Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość svsvfevfefve

Dzisiaj zostałem wezwany do zapłaty. Nie wiem co mam robić ?

Polecane posty

Gość svsvfevfefve

Witam. Dzisiaj zostałem e-mail z pobieraczek i zostałem wezwany do zapłaty 94,80zł. Zalogowałem się i akceptowałem tylko regulamin ale nie podpisałem zadne umowy papierowej. Mam cie bać czy to tylko oszuści ? Oto e-mail: Szanowny Panie rtererte, Dnia 05.01.2010 z komputera o adresie IP 188.134.133.540 zamówił Pan na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona. Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarł Pan z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Panu niniejsze wezwanie do zapłaty. Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Panu stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego. W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne: - przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej, - przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej, - postępowanie sądowe, - komornicza egzekucja należności, - Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych. W związku z tym wzywamy Pana do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl. 2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane: Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C. Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150 Tytuł przelewu: Pobieraczek5 -xxx@xxx.pl Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=jJ92jzCmf5A%2BALbEsWvzbzdEU5Y%3D W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl Z poważaniem, Zespół Pobieraczek.pl

wsółczuje ale zaznaczajac x podpisałes jednoczesnie umowe...nalezy czytac co sie zaznacza...wielu jest takich jak ty nie daj se

Gość bywają od czasu do czasu
olej niech wystawią fakturę na ip :D i spróbują należność wyegzekfować w sądzie...

nic ci nie zrobia to oszusci sa mnostwo ludzi nabrali.a ta kwota jest za mala zebys sie tym zajal ktokolwiek tylko strasza pewnie.

Gość uuuuuuuuul
nie tylko Ty to dostałeś, o tym było w TV - nie czytaleś co akceptujesz, wykorzystali to po prostu

Gość stary allegrowicz
Przede wszystkim NIC IM NIE WPŁACAJ! To zwykli naciągacze. Żerują na ludziach, którzy przestraszą się ich śmiesznych pisemek z groźbami. Prawda jest taka, że nie mają możliwości wyegzekwować tej należności.

Gość svsvfevfefve
nie podałem prawdziwe dane tylko mają mój e-mail i IP

Znam ten temat. Niczego nie płać, mogą ci skoczyć, oni żyją z zastraszania, ani jednej sprawy nie wytoczyli, a przeciwko nim toczy się postepowanie. Nie płać.

Gość gniazdo robaków
Podczas 10-dniowego darmowego okresu próbnego przysługuje prawo do pisemnego wypowiedzenia zamówienia (fax, email itp.). Po upływie 10-dniowego okresu próbnego ważność umowy od 3 miesięcy i koszt od 7,90 PLN miesięcznie. Na piewszej stronie jak byk jest ta informacja. Trzeba CZYTAĆ. Łatwo więc policzyć, że chcą, abyś zapłacił im za rok korzystania z ich serwisu.

Gość gniazdo robaków
Dodam, że temat jest mi trochę znany, ponieważ parę lat temu umieściłem ogłoszenie o niedozwolonej treści na stronie pajeczyna.pl i dostałem 5000 PLN kary. Tu nie ma jaj; zgłaszają na policję a ta zajmuje się tym, co do niej należy.

nic im nie plac.znam kogos kto mial podobnie z tymi dziadami i nie zaplacil dostal taki list i nic.olal to i dali spokoj.a to bylo dosyc dawno temu,kilka mies.to oszusci.

Gość doktor z lodzi
nie wiesz co zrbic ? to jebnij sie w leb i nie pisz tu wiecej jełopie