Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniiiczka_

Co potrafią Wasze 7-miesieczne dzieciaczki?

Polecane posty

Gość Moniiiczka_

Wiem, że każde dziecko rozwija się indywidualnie, ale proszę napiszcie co potrafią już Wasze siedmiomiesięczniaki. Dzięki z góry 🌻

tez bym sie chetnie dowiedziala, co potrafia wasze dzieciaczki? umia juz robic np."pa pa"? moj potrafi wspinac sie po szczebelkach az "stanie" na kolankach :D i zaczyna raczkowac

Gość Moniiiczka_
Mój dopiero przymierza się do raczkowania, ale chwyta się wszystkiego czego jest w stanie i wstaje mimo, ze kiwa się jeszcze na nóżkach. Nie potrafi robić jeszcze "papa", ale uczymy się namiętnie tak samo jak "kosi kosi".

-mo j juz robi pa-pa -podaje raczke "cześć" -jeszcze nie rczkuje ale juz suwa sie po podlodze -sam stoi przy kims lub w lozeczku -jezeli powiem ze "nie wolno" czegos ruszac to nie rusza. Az sie sama ostanio zdziwilam jak powiedzial do niego ze nie wolno lapac za raczke-uchwyt wozka i nie robi tego. :)

Gość kebaba
jagoda ale sciemniasz jak zawsze z resztą

Gość jagody bartuś
to na pewno juz sam chodzi biega mowi i bawi sie sam by ona mogla posiedziec na kafeeeeee;-)

Gość kebaba
dziwna dla mnie jest ta kobieta, ale coz nie kazdy kazdego lubi

Ale jestem zrozpaczona waszymi wpisami marne pomaranczki :P siedze i placze przy kompie :d :D :D :D buuuahahahaha

Gość kebaba
dac ci chusteczke?

moja ma 7 i pol miesiaca. Miesiac temu zaczela raczkowac, 2 tyg stawac sama przy meblach. Rosnie jej 4 zab, 'mowi'; baba, dada, tata, mama, szczegolnie jak jest rozzalona to jej wychodzi takie zalosne;maaaamaaaaa ale to wiem ze niesiwadome. Raz wyraznie powiedziala do mnie kilka dni temy 'mommy' ale tez napewno przypadek:-P aha, umie sama siadac z raczkowania ale nie do konca umie sama usiasc z lezenia plaskiego na plecach. Przekreca sie we wszystkie strony, lapie za lyzeczke i probuje wkladac do buzi (no ale wszystko jej spada z tej lyzeczki), ladnie pije z niekapka. Tyle

Gość Basia 24wiosny na karku
Mojej siostry synek ma dokładnie 7 miesięcy (28 stycznia skończy) i nie umie jeszcze raczkować :-O Zupełnie nie raczkuje, ale, jak się go posadzi (opierając o poduszki z tyłu za pleckami), to ładnie siedzi i bawi się zabawkami, które czasem jeszcze nieporadnie wypadają mu z rączek :D Za to pięknie się uśmiecha i śmieje w głos, i zawsze 'śpiewa' (po swojemu rzecz jasna) strasznie śmiesznie to wygląda i wszystkich rozbraja :D :D ), kiedy mama nuci Mu kołysanki do snu.

Gość Basia 24wiosny na karku
no i oczywiście, jak ktoś wyżej wspomniał, także wkłada wszystko do buzi, łyżeczki, zabawki, łapki, itp. Ząbków jeszcze nie ma ani jednego. Tyle ode mnie.

