Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieZaChuda

Odchudzanie --- 25.01.2010

Polecane posty

czesc dziewczyny ja srednio jestem z siebie zadowolona zjadlam dzis: jogurt muesli jogobella bo niestety nie bylo nic innego w lodowce rano;/ pol jablka salatka taka ze sloika (23 kcal w 100 g zjadlam jakies 170) 2 jajka na twardo niby nie az tak duzo ale czuje sie najedzona :/ jutro musze juz cos lzejszego zjesc ;)

Niezachuda NIE JEDZ PASZTETU! To najgorsze co mogłaś wybrać :( Lepiej zjedz z serkiem topionym albo zrób sobie na bogato czyli wasa + szynka+ sałata + pomidorek i rzodkiewka -> pyyycha! Na małego głoda polecam takie małe opakowania kukurydzy lub groszku z bonduelle są bez cukru a 100kcal. Maluśka puszka a wychodzi półmiski i syci bardzo. I w carefourze w słoikach sa takie mini kukurdzyki ale w kolbach 23kcal na 100g można się objeść a tak malutko kcal. Ja dziś zjadłam: 150 ml kefiru 70kcal szklanka zupy 60kcal ogórek ~15kcal brokuły 200g na maśle 150kcal Razem: ~300kcal. Idę na steper. 25kg samo się nie zrzuci :)

Larkin89 --> Nie za malo jesz ? 300 kcal to strasznie malo, do tego jeszcze cwiczenia.. Z doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze lepiejby bylo jka bys zjadla wiecej.. Uwiez wiem co mowie, mozesz potem tego zalowac.. No i przyznac musze jeszcze 2 wpadki.. Zjadlam kebaba, mama zrobila a ja nie umialam sie powstrzymac (wiem moja wina) i jeszcze pronce polo .. ;/ porazka.. Ale jutro musi byc lepiej, podobno poczatki sa najgorsze, a ja dawno sie nie odchudzalam, a teraz duzo jadlam, i to duzo slodyczy i nie potrafie tak na raz tego swinstwa rzucic.. Mam nadzieje, ze u was jest lepiej :)

Dzięki za troskę :* Jak ja sobie pozwolę na coś więcej, to potem skończy się z 4 ooo kcal. Taka już jestem - albo wcale albo na maxa :(

A nawet jeśli to sobie nic nie zrobię bo mam wszędzie tłuszcz :D Jestem amortyzowana z każdej strony. Najwyżej stracę te 5kg z każdego uda, 15 z brzucha i coś jeszcze, a co mi tam ;)

hej dziewczyny ;) ja dopiero teraz wrocilam ze szpitala, nieszczesna alergia, nie pytajcie o szczegoly :O dzisiaj dietka cos mi nie wypalila :/ zjadlam risotto ale z sosem czosnkowym winiary :P plus drozdzowka z serem z awiteksu :( ale coz jutro bedzie lepiej :) trzymajcie sie

156 cm i 72 kg 21 wiosen. Dziewczynki ja lecę do łóżeczka bo jutro trzeba wstać :(

larkin89----> wg mnie tez troszke za malo jesz:( wybacz, moze bedzie to wygladalo jak jakis glupi wyklad ale ja tez wiem to po sobie, ze kiedy jadlam tak malo to tylko sobie rozregulowalam metabolizm i mialam ogromne jojo :O:O:O polecam platki zdrowy blonnik, otreby pszenne i owsiane :) super dzialaja! do tego herbatki zielona, czerwona i pu ehr :) pozdrawiam dobranoc

Fakt, na pewno lepiej bys sie czula jak bys byla chudsza itd.. Ale wydaje mi sie, ze jezeli chcesz schudnac te 25 kg, to powinnas jesc wiecej kalori bo w pewnym momencie waga moze stanac, i juz nic nie zrobisz, a jak zaczniesz jesc np 500 kcal to zaczniesz tyc.. A wontpie zebys cale zycie wytrzymala jedzac tak malo, na pewno zjawi sie ochota na paczka, czy czekolade.. A po za tym bedac dluzszy czas na takiej diecie, tylko sobie zaszkodzisz.. Wiem, co mowie.. Sama przez to przechodzilam, tez slyszalam takie wypowiedzi, i wtedy myslalam sobie co one wiedza... Ale fakt jest taki, ze to czysta prawda, ale rozumie sie to dopiero wtedy jak to dotknie nas samych.. Jestes starsza odemnie, ale przez taka diete mozesz stracic polowe wlosow, okres.. Wiec moze sprobuj na poczatek troche bardziej kalorycznej diety, i do tego cwicz.. ? Nie pisze tego zlosliwie, jak by nie bylo to ammy sie odchudzac, i wspierac razem.. A pisze to tylko dlatego, zebys potem nie zalowala.. Bo ja wlasnie przez taka diete przez kilka miesiecy nie mialam okresu.. A wyglad byl dla mnie wazniejszy i nawet sie tym nie przejmowalam.. A potem czasu sie juz nie cofnie..

