Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaonegoo

facet religijny..

Polecane posty

Gość onaonegoo

czy to dobry kandydat na faceta? jestem wierząca-jedna nie jestem zbytnio praktykującą..

Gość cccccccccccccccccccccc
Oooo to zalezy powiem Ci. Może być to dewot nienormalny. Róznie to bywa. Oszust? Kto wie? Na pozór tylko religijny, a naprawde OHYDA. Ja miałam takiego dyrektora raz. Zawsze chodził do komuni, na ofiarę. Myślałam, że to pobożny, dobry człowiek. Zawsze uśmiech dla każdego (jak był w pracy). A to było takie dno i jest :( Jak ten Farel :( Także ostrożnie z tą religijnością.

Gość cccccccccccccccccccccc
Najbardziej jednak zapamiętałam go jak przychodził na zebrania Rady z ...Gościem Niedzielnym i mówił, że... szkoła schodzi na psy. Jego na pewno. Jego szkołę psy już rozniosły. Ale jego konto? :(

Gość gospodyni z plebanii
Polecam. Im facet bardziej religijny, tym lepszy w łóżku. Moim kochankiem jest ksiondz proboszcz i jeszcze nikt mnie nie zaspokoił tak jak on.

Gość onaonegoo
racja,racja.. ale jak tu poznać prawidziwe oblicze..jak może się tuszować..na poczatku

Gość onaonegoo
taaa

Gość zona lucyferaaaaaaa
wyniszczy cie psychicznie nie ma nic gorszego niz religijny absztyfikant

Gość daj sobie czas
To bardzo dobry kandydat. Teraz mało któremu facetowi można naprawdę zaufać (kobietom też), wyjątkiem są realnie wierzący, (niektórych dobrze znam i widzę, że na serio mają zasady i chcą dobrze). Starają się ludzi nie ranić i planują być dobrymi mężami, ale też wymagają tego samego :-) Daj sobie czas, bo warto :) Przez rok wiele się może zdarzyć i w końcu poznasz jego prawdziwe oblicze w sytuacjach trudnych :) Trud nigdy nie jest na marne...

Gość daj sobie czas
A tak w ogóle, to każdy facet może się dobrze tuszować, nie tylko wierzący, albo tym bardziej niewierzący, bo może "sam ustalać" kiedy ma "swoje zasady" a kiedy nie, więc może być typową chorągiewką, jak mu wiatr zawieje na jego korzyść, tak zrobi. Napisz coś więcej o nim, bo tak trudno coś doradzać, jak nic nie wiadomo o nim... Jak się zachowuje? jakich ma znajomych/rodzinę? czy Ci czymś podpadł itp.

Gość Ukamieniowanie
moze to rrobic na pokaz i wcalenie nie byc religijny po prostu chce cie przelecieć

Gość Helmut 7000
Może wcale nie jest religijny tylko to takie przyzwyczajenie tradycyjne z regionu skąd pochodzi? Ja mam kupę takiej rodziny. Do kościoła to by wszystkich zmuszali, nawet ogniem i mieczem ale jak przyjdzie co do czego to nie bali się kary boskiej i mnie orżnęli na spadku :) Kto się modli pod figurą to ma diabła za skorą :) jak mawiała moja druga część rodziny.

Gość cccccccccccccccccccc
Do Helmut 7000 - hahaha - ale się uśmiałam -to jest właśnie religijny facet. A czemu on jest religijny? Bo go ogniem i mieczem do tego kościoła zawlekali. Oczywiście jest to mało śmieszne, a spadek przede mna CIĄGLE (już mnie to nie interesuje) ale... :( No w Polsce nie ma niczego wiecej prócz kościoła więc religijność ludzi tu jest tym bardziej questionable jak dla mnie. Nie wytworzyli sami z siebie niczego godnego uwagi jak im się kościół nie podoba, natomiast kościół opluwają już na maksa. A po co do niego łazą? Bo nie mają na kino w niedzielę - dosłownie. A tam za darmo. No wolny datek. To 10 zł by za bilet zapłacili, w auto wsiądą, też godzina jak dla mnie. A reszta? Po co oni tam chodzą? Żeby ich ksiądz pogrzebał wiesz. Jedyny rozsądny powód choć państwo też musi pogrzebać PODOBNO - tak mi matka mówiła. Ale że chodzi do tego kościoła to nie liczy na państwo coś widać w tej kweistii. A ja miałam na państwo liczyć? Jaką debilką była taką jest do dziś :( Wiwat Helmut. PS. Do gospodyni z plebani - sama se znajdź robotę ty głupie denko. :( To nie jest kochanek tylko układ - robota + seks. Prawdziwy kochanek pracy ci nie gwarantuje - to masz układ, który chcesz czy nie musisz chwalić. Weź się zwolnij z plebani to pogadamy.

Ale serio większość ludzi to traktuje jako kino ten kościół. Repertuar raz lepszy raz gorszy. Niektórzy są tam w operze... mydlanej? :( A jak wyjdą to już są w niebie. Siódmym!!! :( A przynajmniej na papierosku.

Kościół jako niedzielny, darmowy film...o średniowieczu. Tak byśmy mogli skwitować kościół w Polsce. :(

Gość Helmut 7000
no właśnie ja uważam że Polska to kraj w dużej mierze praktykujących niewierzących. NIe weim czy to dobrze. Fajny może taki folklor. Jak chce się zobaczyć kogoś praktykującego i wierzącego to wystarczy wejść na mszę ale w tygodniu albo w pierwszy piątek. W niedzielę przychodzą ludzie głównie z przyczyn tradycyjnych. Nie mówię że wszyscy. Obecnie chyba nie znam nikogo kto by naprawdę był religijny w sensie wierzący a nie kościółkowy. Poza tym ta tradycyjność wymusza właśnie dookólne zmuszanie innych żeby też w tą niedzielę zwlekali się do kościoła - akurat to widziałem na własne oczy. TO że ktoś żarliwie chodzi do kościoła w niedzielę nie oznacza wcale że jest też moralny itp. może chodzi bo jest taki zły? :) żeby się nawrócić ? :) Słowem warto te dwie rzeczy rozróżnić albo porozmawiać z nim jakie ma wartości w zyciu i co dla niego oznacza praktykowanie religii: chodzenie do kościoła, zmienianie swojego zachowania czy rowój intelektualno-teologiczny - znasz kogoś kto przeczytał całą ewangelię? :) ja teraz już nikogo takiego nie znam.

Gość onaonegoo
nie chodzę do Kościoła co ndz..nie widze potrzeby..wiem wiem..zaraz będę o bezbożnicę posądzona..ale jak mam się zmuszać,żeby tylko stać..a tak naprawde nic z siebie na tej mszy nie dam i będę mysleć o czymś innym..to nie wiem czy jest sens.. Mój chłopak mnie namawia wręcz..do tego jestem innego wyznania..to już chyba kapa na całego.