Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Neth.

Recenzje książek, płyt- dzielimy się wrażeniami

Polecane posty

Gość Carmeliana
i co?temat zdechł?

Gość polecam ksiazke
wolni od niemocy Z pewnością znasz fragment Ewangelii wg św. Łukasza, w którym Jezus uzdrawia w świątyni pochyloną od 18 lat kobietę... Ale czy wiesz o tym, że owa kobieta tak naprawdę przedstawiała człowieka, który poprzez cierpienie, prześladowanie, niezrozumienie - często ze stronynajbliższych osób - staje się coraz bardziej "pochylony" życiowo... Nie widzisz sensu swojego życia ? Czujesz się nikomu niepotrzebny, nieakceptowany, niekochany ? Jesteś ciągle smutny i zniechęcony ? Uważasz, że nic nigdy ci się nie udaje ? Jeśli tak - TA KSIĄŻKA JEST DLA CIEBIE ! Jezus pragnie powiedzieć tobie, że dla Niego jesteś kimś ważnym; dla Niego liczysz się (nawet, jeśli nikt się z tobą nie liczy...); dla Niego jesteś ukochaną córką, ukochanym synem! Poprzez posługę o. Augustyna, paulina z Krakowa, Jezus mówi Ci: "Nie załamuj się, Ja mogę uczynić twoje życie szczęśliwym. Tylko pozwól mi działać, pozwól mi położyć dłonie na twojej głowie, nie uciekaj..."

Gość zapomnieliscie
WINCENTY ŁASZEWSKI CUDA MARYI W ŻYCIU JANA PAWŁA II

Gość sepitorek
Okoń.....dzięki.................

Ja myślę, że godną polecenia autorką jest Monika Szwaja. Klub mało używanych dziewic jest świetny:P

Gość GoodEnough
Jeśli chodzi o płyty to osobiście polecam Happysad - "Mów mi dobrze." Teksty są tak genialne, że nie mogę wyjść z podziwu :) Owszem, kilka piosenek bym odrzuciła (2 lub 3), ale to tylko moje osobiste odczucia ;) Tak na marginesie, mam do was pytanie. Czytał z was ktoś "Urzekająca" Eldredge John Stasi? Słyszałam, że warto, że genialna, a jakie jest wasze zdanie?

Ja jestem ogromną fanką happysadu i przyznam, że Mów mi dobrze jest świetna:)

Gość ewik69
to może ja też napiszę... z książek polecam Rose Madder S. Kinga - jedna z moich ulubionych pozycji tego autora :) Czytałam większość jego książek i chyba mogę się uznać za jego fankę :P . I pewnie ktoś uzna mnie za wielbicielkę komercji, ale bardzo podobały mi się Anioły i Demony oraz Kod da vinci D. Browna. Co do muzyki - stary dobry Queen, Republika i dla fanów mocniejszej muzyki King Diamond :) Pozdr.

Gość natalia107
Moje propozycje jeżeli chodzi o dobrą książkę to "Szansa", "Obiecaj mi" Harlana Cobena, "Dawca" Tess Gerritsen (ta babka w ogóle ma genialne książki) ;) a z lżejszych i takich bardziej babskich to może na przykład "Czy mężczyźni są światu potrzebni?" J.L. Wiśniewskiego.. niezastąpionego jeśli chodzi o kwestię kobiecej prozy ;P