Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuukajasza

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE A PMS

Polecane posty

Gość buuuukajasza

ide jutro do lekarza i bede chciala tabletki,glownie ze wzgledu na napiecie przedmiesiaczkowe,mozecie mi polecic jakie wam pomagaja? bo lekarze z tego co wiem przepisuja je na chybil trafil i dopiero po 3 miechach mozna stwierdzic ze sa dobre. wiem ze na kazdego dzialaja inaczej,ale moze sa jakies uniwersalne ktore na wiele osob dzialaja dobrze

Gość sporooooooo tego

Gość buuuukajasza
Przeczytalam,ale o tabletkach prawie nic tam nie bylo,a wrecz bylo opisane,ze dziewczynie pomogly na ból ale nadal ma zły humor,a ja właśnie chciałabym coś na wahania nastrojów:/ Jutro kupię sobie magnez, tez o tym poczytałam i może pomoże, ale co z tabletkami? które? yas? yasmin? novynette?? inne?

Gość nikk27
przed zastosowaniem tabletek anty potrzebny jest dokładny wywiad i badanie poziom hormonów, krzepliwość kwi, próby wątrobowe. Na psm polecam ci castagnus, mi pomógł miałam straszny problem z psm.

Gość nikk27
tabletki anty u mnie jeszcze bardziej nasilały problemy.

Gość milenaxxx
mi castagnus nie pomógl wcale :( lipa z nim

Gość myślę że to nie wypali
To raczej lekarz będzie wiedział lepiej. Ale na pewno yaz, właśnie z powodu narzekania na PMS opracowano dawkowanie 24+4. No i qlaira, bo naśladuje naturalne hormony. Ale qlaira z doświadczenia i tego co czytałam albo totalnie nie zdaje egzaminu albo jest super. Zależy od organizmu.

Gość grazyna1980
ja odkąd stosuję tabletki antykoncepcyjne o wydłużonym schemacie stosowania przyjmowane nieprzerwanie przez 91 dni w celu zapobiegania ciąży to nie dość że mam krwawienie 4 razy do roku to ograniczyłam objawy PMS które było u mnie bardzo odczuwalne