Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_chce_teraz_dziecka...

Znowu pytanie o test

Polecane posty

Przepraszam ze powtarzam temat, ktory byl juz tyle razy, ale wszystkie podobne juz przeczytalam i nadal nie wiem co myslec :( Mialam okres 10 grudnia. Zrobilam test 9 dni po dniu spodziewanej miesiaczki... Negatywny. Zrobilam go z drugiego moczu ale rano nic nie pilam. Na drugi dzien kolejny test, ale juz wieczorem nic nie pilam, a rano zrobilam z pierwszego moczu. Negatywny. Okresu nadal nie mam, juz 45 dni minelo od 10 grudnia... Powiedzcie jest sie czego bac? Moge byc w ciazy? Dziewczyny pomozcie... Prosze Was o rady

Ja też czekam na spóźniony o tydzień okres i też mam same negatywne testy, ale ja bym chciała, żeby były pozytywne ;) jedyna rada dla Ciebie jest taka, żebyś zrobiła sobie badanie Beta HCG z krwi albo test ciążowy z moczu w laboratorium jak chcesz mieć 100% pewności. Testy niestety się czasami mylą, mama bliską koleżankę, która ma teraz półrocznego synka, a żaden test nie wyszedł jej pozytywnie i przez to dowiedziała się o ciąży w 4 miesiącu!

Gość a jaki robilas test
nie sadze, zweby test sie mylil - moze sie mylic ze jest ciaza, a nie ze nie ma. Nie wierze, ze test pokazal powyzej osobie brak ciazy - pewnie za wczesnie zrobiony.

koleżanka robiła kilka testów co jakiś czas i ciągle miała negatywny wynik, a była już w ciąży!

Bobo - test, nazwy drugiego nie pamietam dokladnie... ale chyba pre-test. robilam oba testy bardzo precyzyjnie, no i uspokoily mnie na kilka dni... ale nadal nie mam okresu. Kilka razy czulam juz charakterystyczny bol ktory zwiastuje okres, ale nadal nic... :(

pre-test jest generalnie bardzo wiarygodny, ale test daje 99% pewności, zawsze więc zostaje 1% niepewności :o zrób test z krwi dla pewności, albo idź do lekarza, bo albo jest to ciąża, albo zatrzymał Ci się okres, a wtedy i tak będziesz musiała iść.

pomylka, znalazlam w necie opakowanie... to nie byl pre test tylko AMIL. U ginekologa byłam, powiedzial "dziecko, najpierw zrob test, po co przychodzisz". Zaznacze ze mam 22 lata zeby nie bylo ze jestem nastolatka :( Mam zamiar zrobic test krwi, ale bedzie to mozliwe dopiero w srode...

Idź do lekarza, ale nie potwierdzić ciążę tylko po diagnozę! W ciąży na 100% nie jesteś, po takim czasie test się nie pomyli. Zapewne był to cykl bezowulacyjny i musisz wziąc leki na wywołanie miesiączki. Nie ma na co czekać

Dlaczego twierdzicie, że testy się nie mylą??? Mylą się i to nie rzadko! A lekarza, droga autorko, to ja bym zmieniła! On jest od sprawdzenia tego co Ci jest jak d.... od srania! A nie z takimi tekstami wyjeżdża!