Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jujmjb

czy mając 33 lata nie jestem za stara na zostanie matką???

Polecane posty

Gość jujmjb

chodzi mi o to czy nie zrobię krzywdy dziecku? Boję się że już za późno. Co o tym sądzicie?

Gość rozsądne zdanie
według kafeteryjnych standardów to jakieś 10 lat opóźnienia:D,ale ogólnie nie nie jesteś-do 35 lat można spokojnie rodzić i każdy rozsądny lekarz to potwierdzi.

Z doświadczenia wiem, że to nie problem. Moja mama wpadła w wieku 36lat (trzecia ciaża). Znosiła ją lepiej niż dwie poprzednie, wyniki idealne. Tylko był strach, bo z wiekiem zwiększa się ryzyko chorób genetycznych. Porobiła badania i wyszło ok.

Gość nfnfgnfg
nie jesteś

Gość nie jestes ja mialam pierwsze
w wieku 36, zdrowiusienkie.

Gość oijhn
Ja planuje trzecie dziecko własnie w wieku ok. 35 !

Gość iskierka77
ja w tym roku kończę 33 lata i właśnie rozpoczęłam starania o pierwsze dziecko :) nie czuję się za stara :)

Oczywiscie, ze nie jestes za stara!!! Moja mama urodzila mnie w wieku 29 lat, mojego pierwszego brata w wieku 31 i najmlodszego, gdy miala 40stke. Spokojnie skonczyla studia, kupila mieszkanie, zrobila doktorat i zadbala o swoja kariere co nam zapewnilo spokojne dziecinstwo. Teraz sama mam 28 lat i za poltora miesiaca bede rodzic. Uwazam, ze to bardzo dobry moment. Oboje z mezem zdobylismy wyksztalcenie, jestesmy "na swoim" i spokojnie moge poswiecic swoj czas dziecku bez obaw co bedzie jutro. Mysle, ze okolice 30stki to fajny czas na dziecko:-)

A ja mam 35 w tym roku i mam 3-miesiecznego syna . jestem dumna ze moge cieszyc sie z takiego malenstwa . mysle ze jak Bog da zdrowie to jeszcze za 3 lata bedzie dziewczynka ha ha . wiec nie jestes stara skad wogole ten pomysł ? mialam 21 lat gdy urodzilam pierwszego syna i wracajac do tamtych czasow to teraz calkiem inaczej wyobrazam sobie macierzynstwo i przedewszystkim mam wiecej czasu dla dziecka teraz bo juz mamy swoj dom moge spokojnie zajac sie chlopakami i poswiecic im kazda wolna chwile . wiec zycze wszystkim wszystkiego dobrego i zycze powodzenia w podejmowaniu decyzji . papa