Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przklęta...

Co mam zrobić?!Pomóżcie,Proszę!

Polecane posty

Gość Przklęta...

Mam problem...zresztą jak przez całe życie;/Mam 16 lat i wychowuje mnie babcia i mam brata którego wychowuje mój ojciec w Niemczech.(Mama nie żyje).Dwa lata temu byłam na wakacjach u ojca z bratem...on wtedy został tam na stałe , a ja chciałam wrócić dlatego miałam problemy z ojcem, źle mnie traktował itp.Ojciec ostatnio dzwonił i zaproponował , żebym wróciła i została , tam się uczyła , pracowała bo będę miała lepszą przyszłość i żebym wzięła pod uwagę to, że babcia ma 74 lata - wszystko może się stać i że doskonale każdy wie jaka jest sytuacja w Polsce...nie wiem co zrobić...tam bym miała lepiej przyszłościowo i tam jest brat...ale z drogiej strony nie chcę zostawiać tu wszystkich...Doradźcie mi, Proszę!

Gość Przklęta...
Tylko że jak babci zabraknie a ja nie będę pełnoletnia to czeka mnie czy tak, czy tak wyjazd do Niemiec, a chyba w gorszym przypadku Dom dziecka bo nikt z rodziny mnie nie weźmie pod opiekę...

dokładnie, to twoja dobrowolna decyzja. Sorki, ze tak to ujmę ale ja bym chyba poczekała do śmierci babci... Wtedy już nic by mnie tutaj nie trzymało, może przyjaciele, ale możesz do nich przyjeżdżać i jest internet :)

Gość Przklęta...
Ale ma do wakacji podjąć decyzję...a potem już nie będzie dla mnie szansy na tą "lepszą" przyszłość...a z tego co wiem to i babcia i ojciec chcą dla mnie jak najlepiej...