Gość mama klaudii
moja ma skonczone 7 mies. zaczeła 8 i próbuje raczkowac pełza na brzuszku turla sie po całym pokoju zrobi papa mowi baba i łała ma 2 zeby sama probuje wstac w łózeczku ale jej nie wychodzi wczoraj 1 raz usiadła z podłogi tak smiesznie sie zdziwiła przy tym :) zobaczymy czy uda jej sie powtóżyc wyczyn czy to przypadek wiec fenomenem nie jest ale dla mnie najmadrzejsza na swiecie:)

Gość baby m
Mój ma 7 miesięcy ...za tydzień...nie siada posadzony leci na boki czasem usiedzi troche..nie raczkuje...przekreca sie na brzuszek ale z brzucha na plecy nie umie.. zaczyna krzyczeć...mowi mama baba po swojemu piszczy gaworzy gryzie wszystko...Brak zębów

Gość Hmmmmmmmm :)
to moja córcia ma skończone 6,5 miesiąca i dopiero co nauczyła się siedzieć (siedzi stabilnie ale nie usiądzie jeszcze z pozycji leżącej), raczkować nie raczkuje ale z pozycji na brzuchu potrafi już stanąć na czworakach i kiwać się do przodu i tyłu , zupełnie jakby chciała zawędrować ale nóżki ani drgną:D. Nie potrafi zrobić papa, nie rozumie znaczenia tego słowa pomimo że zawsze jak oddalamy się od jakiejś osoby albo rzeczy robię papa, nawet przed lustrem , efekt jest taki że ona patrzy na moją "papającą rękę" śmieje się i łapie ją:), pewnie myśli że to taka zabawa. Gaworzy, krzyczy, wkurza się robiąc się purpurowa i gaworząc przy tym krzykliwie - komicznie to wszystko wygląda. Gaworząc używa głosek i sylab - mama, baba, haba, mamba, kefaa :D ...ogólnie jest tego całkiem sporo. Jest bardzo komunikatywna i wesoła ale myślę że dużo później nauczy się raczkować czy chodzić, dla przykładu , córka mojej koleżanki ma równe 5 miesięcy i już siedzi stabilnie i próbuje pozycji "na czworaka" więc różnica diametralna.

Gość Hmmmmmmmm :)
A ..i zapomniałam dodać że moja ma już 8 zębów (pierwsze zaczęły wyrzynać się przedwcześnie jak miała 2,5 miesiąca)

Gość ja pitole-dzieciak
ma 7 m-cy i nie umie jeszcze raczkowac-naprawde tragedia. ale Wy durne jestescie, jedna przeez druga chwali sie swoim dzieciakiem :(

Gość mój już chodzi na randki
czyta bajki Andersena i chwyta dziewczyny za cyca! Jestem głodny!!!

Moje ma 7,5 miesiaca i potrafi od 2 tygodni stac samemu potrzymujac się, ppotrafi raczkowac i to bardzo dobrze jest jak błyskawicsa a od paru dni zaczeła troszke sama siadac. Nieusłyszałam tylko mama ale sylaby sie już pojawiy.

a według mnie i nie tylko siadać powinny już w 6 miesiącu ja rozumiem ze każde dziecko rozwija sie indywidualnie ale dziecko które ma 8 miesięcy nie siada to coś jest nie hallo

Gość mamo mikolaja wrzuć na luz
moje dziecko w 8 miesiacu dopiero zaczęło siedzieć, a siadać w 9, chodzić w 13. Żyje, ma się dobrze, jest bardzo fajnym i inteligentnym dzieckiem. Każde rozwija się po swojemu. Teraz mam drugie, ma pól roku i tez jeszcze nie siada, nie siedzi, nawet z oparciem średnio siedzi bo się zsuwa. I uważam ze super się rozwija. Przekręca się, chwyta zabawki, pakuje nogi do buzi, gada po swojemu. Za 2 tygodnie skończy pół roku. Na prawdę nie trzeba się stresować pierdołami.

I 7 miesięczne dziecko samo je zupę łyżeczką???no proszę bez przesady!chyba że ja mam niedorozwinięte dziecko,bo nawet połowy z tego co piszecie nie potrafi...Tylko pogratulować geniuszu dzieci,albo głupoty mam...

Gość e tam nie potrafi
daj łyżeczkę, daj zupę. To ze połowę wychlapie, drugą połowę rozleje to inna bajka, ale napiszesz na forum ze dziecko samo je łyżeczką :P Aniolkowej też tak właśnie je :P Luzik.