Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślepa baba

niech ktos oswieci- soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość ślepa baba

mam moze glupie pytanie ale pierwszy raz jestem na tej stronie i wczesniej nie nosilam soczewek wiec prosze powiedzcie mi czy soczewki na stronie szkla.com jesli jest napisane np 6 sztuk to to jest 6 sztuk czyli 3 razy czy 6 par czyli na 6 razy?tak samo jak jest 30szt tzn na 30 dni wystarcza(jednorazowe) czy na 15?

Gość ślepa baba
prosze pomozcie

6 sztuk czyli 6 soczewek, na każde oko czyli razem trzy pary. a 30 sztuk o jakbyś miała jedno oko to by ci wystarczyło na 30 użyć a tak to niestety tylko na 15. 6 sztuk soczewek=3 pary

6 sztuk to sześć sztuk na jedno oko ,takich samych .Raczej rzadko się zdarza ,aby ktoś miał identyczną wadę na obu oczach.Zwykle kupuje się 6 szt na prawe i 6 na lewe .Chyba ,że ktoś ma problem tylko z jednym okiem.

jesli jest napisane, ze 6 sztuk, to znaczy, ze jest to 6 takich samych soczewek (pojedynczych). takich samych, czyli o takich samych parametrach - mocy i krzywiznie BC. z 6 sztuk masz 3 pary soczewek. jesli potrzebujesz roznych mocy na kazde oko (jak ja np), to musisz kupic 1 opakowanie (6 sztuk) o jednej mocy i drugie opakowanie o drugiej mocy, na drugie oko.

Gość albo np
6 sztuk na jedno oko o tej samej wadzie

Gość ślepa baba
aha bardzo wam dziekuje:)wiem ze pytanie bylo glupie ale nigdy soczewek nie kupowalam a chcialam sie troche zorientowac.no i oswiecilyscie mnie jeszcze z tym ze mozna miec rozna wade w obojgu oczu bo zastanwialam sie dlaczego dodaja czasem jedna sztuke;)stad moj pomysl ze o pare chodzi.jeszcze raz dziekuje