Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajanka

GUZKI POD PACHAMI

Polecane posty

Gość kajanka

Od tygodnia pod pachami mam bolesne guzki. Pod jedną zniknął a pod drugą powiększył się do rozmiaru dużego ziarna fasoli i bardzo bol. Czy miał ktoś taki problem i co to jest. Boję się iśc do lekarza by nie usłyszec diagnozy że to rak.

nie są to powiększone węzły chłonne? Idz do lekarza. Na dr house powiększone węzły chłonne pod pachami nic dobrego nie wróżyły. Zdaje się ze koleś miał malarię ;)

Gość kajanka
ale ja nie wyjeżdzałam do egzotycznych krajow więc malaria to na pewno nie jest. miał ktoś tego typu problem ?

Gość z 68
moga to byc powiekszone wezły chłonne, roznie to z nimi bywa, przewaznie powstaja przez uzywanie antyperspirantów, moga powstac pod jedna jak i druga pacha, guz moze zniknac spod jednej a na drugiej sie dlugo utrzymywac, pomoc moze zmiana antyperspirantu na zwykły dezodorant, czasami jest tak ze powiekszony wezeł chłonny moze sie utrzymywac barzo długo mimo uzywania dezodorantu ale w takim przypadku juz nie powinien sie powiekszac

ja też tak miałam 10 lat temu, ale potem same zniknęły, było ich kilka pod każdą pachą...

Gość kajanka
ja dotąd używałam reklamowanego ETIAXIL uzywałam co 3 dni i bardzo podrażniał skórę i powstawały odparzenia. od dwóch tyg. używam w kulce garniera i może po tej zmianie to się stało.

Gość z 68
wszystkie antyperspiranty odpadaja, bo i tak sie spocisz i dodatkowo wezły chłonne sie "zatykaja", wiec lepiej sie spocic troche wiecej i dac ujscie wezłom a dezodorant powinien zniwelowac zapach potu

kup sobie lady speed stick żelowy, mi po nim sie wszystko unormowalo i teraz tylko tego używam :)

Gość kajanka
też tak zrobię - dzięki za rady