Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda159

Microgynon 21 Jak to z nim wkońcu jest? Antykoncepcja.Proszę o szybką i fachową

Polecane posty

Gość magda159

Witam , ostatnio byłam u ginekologa i przepisał mi tabletki antykoncepcyjne "Microgynon 21".Na ulotce napisane jest że pierwszą tabletkę należy przyjąć pierwszego dnia cyklu miesiączkowego. W czwartek wieczorem(14.01) dostałam okresu. Postanowiłam wziąć pierwszą tabletkę w piątek(15.01) o 16;30 aby przyjmować ją zawsze o stałej porze dnia.Tu pojawia się moje pierwsze pytanie: Czy piątek (15.01) był pierwszym dniem cyklu miesiączkowego czy jest już liczony jako drugi dzień?Czy ma to wpływ na działanie tabletek? Na ulotce napisane jest że jeśli pigułki przyjmie się w pierwszy dzień okresu jest się zabezpieczonym od pierwszej tabletki , natomiast jeśli w drugi , przez kolejne 7 dni należy się zabezpieczać innymi środkami. Po 7 dniach, w następny piątek(22.01) współżyłam z moim chłopakiem bez innych zabezpieczeń.Chłopak skończył we mnie wiele razy. Czy istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciąże? Co myślicie o alternatywnej drodze jaką jest tabletka "po". Proszę o szybką odpowiedź. P.S W czasie tych 7 dni zjadłam jedna tabletke ibubromu , czytałam że niektóre leki mogą zmniejszać skuteczność pigułek , Ibuprom nie należy do tej grupy leków(tak wyczytałam na innym forum).Czy to prawda? Pozdrawiam Magda159

No troszkę się pośpieszyliście zwłaszcza,że było to Twoje pierwsze opakowanie... albo tak albo nie :) Najlepiej pójdź z tym pytaniem do lekarza.Ale myślę ,że nic się nie stało nie można się wkręcać

ibuprom nie zmniejszy działania tabsów anty, 1 dzień miałaś 14

Gość ho ho ho
skoro dostałaś miesiączkę wieczorem, a pigułkę wzięłaś następnego dnia po południu - to sądzę, że jest ok. W ulotce jest napisane pierwszego dnia, ale ginekolog mi mówił (jak zaczynałam brac pigułki), że należy się zmieścić w 24 godzinach od pojawienia się krwawienia.

Gość magda159
Dziękuję za dotychczasowe informacje bardzo mi pomogły . Proszę wypowiadać się dalej potrzebne mi są każde informacje.Pozdrawiam magda159

Gość magda159
^UP^ Przepraszam za powtórzenia. Nie zwróciłam na nie uwagi.