poniedziałek planuję iść na badanie krwi.

Gość przy tak wczesnej ciąży nie
ma ŻADNYCH objawów które opisałaś. Jedyny, to brak miesiączki. Wszystkie inne wskazują zbliżającą się miesiączkę

Gość masz szanse
na ciaze , zrob test z porannego moczu za 2 dni - powinno juz cos wykazac . ja mialam podobnie , dopiero po kilku dniach po dacie spodziewnej miesiaczki druga kreska wyszla bledziutka , a po 6 dniach ta druga kreska byla juz bardziej widoczna na tescie ( ale tez blada ). moze mialas pozno owolacje i dlatego testy jeszcze nie wychodza. zrob test z krwi

tylko, że ta zbliżająca się miesiączka jakoś od tygodnia nie nadchodzi :(

Gość masz szanse
nie mozesz miec tych wszystkich objawow jedynie tylko 2 z nich - bóle w dole brzucha, są różne ciągnięcia, skurcze, silne kłucia po stronie jednego lub drugiego jajnika - zmeczenie

na teście, który dzisiaj robiłam było napisane, że wykrywa od 25mlU/ml hormonu HCG, ale jak jest powyżej 500mlU/ml to test już wykaże wynik negatywny, mimo tego, że jest ciążą! A przecież w 4-5tc HCG wynosi ok 500! Dziwne prawda? A test z krwi zrobię w poniedziałek.

zrób bete mi tez 3 testy pokazaywały brak ciazy dopiero jak zrobiłąm po tyg od terminu okredsu test wyszedl pozytywny a i robiłam go popołudniu

idź zrób test z krwi i będziesz wiedziała. ja na tym etapie co ty( ok 37 dnia cyku) robiłam test, od razu 2 grube kreski wyszły. miałam takie objawy - częste wizyty w toalecie, mdłości, ciągłe zmęczenie, rozdrażnienie, bóle w dole brzucha jak na okres. nie kojarzyłam tego z ciąża, dopiero test mi ją uzmysłowił :D być może owulacja była później i do zapłodnienia doszło później i dlatego test nie wychodzi. albo tak sobie wkręciłaś tą ciążę, ze masz wszystkie objawy a ciąży nie ma. zrób ten test i będziesz wiedziała.

myszko tylko, że ja już jestem tydzień po terminie @, testy robię rano i ciągle negatywne :( a może to są jakieś zaburzenia hormonalne?

mała Agatko, możliwe, że faktycznie owulacja trochę mi się przesunęła. Co do objawów, to wiesz, bóli brzucha raczej nie da sie sobie wmówić, do toalety też chodzę duuuużo częściej niż zwykl, bo zwykle max 5 razy na dobę, a teraz nawet i 10 razy, a piję tak samo mało jak zawsze, a zmiany w piersiach zauważył mąż, więc jest to obiektywne źródło, tym bardziej, że ona zawsze studzi moje "objawy ciążowe" ;)

Gość 0071
ola to zas ty glupiejesz z tym zoo? daj se siana dziewczyno

a szkoda, że nie da się inaczej ;) to czekanie jest okropne :o

Myszko, ale test popołudniowy ma mniejsze szanse na wykrycie ciąży niż test robiony rano, bo rano jest największe stężenie hormonu w moczu. A po tym teście popołudniowym robiłaś jeszcze kolejny rano następnego dnia i wyszedł negatywny?

głupiejesz faktycznie, bo częste sikanie jest wtedy, kiedy ciąża jest na tyle duż (5-6 miesiąc) że naciska na pęcherz. Teraz częsciej sikasz z nerwów po prostu i za każdym razem sprawdzasz, czy może już pojawiła się miesiączka. Przed miesiączką też piersi są bardziej tkliwe i nieco się powiększają. No może jedynie jakieś mdłości, ale też trochę za wcześnie. Więc przestań się wkręcać, zrób może gorącą kąpiel i poczekaj do tego poniedziałku na rozwój sytuacji :)

no to powiedz mi dlaczego 99% dziewczyn we wczesnej ciąży opisuje u siebie jako objawy zmienione i tkliwe piersi oraz częste siusianie? Wszystkie kłamią? Przecież macica od początku rośnie i uciska na pęcherz, później jest wyżej, więc ucisk mniejszy, a gdy dziecko jest już duże i zaczyna się ruszać znów nacisk się zwiększa.

hally jak robiłam rano był negatywny a popołudniu zrobiłąm i była s laba krecha ???

i chciałam jeszcze dodać, że doradzanie kobiecie, która może być w ciąży, gorącej kąpieli, jest chyba mało odpowiednie :o bo nie wiem czy wiesz, ale w przypadku ciąży gorąca kąpiel może spowodować poronienie!!!

przy tak wczesnej ciąży nie - nie koniecznie, ja sikałam od początku! a nawet nie myślałam o ciaży - odstawiłam tabletki, przeprowadzałam sie, zaczęłam nową pracę, miałam sesję, kochałam się tylko od 2-4 dnia cyklu, czyli podczas miesiaczki, więc myślałam że ciąży na 100% nie będzie - nie denerwowałam sie tym że okresu nie ma bo wiedziałam że po odstawieniu różne może być.a jednak! i do samego końca ciąży sikałam jak opętana!

Myszko to faktycznie dziwna sprawa :o ja dzisiaj robiłam jakiś dziwny test, nie wiem czy czytałaś. W ulotce było napisane, że jak hcg jest ok. 500mlU/ml lub wyższe (czyli ok. 4-5tc) to mocz trzeba rozcieńczyć z wodą w proporcji 1:1 :o a skąd ja niby robiąc test mam wiedzieć ile mam tego hcg, jeżeli wogóle? Bez sensu...

też bardzo mnie denerwuje jak każdy mi mówił ze nie mogłam częsciej sikać bo to niemożliwe, bo blablabla. to dlaczego nie moglam dojechać autobusem do pracy? to dlaczego biegalam jak oszalała co 20-30 minut i sikalam i siakłam i sikałam jakbym wodospad Niagara między nogami miała? nie nie wkręciłam sobie, tak było i już :)

hmm - dlaczego dziewczyny tak piszą? Bo nigdy w ciąży nie były, mają po 13-15 lat i przeczytały od innych koleżanek na forach internetowych :) Można też wyczytać, że znajome znajomych innych znajomych miały okres przez całą ciążę :):):) Jestem matka dwójki dzieci i mogę dać głowę, że to co opisujesz nie wygląda na ciążę, tylko na przesunięcie okresu z jakichś tam powodów. Ciesz się, że do tej pory zawsze był regularny. Ja takiego komfortu nie miałam nigdy, chyba że podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej

ale to, że Ty tak miałaś nie znaczy, że musi tak mieć każda kobieta! Wkurza mnie takie myślenie, bo ja to i wszystkie! A tutaj na forum jest masa matek, a nie tylko głupiutkie nastolatki jak sugerujesz!

wiem ze nie musisz tez tak miec ale sprwdzic mozesz a co do sikania to mi sie zaczeło od 6 msc :O matko kochana sikalam jak szalona wszystkie kible zaliczałam na spacerze to po drodze kilka kanjp zaliczonych ale tylko na kibel :O wsytd ale cóz

Gość tez jako doswiadczona matka
potwierdzam,ze oprocz zatrzymania miesiaczki nie sa to objawy wczesnej ciązy, raczej spoznijacej sie miesiaczki, ale oczywiscie MOZE byc tez ciaza. W kazdym razie nie szalej ( bo moze ci dojsc do tego tzw ciaza urojona) wyluzuj i czekaj spokojnie do nastepnego testu. Wybacz, ale roznica miedzy 36,7 a 36,8 jest zadna, ciaza na pecherz nie naciska, raczej jest to nerwowe, wiec nie nakrecaj sie, bo szkoda nerwów, co ma byc to bedzie.