Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosieeeee

ratunku

Polecane posty

Gość prosieeeee

znowu sie obzarlam, slodycze, chleb z maslem, serem, miodem itp... az mnie mdli od tego i brzuch znowu wielki jak balon :o nie jestem gruba, ale nienawidze tego uczucia przejedzenia i wstretu do siebie po napadzie :o czy to sie nigdy nie skonczy... dziewczyny, czy ktoras z was zerwala albo slyszala, zeby ktos zerwal z kompulsami na zawsze? czy tak juz do smierci bede okresowo wpierdalac ilosci hurtowe :o

Gość prosieeeee
razem 20 :D? hahaha Borsuk... dlaczego lepiej nie wygrywac? to i tak lepiej niz wpierdalac bez umiaru do konca swoich dni :o a od jak dawna sie nie obzerasz? Ty jestes facetem, myslalam, ze jedzenie emocjonalne to raczej problem kobiet :D

Gość Nicolka.....
Ja tak wygrywalam ze o malo w bulimie nie wpadlam :) Ale teraz nie wpierdalam jak malpa kit :)

Chyba lipiec 2009, od tamtego czasu 0 kompulsow, ale bitwy stoczylem naprawde ciezkie ... o maly wlos bym wojny nie przegral ... ale sie udalo :) Obecnie nawet ... jestem na diecie na mase ... co kiedys dla mnie bylo czyms niewyobrazalnym - bo powiekszac rozmiary na wlasne zyczenie? ;) Ale jak widac ... wszystko sie da :)

Gość prosieeeee
e, ja tez tak mam, ze czasem udaje mi sie zapanowac nad soba i np kilka m-cy sie nie obzeram, ale pozniej mam spadek formy zycie mnie przygniata i wracam do zarcia... :o mi chodzi o wyeliminowanie tego calkowicie... u psychologa bylam, to mi powiedzial, ze to tylko objaw czegos innego... no dobra, objaw nie objaw, ale jak zre tak zarlam a pozniej lapie doly i tak w kolko :o

Gość prosieeeee
ech, Borsuk, ciezka prawda, ktora w sumie juz znalam.. chcialam jakiegos wiesz, pstrykniecia palcami i niech samo przejdzie :D nie ma magicznej recepty, trzeba walczyc z tym jak z kazdym innym nalogiem... ale tak latwo sie do tych zgubnych przyzwyczajen wraca, ze szok :o

Gość prosieeeee
czyli co, zycie:D? do samobojstwa mnie namawiasz :D?

Gość To jakkt
Zycie wyelimnowac?

Nie, nie ... ale jesli juz taka mysl, to zawsze mozna zrobic cos szalonego, moze napad na jakis bank (oczywiscie z pistoletem zabawka) ... a w ostatecznosci podzial bedzie 1:0 - zatem ja w to wchodze, daj znac kiedy ;) A tak na serio ... to jesli sie dobrze nad soba ... zastanowisz ... do na pewno dostrzezesz to, co Tobie przeszkadza i sprowadza Cie na "zla" droge ;) Zatem do dziela ...

Gość prosieeeee
Juz sie robi... hehehe :D nie no zartuje, wiem, do czego zmierzasz, u mnie np. sciera sie perfekcjonizm z tumiwisizmem, czasem taki marazm mnie ogarnia ze nic mi sie nie chce, a wymagania wobec siebie mam bardzo wysokie, jak ich nie spelniam, to jem, zeby zagluszyc wyrzuty sumienia ze wzgledu na to, ze nic nie robie, a uwazam ze powinnam :o nie umiem jeszcze tego pogodzic, Borsuk, wyglada na to, ze Ty jestes madry, z tym napadem na bank, to calkiem niezle wykombinowales, moze masz jakis pomysl ;D?

Gość prosieeeee
a jak Ci powiem, to Ty mi powiesz, jaki to pomysl ;D? kurde, no jestem, a skad wiedziales? to pewnie jakis schemat...? ojciec pil dosc czesto, gdy bylam dzieckiem, pozniej przestal... bezposrednio, jaki to ma wplyw na objadanie sie?

