Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy dobrze

Tak gotuje zupe dla 8msc

Polecane posty

Gość czy dobrze

gotuje ziemniak i marchewke i kawalek piersi z kurczaka i to potem miksuje , dolewajac 2 lyzki wody , zageszczam kleikiem jak robie zle to napiszczie jak mam to robic z gory dziekuje

Gość gvrfgergr
może więcej warzyw? i lepiej skrzydełko niż pierś z kurczaka

Gość gvrfgergr
i nie miksuj ! Rozgnieć widelcem,a mięso normalnie nożem pokrój

Możesz dodać więcej warzyw,pierś może być ja też na niej gotowałam zupki na zmianę z piersią z indyka.Dodawałam kleik ryżowy albo kukurydziany i trochę oliwy z oliwek albo masełka:)

Gość czy dobrze
ona jeszcze nie ma zabkow i bedzie sie dlawic a jakie jeszcze dac warzywa ? z pietruszka jej nie smakowalo takie ostre tak to wychodzi taka papka , nie zupka , moze zle ....

możesz dac więcej warzyw, poza tym inne mięsko też możesz dawać, np cielęcinę (jeśli nie ma skazy białkowej), królika. zamiast zagęszczania kleikiem możesz dodać troszkę ryżu, albo kaszy jaglanej, czy jęczmiennej. ja w tym wieku jeszcze miksowałam, ale też staralam sie dawać maleńkie kawałeczki jarzyn. spróbuj raz zrobić zupkę tak ze warzywa zetrzesz na tarce i potem ugotujesz. nie miksuj już wtedy!

Gość czy dobrze
a czy moge ugotowac na dwa dni ? i zostawic w lodowce ? dziekuje wam za pomoc

to ma być taka papka :) mój tez ząbków nie miał i pieknie z kawałkami sobie radził, wiec próbuj! ma ostre dziasełka, poradzi sobie!!! co do warzyw mozesz dac buraczka, pietruszkę (ale odrobinkę jak nie lubi więcej), kalafiora, brokuła, selera, groszek. jak nie wiesz co to idź do sklepu i popatrz na słoiczki dla dzieci w jej wieku, poczytaj skład i będziesz wiedział jakie warzywa moze już jeść :) tu masz tabelkę co już może http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/168-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-8-miesiac-zycia.html

ja mam 7msc dziecko i daje mu tak: cielecina , jagniecina , krolik, kurczak, indyk, perliczka. groszek, kalafior, szparaga , marchew , pietruszka, cwikla, brukselka, brokula, kukurydza, co drugi dzien zoltko ugotowane zageszczam ryzem . gotuje raz na 3 dni i nic pozniej nie gotuje tylko podgrzewam . Do autorki ; na moje oko to za malo mu warzyw dajesz, bardzo uboga ta jego dieta.

Gość no właśneie
za uboga ta zupka i spokojnie możesz rozgniatać, nie trzeba mixować, dziecku zęby nie potrzebne, dziąsełkami da radę żuć miękkie kawałeczki warzyw, nie rób z dziecka kaleki

Ja również uważam że zbyt mało warzyw. Ja gotuję w ten sposób że jest ziemniak, mięso (kurczak, indyk lub wołowina) i warzywo lub kilka warzyw. Na każdy dzień inny skład. Ja nie gotuję codziennie. Gotuję raz w miesiącu i zamrażam, potem tylko wieczorem wkładam do lodówki i podgrzewam na obiad. Ja raz na jakiś czas robię też tak że robię pulpeciki, do tego gotuję ziemniaki i jakieś warzywo dziś np marchew, wszytsko rozgnaitam widelcem i daję jako drugie danie.