Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigdy nie tkne kiwiiii

MATKO JĘZYK MI KRWAWI PO ZJEDZENIU KIWI !!CO MAM ROBIĆ?TAK SIE BOJE..

Polecane posty

Gość Raniący ananasss
Ja jadłam tera ananasa i zara chyba se odetne język masakra jakaś drapie piecze i nie chce przestaćć !!!! POMOCYYYY!!!! ~~~Pozdro dla krwawiących :*

Gość gość
Cześć ! Otóż mam ten sam problem, ledwo ugryzłam kiwi (ze skórką, bo fajnie gilgocze) i zaraz zaczęło mi się lać z języka jak jakiś wodospad... Nie wiem co mam robić, piszę teraz jedną ręką, bo drugą trzymam język.. Myślę, że to od brudnej łyżki, bo dawno nie zmywałam, ale żeby aż tak? :/ HELP CO MAM ROBIĆ?! Pozdro, nara.

Gość ananasowy fan
ja też tak mam i nie wiem czemu tak jest. a takie zdrowe i pyszne owoce ;o dzisiaj wypluwałem normalnie krew do zlewu po zjedzeniu połowy ananasa... i tylko po świeżym tak mam, po takim z puszki nie.

Gość sandaltree
Mnie piecze język i tworza sie na nim krwawiące bruzdy, co STRASZNIE boli, po kiwi i orzechach włoskich, ostatnio także po ananasie i migdałach. Wystarcza 2 gryzy owocu albo max 4 sztuki orzechów. Lekarze niedowierzają "Język? Chyba chodzi Ci o dziąsła?" o akurat odróżniam jedno od drugiego. I nic mi na to nie poradzili do tej pory, a trwa to już ładnych parę lat.

Gość gość
Ananas i kiwi zawierają kwas, który działa drażniąco ale spokojnie, nic wam nie będzie. Dlaczego nie każdy tak ma i nie zawsze? Zależy to od naszej wrażliwości jak i od samego owocu. Im bardziej naturalna i prawdziwa odmiana tym szczypanie będzie większe.

Gość krwiożercze kiwi
ja też tak mam nic ci się nie stanie nawet dzisiaj jadłem i nic tylko faktycznie krwawi ale to nic strasznego

Gość Ten jeden mądry
wiem, że stare, ale o matko.... kiwi i ananas tak po prostu mają.... nic nie zrobisz...

Gość Hha

Kwasy owocowe, proste

Gość kiwi takie jest :(

posyp cukrem i poczekaj az się sam rozpuści na jezyku :classic_biggrin: mi działa