Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adriannna

badania kontrolne okulista

Polecane posty

Gość adriannna

mam 14 lat i wybieram się do okulisty na badania kontrolne. czego mogę się spodziewać? i ile takie badania trwają? prosze o odp. z góry dziekuje

Gość niedzwiadek baryłka
będą paczeć czy masz robaki (glisty) w oczach

Gość huhuha a ja wiem
beda ci kropic oczy co iles minut a potem dopiero cie zbadaja w ciemni,samo badanie dlugie nie jest.nie ma sie czego bac.

Gość adriannna
dzieki a boli to zakrapianie ;?

Gość znajomy informatyk
zależy na jakiego okulistę trafisz:) porządny okulista zbada ci oczy w szerz i w zdłuż a byle jaki na odpierdal czyli tylko literki i cyferki :D

Gość adriannna
aha luzz ;p a czy okulista może po pierwszym badaniu stwierdzić ze mam słaby wzrok i może kazać mi nosić okulary lub skoczewki ?;P

Gość huhuha a ja wiem
tak po pierwszym badaniu juz moze przepisac ci okulary(raczej na dzien dobry nie przepisuje soczewek chyba ze sie bardzo poprosi,ale naprawde rzadko).zakrapianie jak zakrapianie, nigdy oczu nie kropilas?ja tego osobiscie nie znosze, jak mam oczy zakropic to sie czaje jak kretynka:Dno ale nie polecam okulisty zima tzn kiedy jest snieg.te krople rozszerzaja zrenice i jak wyjdziesz na snieg to wtedy oczy bola i lzawia,ja prawie nie widzialam tak walilo po oczach:D

Gość adriannna
ale ja ide z kolegą wiec mnie przytrzyma hehe ;P

Gość zuma13
Ja noszę okulary od paru lat i nie ma się czego bać. Jakoś co pół roku chodzę do okulisty. Zawsze siadam i czytam te cyferki lub literki albo jakimś urządzeniem sprawdza mój wzrok gdzie mówię czy na czerwonym czy na zielonym tle lepiej widzę coś. Dziwne badania, ale nie bolą tylko sprawdzają jak widzę. Nigdy nie miałam zakrapianych oczu przez okulistę. Jeżeli pogarsza Ci się wzrok okulista przepisuje okulary lub nowe okulary, nie ważne który raz jesteś u okulisty. Na pewno na początku nie przepisze Ci soczewek.