blue lips --> ma racje, wejdziesz w zamkniete kolo, u mnie wygladalo to tak, ze kilka dni jadlam tak jak ty, czyli np jogurt i jablko o 16, a potem juz nic, fakt faktem, bo schudlam, ale po tym przykladowo 4 dniach zucalam sie na jedzenie i jadlam strasznie duzo nawet po ok 4000 kcal.. I nawet nie bylam glowdna, organizm chce odreagowac, jesz tak przez kilka dni, waga wraca, a nawet jest wieksza, potem znowu nic nie ejsz bo jestes zdesperowana i tak wkolko.. Tzw.. kompulsy.. O nastroju nie bede wspominala, i o rozstepach na ciele tez.. Bo to juz inna bajka.. Zastanow sie, czy warto.. A w pewnym momencie na pewno przestaniesz sie odchudzac, i co wtedy bedzie, przytyjesz i anwet nie ebdziesz miala juz sily zeby sie odchudzac bo stracisz wiare w to, ze Ci sie uda.. Jak za kazdym kolejnym razem po 4 dniach zucasz sie na jedzenie..

niezachuda-------> aha mam jeszcze jedno pytanie co sadzisz o galaretkach w diecie?? bo ja nie wytrzymam dlugo bez czegos slodkiego i pomyslalam wlasnie o nich.

Z tego co wiem, to nie maja za duzo kalori, wiec wydaje mi sie, ze sa okey, zwlaszcza jak jesz je w pierwszej czesci dnia, a po za tym na pewno lepsze to niz jakies batoniki.. ;p ale nie wiem, nie jestem ekspertem w dziedzinie odchudzania hehe :)

ok dzieki dzisiaj wlasnie tez galaretke pochlonelam :P ale to bylo rano wiec moze az tak bardzo nie zgrzeszylam :D

w porownaniu do tego co ja pochlonelam, to nie hehe :) ja uciekam spac, bo juz torhce pozno jest, a jak by nie bylo to rano trzeba wstac.. Dobranoc :* i kolorowych.. :) Odezwe sie jutro :)

Gość wytrwała567
Hej dziewczyny!!!! Ja tez zaczynam odchudzanie, a w zasadzie zaczęłam dziś rano i po pierwszym dniu jestem z siebie dumna mam madzieję że uda mi sie wytrwać z Wami. Do lata chciałam schudnąc i to sporo bo jest mój ślub:)

hej wytrwala567! witamy :) razem zawsze razniej :D powiedz ile masz lat, jaki wzrost i wage? i co zamierzasz robic zeby schudnac?? :)

Dzisiaj dzien drugi, oby byl lepszy niz wczorajszy.. Ja juz po sniadaniu, mleko z kakaem, pol rogalika i dwie mandarynki.. Musialabym zaczac cwiczyc, ale nie umie sie przelamac :/ A co u was ? :D Buziaczki

ja dzisiaj wstalam o 10 :O wiec na 5 posilkow chyba nie mam co liczyc :( na sniadanko mialam muesli z mlekiem :)

witam was! no ja jak narazie sie trzymam diety ścisle, ale łatwo nie jest. co do ćwiczeń, to też z nimi ciężko... szkoda, że taka pogoda, bo pobiegałabym, a truchtanie, to ja lubie;) a co u was?

Ja wlasnie z praktyk wrocilam, no i jest lepiej niz wczoraj, nie zjadlam az tyle, i raczej juz nie zjem bo zaraz ide do chlopaka.. Co prawda zjadlam troche paluszek, ale nie jest zle.. wiec tak : pol rogalika z mlekiem i kakaem mala bulka jogurt z jogobeli troche surowki z warzyw jablko goracy kubek z knora 3 wafle ryzowe no i te paluszki ostatni posilek o 17 :30.. razem hm.. ok 1100 kcal, moze troche mniej.. Jutro troche przytne jadlospis.. :) A teraz mykam, bo musze sie przyszykowac :) Wpadne rano :) Buskii :):*:*:*

Hej :) Co tu tak cicho ? Ja wlasnie wstalam, i zaraz sobie zrobie sniadanko, ale jeszcze nie wiem co .. :P Mam nadzieje, ze dzien dla wszystkich bedzie udany :) Buziaki :)

Gość taka jedna wie i powie
patrze ze od poniedzialku i juz tyle z was nie daje sobie rady hehehe ;)

hej mi cos nie idzie :P:P dzisiaj skusilam sie niestety na buleczke z awiteksu i kotlet de-volaille :O:O na sniadanko muesli z mlekiem i zielone jablko. niestety stepper kupiony wcozraj okazal sie uszkodzony i musialam oddac :( ale dzisiaj jade do decathlonu poszukac jakiegos fajnego i nawet mam juz jeden na oku : http://www.decathlon.com.pl/PL/st-290-87992185/ moze te 220zl zmusi mnie do jakiegos wysilku :P buziaki

Gość gloriiia17_
Witam dziewczyny mogłabym dołączyć? mam na imie Gloria mam siedemnaście lat. Waże 50kg chciałabym ważyć koło 45. Wiem że to mało ale mam 158 wzrostu więc jest u mnie widoczny każdy wałeczek tłuszczu . xD :) pozdrawiam

czesc Gloria :) widze, ze jestes moja rowiesniczka :D ja tez chcialabym wazyc 45 kg tylko ze mam 166 cm wzrostu, ale u mnie niestety strasznie chudnie gora, a brzuch i uda i tak zostaja w beznadziejnym stanie :O:O mam nadzieje, ze razem jakos wytrwamy:) buziaki

Gość glloria17_
No ja mam taki sam problem. Na brzuch nie narzekam ale nogi to masakra. ;) Ja już od dawna myślałam nad dietą ale brakowało mi motywacji. Myśle że jak będziemy razem w tym temacie pisały osiągnięcia to będzie łatwiej. ;] Skąd jesteś ?