Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajmuja duzo czasu

Kuchareczki czy wy robicie pierogi

Polecane posty

Gość zajmuja duzo czasu

i ja nie robie wole kopytka , robi sie je szybciej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grenadinne
rzadko. ostatnio rozwalkowalam plat ciasta o srednicy okolo 30 cm, przekroilam na 2 czesci i zrobilam 2 duze pierogi z farszem na ruskie, ktore po prostu usmazylam. wyszlo pysznie. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie robię, za długo to trwa, wolę kupić w garmażerce, zamiast sterczeć nad nimi 2 godziny kopytka też kupuję gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zajmuja duzo czasu
wkurzylam sie bo ostatnio jak dzwonila tesciowa z usa to pytala mezusia czy ja robie nigdy nie robilam w malzenskim zwiazku 8 lat robilam u mamy jak bylam panienka mam 2 dzieci , jedno malutkie i jak dla mnie to pierogi pracochlonna sprawa a jesli juz jemy a bardzo rzadko to wole kupic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no i co sie takiego stało? zapytała, to trzeba było odpowiedzieć, że nie w czym problem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no pewnie, że kupuję :P jednie z owocami sezonowymi mogę zrobić, bo nie znalazłam jeszcze sklepu, w którym byłyby smaczne. no i nie przesadzajmy z tymi 2 godzinami, 40 minut i po robocie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
40 minut - zagniecenie ciasta, przyrządzenie farszu, ugotowanie, obsmażenie, ew. zrobienie sosu? no to gratuluję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość milka222
Ja jak robię to ok. 100 szt. Mniejsza ilość tylko by rozdrażniła moją rodzinę :D czas- 2 godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robię bo po prostu
sprawia mi to ogromną przyjemność :-) Takie dziwactwo - relaksuję się i odpoczywam przy lepieniu pierogów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja farsz robię zawsze z rana nie liczę gotowania ziemniaków bo w tym czasie sprzątam ,zmielenie sera i ziemniaków dodanie cebuli zajmuje ok 10 minut a mam co mielić bo jest nas trochę w domu ,zrobienie ciasta wałkowanie i wykrawanie to ok 15 minut góra, na zlepienie 60 pierogów potrzebuję ok 30 minut taka mam porcję na jeden obiad dla każdego . Kiedyś robiłam pierogi 2 godziny samo lepienie :O ale jak się często robi a ja robię bo mam maniaków ruskich :D to szybko idzie z czasem ,jeszcze jak zlepieniem pierogi to zaplatam je w taki wzorek warkoczyk :D ja to mam nawalone pod kopułą :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja tez robię sama
i nie jest to problem, wolę wiedzieć co jem mam ser ze wsi, swoją kapustkę kiszoną, szpinak z ogródka więc lepię: ruskie, z kapusta i grzybami, ze szpinakiem z mięsem. nie jest to takie czasochłonne, a mam pewność że ulepię je czystymi rękami :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja czesto robie
Z miesem z rosolu, ruskie, z kapusta i grzybami ..mam wprawe lubie to robic i w moim domu 6 osob to ze 100 pierogow zrobie w niecala godzine.:) czesto robie zaden problem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie,nie chce kupowac,bo nie wiem,co w nich tak naprawde jest. i wole poswiecic nawet pol dnia,a potem pomrozic sobie,niz kupic. Tak samo robie z pozostala garmazerka - krokiety,kopytka,pyzy,kluski slaskie - wszystko robie sama.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nie wiem jak wam sie udaje ulepic 100 pierogow w godzine. niepojete!! ja sie z 40 mecze dobre 1,5 h. fakt, wychodza naprawde niezle, ale ogrom wysilku, jaki musze w to wlozyc po prostu mnie zniecheca. najgorsze, ze uwielbiam pierogi, a te z mrozonek to jakies paskudztwo... tak wiec, wszystkim pierogozercom z dwiema lewymi polecam zdecydowanie zrobic sobie 2 pierogi, kazdy wielkosci rozczapierzonej dloni i na patelnie! tym sposobem mozna sie uwinac ze wszystkim w 20 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ewa --> zagniecenie ciasta - 10 minut, napakowanie farszu (czyli owoców, np. jagód) i zaklejenie pierogów ok. 30 minut. nie robię żadnych sosów, nie obsmażam (po co dodatkowy tłuszcz?). jasne, że pierogi z farszem wymagają więcej czasu, ale ja robię tylko z owocami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja to robie tak.
Ruskie; do miski kostka twarogu 2 ugotow.ziemniaki +zesmazona cebulka.sol.pieprz. to robie wczesniej. ciasto 5-10minut. Lepienie ok.godziny . gotuje wykladam do miski i na koniec wkladam swieze maselko az sie stopi . Moje dzieciaki jadlyby ruskie codziennie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dajcie prosze dobry przepis
na ciasto na pierogi, takie żeby się udało :0 nigdy nie robiam pierogów :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Burza na Warszawa
Ciepla woda , maka,olej i sol. robie takie ciasto na pierogi i wychodza super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajnie Burza ale konkrety
? ile czego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Burza na Warszawa
na oko robie- kilko maki na stolnice ,dolewam goraca wode aby ciasto sie zagniatalo i olej tak o 2 lyzek. musi byc miekkie , jak twarde dodajesz wody jak rozlazle maki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Burza na Warszawa
z takiej porcji wyjdzie ok 80-100 pierogow.Powodzenia:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzięki może czas się nauczyć
robić pierogi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaa...
Ja robię, podobnie jak i moja mama. Wiadomo, że nie codziennie, ale raz na jakiś czas jak więcej wolnego mamy to sie biorę za nie .. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaa...
P.S nie lubię kupować gotowych pierogów i kopytek.. To nie to samo co domowe ;) mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kupuję gotowe. Kosztują niewiele, a 2 godziny zaoszczędzone:) Jak miałam 10 lat to byłam goniona do pomocy w kuchni i lepienia pierogów, mój starszy brat ciągle życzył sobie pierożki na obiad, siedział przed telewizorem a ja lepiłam pół dnia.... brrrr, teraz mam uraz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×