Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niania666

temperatura i obiawy w pierwszych dniach ciąży

Polecane posty

Witam! pierwszy raz staram się o dzidziusia. do miesiączki zostało mi jeszcze 7 dni, ale od 3 dni boli mnie brzuch i czuję kłucie jajnika. do tego moja temperatura w pochwie wynosi 37,6 stopni. dodam że nigdy nie miałam obiawów przed okresem. czy to możliwe że tak szybko można czuc obiawy ciąży? jak to jest z tą temperaturą w pochwie???

teraz możesz mieć jedynie objawy na okres, objawy ciążowe pojawiają się około 6 tygodnia ciąży, czyli najwcześniej po 2 tygodniach od spóźnionej miesiączki

nawet jeśli nigdy nie miałam obiawów przed okresem? nigdy nie bolał mnie brzuch, więc okres przychodził niespodziewanie

To jest mój drugi cykl starań.i w pierwszym miałam takie objawy jak ty a później przyszła @............ Lepiej się nie nastawiać bo idzie zbzikować...

niania666 napisz troszkę coś o sobie................ ja mam 26lat-przynajmniej do kwietnia ;-) to mój drugi cykl,i kompletnie świruję....

Gość a ja wiedzialam juz kilka dni
po zaplodnieniu - piersi bola i sa pelne

staram się nie stresowac ale nie mogę!!! tak bardzo chcę dzidziusia! to jest dopiero mój pierwszy cykl ale wiem że nigdy tak się nie czułam przed @. najbardziej dziwi mnie kłucie w podbrzuszu i wysoka temperatura

Gość a może jednak
ci się udało. my "zaciążyliśmy" również za pierwszym razem kiedy to kochaliśmy się bez zabezpieczenia. spodziewałam się miesiączki a nie ciąży. zwłaszcza że już tydzień przed spodziewaną miesiączką strasznie bolał mnie brzuch. myślałam że to miesiączka będzie wcześniej. połknęłam sobie ketonal w ciągu dnia - miewam bardzo bolące miesiączki, a wieczorem na dobitkę ibuprom max. poza tym miałam bardzo bolące i tkliwe piersi (ból pojawił się jakieś 2 tyg przed spodziewaną miesiączką). ale okres się nie pojawił. dwa dni po terminie zrobiłam test. chciałam upewnić się że nie jestem w ciąży - a tu niespodzianka 2 kreski. teraz bardzo się z tego cieszę :) i powolutku kompletuję wyprawkę. 27 tc. pozdrawiam i życzę powodzenia!

Ja tak świrowałam że 3 dni przed @ zrobiłam testy wyszły negatywnie ;-( beczałam........... A jak dostałam pierwsze plamienie poleciałam od razu bez kolejki do Gin bo byłam pewna że poroniłam (miałam szczęście że była wigilia i mnie przyjęła) jak Mi wsadziła 2 palce to i od razu mi chlupnęła @.......... więc teraz nie świruję i czekam na okres spokojnie kochanie może się wam akurat od razu udało trzymam kciuczki 🌼

ja w marcu kończę 28 lat i uważam że już czas najwyższy na dzidzię! jeszcze nigdy w życiu tak długo nie czekałam na @, a na test jest jeszcze za wcześnie!!!

(a może jednak)GRATULUJĘ ale fajnie ja też tak chcę................ na razie się staram a to już połowa sukcesu prawda ;-) Kochanie może podasz nam przepis na fasolkę 🌼

niania666 kochanie to nie jesteś sama maleńka ja też chcę i to BARDZO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! powiedz maleńka przygotowywałaś się jakoś My od prawie 6 lat stosowaliśmy tylko stosunek przerywany,i nie było żadnej wpadki ...a szkoda no a teraz na całego łykam zestaw witamin Pranatal clasic dla kobiet w ciąży gin mówiła żeby brać to biorę ...

