Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zombitka

U mnie w pracy dzisiaj 5 C

Polecane posty

Gość zombitka

Na zewnątrz - 24 C a w pracy +5C. A jak u Was? Marznie ktoś jeszcze tak jak my?

Gość a gdzie pracujesz

Gość zombitka
W firmie która zajmuje sie produkcją. Jestem pracownikiem biurowym.

Gość a gdzie pracujesz
aaaa.......znaczy pierdzistołkiem na którego fizyczni w jeszcze gorszych warunkahc muszą zapierdalać? no to akurat ci się należy :-0 oni nie mają pewnie kompów, kawusi odrana i pierdolenia głupot na kafe, a i temperatura chyba dla nich mniej korzystna:-0

Gość zombitka
akurat nie do konca tak jest . Na hali jest identyczna temperatura czyli 5 stopni a chłopaki nie robia zupelnie nic. Najwyżej sie dogrzeja jakąs flaszeczką. A kasy i tak dostana 3 razy wiecej. Ale co tam oczywiscie wiesz lepiej. Pozdrawiam :)

Gość a gdzie pracujesz
firma która zajmuje się produkcją: chłopaki nie robia zupelnie nic. Najwyżej sie dogrzeja jakąs flaszeczką :-D:-D:-D no cóż, faktycznie się nie znam na życiu :-D gdybym nie pamiętał PRLu nie tylko z filmów Barei to nigdy bym nie wpadł na tak genialny sposób ''produkcji'' :-D

Gość zombitka
Hihi no własnie tu jest zupełnie jak w PRLu. Jak pierwszy raz tu przyszłam do pracy do byłam w ciężkim szoku ale troche się juz przyzwycziłam. Wiekszośc pracowników przeszło tu z dużej "PRLowskiej "fabryki i swoje zwyczaje przeniesli właśnie stamtąd.

Gość ksiegowa z prlu tez
u mnie to samo...woda ktora byla w plastikowych butelkach jest zamarznieta, ziedze w kurtce szaliku i rekawiczkach

Gość ksiegowa z prlu tez
szef wylaczyl wode w kranach bo boji sie ze rury zamarzna i rozsadzi wiec nie ma aktualnie nawet z czego sobie zrobic kawe na rozgrzanie,,,toaleta tez nieczynna a ja czuje ze stopy mi zamarzaja...niezle nie...dodam ze pracuje w biurze:)

Gość ksiegowa z prlu tez
wlaczylam 2 grzejniki na full ale sadze ze do 10 bedzie i tak zimno

Gość zombitka
Ja tez w rękawiczkach a kurtki to nawet nie myślę rozpinać. Pozdrawiam cieplutko ;)

Gość w PRL-u
widać, że z ciebie gówniarz i gówno wiesz, jak było kiedyś

Gość zombitka
Przeciez nie pisze że jest zimno jak w PRLu tylko ze zwyczaje tu takie panują.

Gość bo oszczedzaja kutwy i tyle

Gość zombitka
Dokładnie, oszczędzaja. W tamtym roku chociaż te 14 C było ale po tym całym kryzysie to nie zawsze wypłate dadza a co dopiero o grzaniu mówić.

oszczędzaja a potem pracownicy na L4 i będą straty d la firmy

Gość Oleńka234
Zgodnie z przepisami temp. w biurze nie może być niższa niż18C

Gość ksiegowa z prlu tez
woda w koncu w butelkach powoli sie roztapia...udalo mi sie zrobic kawke w koncu...a stopy mam lodowate hehehe nadal siedze w rekawiczkach... makabra a myslalam ze tylko ja mam takie polowe warunki w p[racy:)

Gość ksiegowa z prlu tez
ano z godnie z przepisami...przepisy to jedno a rzeczywistosc drugie

Gość Oleńka234
Zgodnie z przepisami przysługuje ci prawo do wypowiedzenia umowy o pracę. Nie podoba się? Drzwi wprawdzie zamknięte, ale możesz je otworzyć od środka i szukać pracy w saunie

Gość zombitka
Przepisy nie robią na nich żadnego wrażenia. Juz nieraz były tu te wszystkie PIPy i inne a efekt żaden.

Gość zombitka
Jasne tylko dostać tu u nas jakaś prace to prawie cud wiec wybrzydzać nie ma co.

Gość ksiegowa z prlu tez
dokladnie maja przepisy w d...

Gość Oleńka234
Ktoś się pode mnie podszywa ... Ale owszem można opuścić stanowisko pracy ... Bowiem przepisy kodeksu pracy są w tym względzie bardzo jednoznaczne. Art. 210 tej ustawy stwierdza, że pracownik ma nie tylko prawo, ale nawet obowiązek, „w razie gdy warunki nie odpowiadają przepisom bezpieczeństwa i higieny pracy i stwarzają bezpośrednie zagrożenia dla zdrowia i życia pracownika...”, powstrzymać się od wykonywania obowiązków, niezwłocznie powiadamiając o tym przełożonego.

" Ktoś się pode mnie podszywa ... Ale owszem można opuścić stanowisko pracy ... Bowiem przepisy kodeksu pracy są w tym względzie bardzo jednoznaczne. Art. 210 tej ustawy stwierdza, że pracownik ma nie tylko prawo, ale nawet obowiązek, „w razie gdy warunki nie odpowiadają przepisom bezpieczeństwa i higieny pracy i stwarzają bezpośrednie zagrożenia dla zdrowia i życia pracownika...”, powstrzymać się od wykonywania obowiązków, niezwłocznie powiadamiając o tym przełożonego. " :D no na papierze to jest proste ale jak ONA tak zrobi to znajdą powód żeby jej podziękowac za pracę . Piękne idee są pisane a zycie swoje :-O

Gość Oleńka234
A jak dostanie zapalenia płuc ... to sama sobie podziękuje ... :P

no oczywiście ale tutaj nie ma prostych rozwiązań

Gość do Oleńka234
przestań prosze pierdolić :-0 jak już autorka napisała to przepisy swoje, a życie swoje :-0 chcesz iść na wojne z pracodawcą? prosze bardzo :classic_cool: czekaj potem przeszeregownia płacy, ekstra premii, albo jakiegoś innego dodatku.............wszak zgodnie z przepisami MOŻE, ale NIE MUSI ci dać :-P generalnie w Polsce jest zasada ''zamknij morde i ciesz się że pracujesz'' :-0 więc twoje skopiowane z neta przepisy wsadź sobie głęboko do ...........teczki

Gość Oleńka234
Pewnie, że nie ma ... Ale innym jest ciepło? Nie mogą się zjednoczyć? 5 stopni to już przesada ...