Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona 24

guzek w pachwinie po prawej stronie

Polecane posty

Gość zmartwiona 24

wyczułam dzisiaj guzek w pachwinie w miejscu gdzie jest zagięcie majtek, po prawej stronie, jest bardzo mały, lekko zaczerwieniony i odrobinę boli jak lekki siniak przy dotknięciu. Jestem panikarą z natury, co to może być, węzeł chłonny czy coś innego, dodam że mam dzisiaj pierwszy dzień okresu

Gość zmartwiona 24

Gość a moze to zwykla
krostka?

Gość zmartwiona 24
no nie wiem, zwykła krostka nie boli jak siniak przy dotknięciu, jeny boję się strasznie, tzn zaczynam się tym martwić, to jest bardzo małe i lekko zaczerwienione

A moze jakis syf czy wrzod?moze byc to?wiesz okres-czas zaburzeń hormonów..moze dieta moze zimno spowodowało powstanie na węźle tego?poczekaj max 2,3dni i idz do lekarza np dermatologa sprawdzić..

Gość Velvet2345
Moze byc powiekszony wezel chlonny, jak jestes szczupla to zapewne masz to od zawsze tylko dopieor teraz kiedy cos sie dzieje go zauwazylas. Teraz jest zimno wiec o zapalenie wezłow chlonnych nietrudno, idz do lekarza rodzinnego dostaniesz antybiotyk i lepiej tego nie lekcewaz bo to moze miec powazne powiklania. Mialam tak samo wiec wiem co mowie, tez zaczal mnie bolec guzek w pachwinie i okazalo sie ze to wezel, pozniej lekarz mi wpoiedzial ze zawsze go bede czuc bo taka nasza budowa ale nie powinnien bolec :)

Gość a moze to zwykla
też raz na ruski rok coś takiego mi się pojawia malutki guzek, który przy dotknieciu boli jak siniak masz Kochana okres uzywasz tamponow czy podpaski?

Gość zmartwiona 24
a może lepiej pójść z tym do gina bo i tak mam iść na kontrolę a tak się zastanawiam, ostatnio robię różne ćwiczenia rozciągające, moze one mogły mieć wpływ na ten węzeł chłonny?

Gość a moze to zwykla
no właśnie mi po goleniu czasami takie niespodzianki wyskakują :O skoro masz możliwość wybrania się do ginekologa, to lepiej się przejdź :) bo z tego co moja Pani ginekolog powiedziała, nawet krostki nie powinny się pojawiać w okolicach intymnych. Jeśli się pojawiają, to znaczy że ma się jakąś bakterę/rzęski lub cokolwiek innego, co nie powinno być w naszych cipuchnach ;) jeśli jesteś taką panikarą (jak sama wspomniałaś), to dla świętego spokoju idź do lekarza :)

Gość Velvet2345
na powiekszony węzeł chłonny to nie ginekolog :) nie przemarzłas jakos ostatnio? dla mnie te wymienione objawy sa dokladnie identyczne jak mój powiekszony węzeł :) rozciaganie nie ma nic do rzeczy, wiem bo sama tancze i duzo sie rozciagam i nigdy nic nie bylo :) lekarz rodzinny i tyle nie boj sie nie bedziesz musiala sie rozbierac;p

Gość zmartwiona 24
pójdę do gina tylko mi się okres skończy, matko wiem że tu nie przychodnia ale powiedzcie że to nic poważnego. Nie żartuję w tym momencie mam nerwicę i ciągle mi się zdaje że jestem na coś chora.....wciągu ostatnich kilku miesięcy 'miałam' różne rzeczy.....a teraz wyczulam ten pieprzony guzek:(

Gość zmartwiona 24
ubieram się ciepło, no ale hmm trudno nie zmarznąc teraz....

Gość Velvet2345
jezeli to wezel to moge Cie uspokoic ze to nic powaznego :) jezeli odpowiednio wczesnie to wyleczysz :) w moim przypadku 2-3 antybiotyku i przeszlo. A puki co cieplo sie ubieraj, bo cieplych kapieli w czasie okresu nie mozna brac a to by w sumie pomoglo :) i spokojnie bedzie dobrze