Picie wytworzylo cala otoczke - Twoj perfekcjonizm, podejscie do innych osob, do siebie, itd. ... uksztaltowalo w sporym stopniu Twoja psychike, ale jesli cos uksztaltowalo ja ... to cos innego moze tez ja uksztaltowac - na przyklad korzystne mysli :) A objadanie sie - za duzo tych niekorzystnych mysli z dziecinstwa ;)

A moj pomysl na bank to kon trojanski, tylko jak sie na przyklad tam dostane, zostane prezesem ... to pozniej chyba nie bedzie motywacji, by napadac ;)

Gość ewak1981
dziewczyny mam to samo( z tym że takie wpier...nie doprowadziło mnie do waghi prawie 90 kilo( chce z tym skończyć ale nie wiem jak( od jutra nic nie jem, będę żyć o samej wodzie bo jak tylko zjem cokolwiek to lawina rusza

ewak1981 i wlasnie to, ze nic nie jesz ... tez temu sprzyja. Polecam zapoznanie sie z dietetyka, jesli figura jest dla Ciebie taka wazna, to dlaczego nie masz tego zrobic profesjonalnie - skutecznie?

Gość prosieeeee
czyli sugerujesz zastapienie negatywnych mysli pozytywnymi najprosciej rzecz ujmujac? znaczy sie, jakies afirmacje :D? osobiscie, zawsze mialam wrazenie ze to strata czasu. chociaz, moze Tobie chodzilo o cos innego ;) moj terapeuta radzi korygowac negatywne mysli, czasem to pomaga, ale wymaga takiego wysilku umyslowego, a ja - jak juz mowilam - jestem obecnie w fazie "nic mi sie nie chce". nie mam tej sily, ktora jest konieczna zeby z tym walczyc... wiec powstaje pytanie: co wtedy? bo im mniej mam sily tym mniej robie, tym wieksze mam wyrzuty, tym wiecej jem, tym mniej mam sily... idealnie bledne kolo:D

Gość prosieeeee
kon trojanski... hahaha, jasne, od zawsze sie z ta postacia utozsamiam :classic_cool: to bedzie bulka z maslem :classic_cool:

Gość ewak1981
do borsuk_morski- psałam wyraznie że nie jem z głodu, nie głodze się na codzień a to że podejmuje takie kroki jak rozpoczęcie głodówki to dlatego że nie wiedze innego wyjścia.

Gość prosieeeee
ewak, co nam po diecie, dwa tygodnie diety, dwa dni z napadami i tyjemy z nawiazka... ja sie nie odchudzam bo i po co... i tak wiem, ze z powrotem przytyje :D taka prawda... bylam na diecie juz tyle razy... staram sie jesc zdrowo, w sumie jem to co reszta rodzimy... tylko chleba dalej nie smaruje... i herbaty nie slodze...

Gość prosieeeee
Borsuk, pokaz palcem, bo nie widze ;)

Kupę lat miałam takie napady. Jak przestałam się głodzić i jeść zdrowo, prawie całkiem przeszło. Nawet jak mi się zdarza wpadka, to jest to jest to jedna rzecz a nie tydzień albo dłużej niekontrolowanego wpierniczania. No i pomogło znalezienie sobie kogoś kto mnie akceptuje bez względu na to czy i ile mam nadwagi :) A reszta to małe piwo. Kurcze tyle tragedii dzieje się na tym świecie a my jak kretyni zatruwamy sobie życie bo nam nasze sadło przeszkadza :P Borsuk, diety na masę zazdroszczę :D Kto wie, może kiedyś i ja do tego dojdę :D

Gość prosieeeee
Neit, ja sie nie glodze, u mnie to jest ewidentnie podloze emocjonalne.. z tym znalezieniem sobie kogos, kto nas totalnie akceptuje, to calkiem mila opcja, ba! tylko gdzie szukac... :D tak na dobra sprawe, to najpierw chcialabym byc sama dla siebie taka osoba, ktora mnie totalnie akcept, a wtedy moze mialabym bardziej w dupie to, co mowia i mysla inni pewnie ze sa wieksze tragedie... ale ta tragedia jest "mojsza" no nie:D?

Gość prosieeeee
Borsuk - co tam smak, ważne, zeby to rozgryzc... ;D taka aluzja, lapiesz ;)?