Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dobra gumka WAŻNE

Polecane posty

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Czy dobra gumka wystarczy aby nie zajśc w ciąże? nie ma szans zajścia w ciąże jeśli gumka nie pęknie tak? więc jak ją założyć aby nie pękła?

Jeżeli gumka nie pęknie ani nie zsunie się, to ryzyka ciąży nie ma. Gumka powinna ciasno obejmować penisa, na końcu powinno zostać 1-2 cm wolnego miejsca na spermę ale owa pusta przestrzeń nie powinna być wypełniona powietrzem. Po wyciągnięciu gumki z opakowania należy zwrócić uwagę czy jest dobrze nawilżona.

Gość Kiciiaa
Ja nigdy nie uzywalam z chlopakiem gumek jednak ostatnio sprobowalismy a i tak pekla :) takze na co nam te gumki :D he

Nie ma 100% pewnej metody antykoncepcji i trzeba o tym pamiętać.

Gość salatkagrecka
mój partner i ja też używaliśmy tylko gumek (Durex, Elite lub Extra Safe)przez 5 lat i nigdy nie mielismy żadnej wpadki z gumkami, a kochalismy sie w kazdy dzien, rowniez płodny i do konca...ale oczywiście , zdarzyć się zawsze może- i zawsze miałam "pod ręką" Postinor by zażyć o razu w razie czego. Liczy się wprawa...najlepiej kiedy zaczyna się stosowac dopiero [najwięcej wpadek w pierwszym roku stosowania], zabezpioeczac sie dodatkowo np.nie wspolzyc w dni plodne (tu wspaniale sprawdza się spełnienie po francusku;) no i..nabierac wprawy;) wszystkie pęknięcia to niestety....ale w 99% wina uzytkownika;) wazne: gumke stosowac ZAWSZE i zanim dojdzie do JAKIEGOKOLWIEK kontaktu penisa z narządami kobiety!!