Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

małpen

właśnie gotuje rosół z kury

Polecane posty

prawdziwej kury, tzn udka kury. Pierwszy raz to robię, ale obawiam się czegoś, ten rosół strasznie smierdzi :O a dziś mam gości. Kurdeee co robić? czy to normalne?

no ja wiem że trup, każda potrawa mięsna jest z trupów, ale np udka kurczaka ze sklepu są zajebiste a to z kury wiejskiej masakra.Pytam czy ktoś gotował taki rosołek?

aa i zapomniałam dodać że udko kaczki też gotuję :classic_cool: ale to ta kura coś nie teges, śmierdzi.

Gość hejka...
a opłukałas po rozmrożeniu? scieło sie białko, pozbieraj te fleje.... Jak ze sklepu sa super, to ja jestem ksiądz. Jak rosół to tylko z wiejskiej kurycz, lub kaczora :D

jasne że opłukałam , nawet tą krew gęstą wyjełam, i szumowiny też już powyciągałam :D nieweim, może odcedzę ten rosół powtykam pietruski natkę i pocięty w kosteczkę por :) Masz rację rosół z kocura (kaczki) musi być super :D

Gość hejka...
Ja pora nie daje.... A masz kawałek suchego żóltego sera? Jak tak to wrzuć....nie rozpusci sie, ale nada ładny kolor, rosól będsie pycha!

Gość dokładnie pozbieraj
jak zacznie się gotować to pozbieraj farfocle, tą pianę potem dodaj pietruszke, marchewke,cebulke tylko opiecz ją trochę na gazie, 2-3 kostki rosołowe, troche pieprzu lub ziarenek pieprzu ,wegety i na mały gaz i niech sobie pyrka:-p z 1,5-2 godz smacznego:)

Gość aaaa

kostki rosołowe?? vegeta?? kogoś tu nieźle poniosło

Gość hihiji
7 minut temu, Gość aaaa napisał:

kostki rosołowe?? vegeta?? kogoś tu nieźle poniosło

to co powiesz o żółtym serze w rosole dla koloru xd