Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalaP

jak i z czym pić drozdze zeby mieć ładną cere??

Polecane posty

rozpuszcza sie pol lub lyzeczke drozdzy w szklance cieplego mleka - dla mnie nie do przelkniecia ale ponoc dziala :O

o matko a ja wypiłam 1/3 opakowania w 1/3 szklaki mleka..... i terazodbija mi sie piwem.....fefe

uuuuppppsss..... No to teraz mleko - moze zneutralizuje piwko :D Dalas popalic :D :D :D

Gość nikk27
z drozdzy to maseczka najlepsza a jak masz problemy z cera to polecam salfazin w składzie wit a, d, e. c, z grupy b, c oraz cynk. czyli wszystkie wit polecane przy problemach z cerą . Preparat w tabletkach do nabycia w aptece 100tab. kosztuje ok 25 zł.

MASECZKA Z DROŻDŻY 2 dag drożdży rozprowadzamy letnim mlekiem na papkę, nakładamy na twarz na 20 minut. Maseczka ta nadaje się dla cery tłustej i zanieczyszczonej wągrami. Dla cery suchej zamiast mleka dodajemy do drożdży oliwy. Maseczkę zmywamy gorącą wodą, spłukujemy zimną. Maseczka drożdżowa zwalczająca trądzik Stosowana już przez nasze babcie maseczka z drożdży piekarskich jest równie skuteczna jak przed laty. Bardzo proste wykonanie: weź około 1/4 kostki drożdży piekarskich i wymieszaj z łyżeczką ciepłego mleka. Maseczkę można nakładać nie tylko na twarz, ale również na inne miejsca na których występuje trądzik. Po około 10 minutach maseczkę poprostu zmyj ciepłą wodą. Maseczkę należy stosować codziennie przez co najmniej miesiąc. Nawet jeśli w niektórych przypadkach trądzik pozostanie, to na pewno Twoja skóra stanie się delikatna, wygładzona i bardzo przyjemna w dotyku. Użycie naturalnych substancji nie powoduje uczuleń, koszt jest prawie żaden, a jedynym mankamentem może być charakterystyczny zapach drożdży, którego trudno się pozbyć. Jeśli domowe sposoby są nieskuteczne, to niestsety trzeba rozpocząć farmaceutyczne leczenie trądziku. ruda20 03.11.2005, godz. 14:22:16 --- Ja stosuje taką maseczke 2 razy w tygodniu mieszam drozdze z mlekiem (cieplym) nakladam na twarz i trzymam az do zaschniecia jakies 10-15min splukuje letnia woda...rewelka skóra jest po tym gladka jak pupsia niemowlaka :) do tego staram sie codziennie rano lub wieczorem pic drozdze oczywiscie z mlekiem i lyzeczka cukru w smaku sa faktycznie fatalne ale dla urody mozna sie przełamac :) No, chyba Ci wystarczy na dzis? :classic_cool: