Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rytokwif

Nie lubię Polaków

Polecane posty

Gość rytokwif

mieszkam w europie zachodniej i czuję się świetnie. Ludzie w Polsce to straszni szpanerzy, srają wyżej niż dupę mają, lubią się popisywać i wzbudzać zazdrość. Przykładowo dzieciom w szkole mamusie kupują óżne bajery żeby mogły się popisywać i być lepiej traktowane przez nauczycieli. Tu gdzie mieszkam raczej stara się dzieci dopasować do jednego poziomu, nie ma "elitki" nietykalnych w klasie i kozłów na których można się wyżywać. Raczej stara się zintegrować grupę ,tak żeby nikt nie czuł się gorszy czy lepszy. Poza tym dzieci mają większą dyscyplinę, np. pracują troszkę w wakacje, nie są w ogóle rozpuszczone. Ludzie Polsce nie mają własnego zdania, własne zdanie to jest zdanie ogółu, boją się mieć własne, nie lubią odstawać, bronią ciemnoty do której przywykli, łatwo przypisują swiętość niektórym ludziom czy zachowaniom, bo tak jest utarte. Jest pełno dorobkiewiczów, którzy oprócz markowych ciuchów, samochodów nie mają w głowie nic,a w domu nawet jednej książki, jak tu przyjeżdżam to mam doła

Gość a ja nie lubię biegać nago
po ulicy wysmarowana malinowym kisielem i nie robię z tego wielkiego halo a ostatnią rzeczą o jakiej pomyślałabym jest zakładanie dennej prowokacji na taki idiotyczny temat 0/10 sio na dobranockę :P

moze myślisz że nie ma elitki bo się zwyczajnie nie obracasz w takich kręgach....te światy się nie przenikają...są szkoły dla dzieci elity ale ty ich nie widzisz bo są daleko od drogi za bramą i szpalerem dzrzew....

Gość rytokwif
oczywiście od razu złośliwość z was wyłazi, jesteście przewidywalni do bólu, powiedzieć że jest zły, to od razu musi być 3 razy bardziej zły

ludzie wszędzie są tacy sami, nie jesteśmy gorsi od innych europejczyków

Gość rytokwif
to tylko pusty slogan, najgorsze że niektórzy naprawdę zaczynają tak myśleć, nie widząc swoich wad

Gość rytokwif
jeżeli coś to zmieni w twoich oczach a prawdopodobnie tak to jestem lekarzem.

Gość chopy
Komisja Chopska ds. Europejskiej Polityki Rozwoju Regionalnego i Strukturach UE, po dwuminutowej naradzie. Głos zabierze członek komisji, magyster Leon Botanik: Przecież kurde Polska jest w Jewropie Zachodniej.

Gość
ludzie wszędzie są tacy sami, nie jesteśmy gorsi od innych europejczyków W zyciu wiekszej bzdury nie slyszalam, zgadzam sie w 100% z autorem, nie od dzis wiadomo, ze polaky to buraky🖐️

co złego jest w dorobkiewiczu który umie zarobić pieniądze a książki go nie ineresują, jesteś wykształconym człowiekiem ,lekarzem....więcej tolerancji, nie podoba mi się też to co napisałeś o szkole , to równanie do jednego poziomu....moim zdaniem to nie jet dobre

za wiele nie zmieniło w moich oczach że jesteś lekarzem bo ja też jestem , tak się głupio składa :) tylko że dentystą i nie chce mi się nigdzie wyjeżdzać, tam zawsze jest się gorszym

Gość gjgghhg
To Ci współczuje jak musisz w lustro spojrzeć,pewnie patrzysz z obrzydzeniem :P

przy twoim poziomie i wyksztalceniu dziwi mnie że tyle jadu z siebie wylałeś...na swoich rodaków, jaki był cel?

Gość rytokwif
ciekawe dlaczego czujesz się gorsza, bo ja nie..... otóz zauważyłam że Polacy traktowani są jako gorsi tylko w pewnych okolicznościach

nie czuję się gorsza, po prostu wiem co inni myślą, nie ma to dla mnie znaczenia , po prostu wiem

Gość rytokwif
co jest złego w dorobkiewiczu, nic tylko ze podnosi poziom materialny a mentalnego już nie, bo nie potrafi, bo go to męczy, bo to jest za trudne a i niepotrzebne

nie czuje takiej potrzeby , ja to wiem , potrafię myśleć jak inni. rozumiem to że niektórym do życia nie jest potrzebna kultura , niektórym wystarczy film na którym ktoś się przewróci i już mają zabawę

na razie lecę bo mam 40 min rowerka ....muszę bo nic się nie ruszam ostatnio, a ta kafe mnie ciągnie za bardzo

Gość Kvinna
Jak mieszkałam w Polsce też wydawało mi się, że nie lubię Polaków:) To się zmieniło, kiedy wylądowałam w obcym miejscu, przebywając z innymi ludzmi i nie mając kontaktu z rodakami. Nie wiedziałam, że tak można tęsknic za słowiańską szczerością... Pozdrowienia dla wszystkich rodaków:)

Gość bigola
Zgadzam sie calkowicie z autorem.Polacy to narod nietolerancyjny,aroganckia przy tym bardzo lubiacy sie chwalic ,krytykowac innych.Nikt tego jednak nie zrozumie i nie zauwazy kto nie spedzil wielu lat w innym bardziej cywilizowanym swiecie. Nie mowie tu o emigracji za praca do Angli ale o normalnym prozaicznym zyciu.Dopiero co weszlismy do europy a juz rozumy pozjadalismy.

Gość Kvinna
Wydaje mi się, że mówiąc o tym, że Polska to nietolerancyjny kraj strasznie uogólniamy. W każdym kraju śmierdzi rasistami! Taka niestety prawda.

Gość socjolog amator
przy twoim poziomie i wyksztalceniu dziwi mnie że tyle jadu z siebie wylałeś...na swoich rodaków A czemóz to człowiek z wykształceniem nie może powiedzieć prawdy, a prawda nazywana jest jadem Jesteśmy społeczeństwem chłopskim o takiej mentalności, że kazdy chce pokazać że tym chłopem nie jest y jaky on to bogacz czyli szlachcic jest y jaky on to yntelygentny nie to co ta szara masa i stąd te nierówności w polskich szkołach, na zmianę mentalności mamy jakies tysiac lat może sie uda

zgadzam sie z bigola...jedynie marny tolerancyjny odsetek wypowiada sie tu negatywnie o innych ziomkach którzy wad swoich nie widza...ja kiedys tez byłam zakochana w swojej polskości asle dzieki bardzo juz miprzeszło...jestem tolerancyjna,szanuje poglady innych i staram sie byc pozytywna do ludzi zeby pokazac ze polacy to nie tylko buractwo,złodziejstwo zuloza i kurestwo....

Gość rytokwif
jest mi smutno po prostu, bo czuję się obco w domu

Gość gdzieś tam daleko hen
Polacy lubią szpanować i przez to są załosni, ale oczywiście zdarzają sie wyjątki

Gość bigola
Nie mowimy o wyjatkach.Wyjatki pozytywne i negatywne sa wszedzie.Mowimy ogolnie o narodzie.Zapomnialam wczesniej dodac ze napewno nie potrafimy nikogo pochwalic .Na zachodzie nie pochwalenie kogos jest totalnym brakiem kultury a w Polsce jestesmy dumni jak mozemy komus dociac albo dokuczyc a nawet ublizyc.