Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka3276325

Jaki samochód kupić...?

Polecane posty

Gość Kaśka3276325

Witajcie! Wiem, że to nei forum motoryzacyjne ale są na pewno tutaj kobietki co znają się troszkę na motoryzacji, jak i nie brakuje tutaj Panów:), a więc do rzeczy. Zastanawiam się nad kupnem samochodu osobowego, najlepiej żeby miał napęd 4x4 i miał dosyć mały(do 2litrów) silnik, zastanawiałam się nad 3 wariantami i nie wiem co wybrać: Audi 80B4 kombi z napędem na przód w dieslu Audi 80B4 kombi z napędem 4x4, w benzynie ale słyszałam, że nie ma w nich małych silników Subaru Impreza Kombi benzyna Suma jaką mogę dysponować to około 7000-8000zł Dziękuję i Pozdrawiam:*

Gość kocikkkkkkkkkkkkkkk
http://listonic.pl/dagaa/choinka 😘 PLISSSSSSSSSSSSSSSS Do końca konkursu pozostało niewiele dni siostra jest na 4 miejscu pomóżcie dostać się jej na podium i kliknijcie, załóżcie własne choinki KLIKAĆ MOŻNA CODZIENNIE :)

ja tez sie zmagam z tym problemem od 2 tygodni, nie wiem co wybrac, zastanawiam się nad oplem corsą (to ma byc moj pierwszy samochód), fordem fiestą lub daewoo matizem, a taka cene co podalas to ja tez chce wydac i z tego co ogladalam to te co wymienilam wahaja sie w tych granicach cenowych, oczywiscie rocznik mnie interesuje minimim 1999, nie wiem jak ciebie. poogladaj na allegro auciki, albo na gielde jedz samochodowa w celu rozeznania, ja za tydzien jade, bo dzis za mrożno.

Gość Zenek z pola zszedł
weźcie te linki sobie w tylek wsadźcie, zamiast dziewczynie pomóc, jeżeli oszczędnie to avant w dieslu, bo najmniejszy silnik w avancie w quattro to 2300 chyba więc trochę boli, mozna na LPG, ale ja tego dziadostwa nie polecam PZDR

Gość Kaśka3276325
dzięki za odp. Myślę, że diesel byłby ok, bo mało pali, a rocznik to od 94 w góre, te 80 ponoć miały nierdzewna karoserie czy coś takiego, PZDR

Gość Zenek z pola zszedł
ocynkowana była, jeśli wychodzą gdzieś purchelki tzn że auto jest powypadkowe, 80b4 diesel to będzie odpowiedni wybór PZDR

Gość auteczko...
7000-8000 tys.zł to niemało w gruncie rzeczy i mozna znalezc za te pieniadze cos duzo lepszego niz stara audica czu awaryjne deawoo..naprawde!!! 1998 rok - suzuki Vitara 1.6 benzynka oczywiscie z napedem na 4 albo toyotka carisma 1.8 cena od 5.000 w zwyz calkiem przyzwoite roczniki

Gość auteczko...
ja mam dodga stratusa 1998 rok, kupiony za grosze bo za 6 tys. z nowka inst. sekwencyjna, pelen wypas wyposazenia 2.0 + gaz

Gość Zenek z pola zszedł
ale vitarą czy carismą nie zrobisz tylu tys km ile starą audicą;) i o ile oszczędniej. A gaz? ja jak kupowałem samochód zastanawiałem się nad audi w gazie, i dieslem, wybrałem diesla, wychodzi mnie parę złotych więcej na 100km, ale za to jak zatankuje do pełna robię prawie 1000km, co przy butli np w kole jest awykonalne:)i przeliczając sobie zrobienie tego 1000km na gazie wychodzi tyle samo, więc nie wiem jaka znów to oszczędność;) a do tego mogą dojść różne zabawy z zapieczonymi wtryskami, uszkodzonym przepływomierzem czy silniczkiem krokowym, itd. PZDR PS. Dla niedowiarków: Litraże podobne (1,8 benz, 1,9tdi) Diesel maks. 5-6l ropy na 100, tj. około 50-60l na 1000km, co daje ok.270zl(4,5zł x 60l) LPG maks. 10-12l gazu na 100, tj. około 100-120l na 1000km, co daje ok.264zł(2,20zl x 120l) raptem 6zł różnicy, czyli około 1,4l diesla, i około 2,7l gazu, a dodać naprawy które przy gazie mogą się zdarzyć(w/w) gaz wychodzi drożej. Jedyny plus LPG, że łatwiej odpalisz przy takiej aurze niż diesla, ale ja na swojego nie narzekam pali na dotyk. WAŻNA ZASADA, jak się dba tak się ma:)