Gość a może jednak
ja brałam folik - jakieś 4 miesiące. przepis...? hmm... tak to jakoś wyszło :) seks dla przyjemności, pewność że dni płodne to za jakieś 5 dni będą - a tu niespodzianka i dzidzia sama się zaplanowała. dziewczyny trzymam za was kciuki! troszkę cierpliwości, seksu, miłości i dzidzia się zjawi w najmniej spodziewanym momencie :)

dziewcyny przed ciążą i do końca pierwszego trymestru tylko kwas foliowy! Witaminy w nadmiarze też szkodzą, więc nie należy ich brać bez uzasadnienia!

Gość Tak sobie myślę...
.. że po prostu wcześniej nie obserwowałaś się i swojego organizmu aż tak bardzo, jak teraz, kiedy masz nadzieję być w ciąży.. Ja w pierwszym cyklu starań to miałam tysiąc objawów na ciążę.. w każdym kolejnym pojawiały się nowe, a ciąży nadal brak... Więc zamiast się niepotrzebnie nakręcać, zajmij się czymś, co mocno zaabsorbuje Twoją uwagę i odciągnie od potencjalnej ciąży:) Ja teraz wszystkie objawy interpretuję jako na okres... A to już mój 6 cykl starań i po wielu wizytach u lekarza... A co do bólów w brzuchu o jakich piszesz, to najczęściej wynikają one z tego, że na tydzień przed okresem występuje maksimum progesteronowe i to właśnie ono je powoduje.. Dlatego właśnie nie ma się co nakręcać, bo to kompletnie o niczym nie świadczy...

Gość Tak sobie myślę...
A co do temperatury to info znajdziesz tutaj: 28dni.pl

wiesz co ja jak miałam poczatek ciązy to moimi pierwszymi objawami były opuchniete piersi ból sutków i strasznie mnie jajniki rwały potem tak juz 4 tygodniu to miałam zaparcia i tak jakby cos mi stało na żołądku

Hej dziewczyny.... Jaki piękny dzień na (rozrabianie) 🌼 hi..hi. Co u ciebie niania666 jak dzisiejsze samopoczucie,ja miałam wczoraj doła ale już jest ok kochaniutkie apel do wszystkich starających się ŁĄCZMY się w grupie raźniej będzie ............. A może da radę zmienić temat wątku na nowo starające się od1/2010 to będzie więcej chętnych ;-) troszkę się zastanawiam nad tymi witaminkami czy jednak dobrze robię (łykam jedną dziennie a,niestety mam niedobór witaminek....bardzo dużo stresu)

(a może jednak) kochaniutka dziękujemy za kciuczki o napewno się przydadzą......Jeśli o Mnie chodzi to miłość seksik ;-) też...............ale gorzej z cierpliwością ;-( muszę i nad tym potrenować ...

witam:) a ja dalej o niczym innym nie myślę jak o ciąży! jeszcze nigdy tak długo nie czekałam na nadejście(nie nadejście)@. jajnik wciąż mnie boli, temperatura podwyższona. ja biorę kwas foliowy i do tedo magnez.

malva1983- myślę że witaminek nigdy za wiele. przecież od witamin zależy prawidłowy rozwój naszych przyszłych(mam nadzieję!!!) dzieciaczków

Gość mam nadzieję że
temp. mierzysz z samego rana przed wstaniem z lóżka.??........osiemnaście podwyższonych temperatur świadczy o ciąży

kochanie spokojnie to tylko jeszcze 6 dni i wszystko się wyjaśni uszka do góry słoneczko ;-) masz rację z tymi witaminkami bobaski muszą być zdrowiutkie...nie inaczej aha ja magnes też biorę rozpuszczany(a ile dziennie ,bo ja jedną tabletkę ,chyba wystarczy)...

ale ja dzisiaj piszę .........wiecie co czuję się dzisiaj jakby była już wiosna ,a nie straszna zima... normalnie mam ochotę tańczyć ze szczęścia (może powinnam doczytać dokładnie skład witaminek🌼 )

mam nadzieję że- temperatura mierzona zaraz po przebudzeniu-37 stopni, ale godzinę po pierwszym pomiarze już 37,6 stopni!