Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agrraffkaa

Kiedy skończyłyście podawać mleko modyfikowane, tak jak radzą do 3-4 lat??

Polecane posty

Gość agrraffkaa

Można zbankrutować na tym mleku, paczka starcza na kika dni :/ dlaczego nie produkują większych ekonomiczniejszych opakowań??!! Moja mała ma 2 lata i sie zastanawiam czy możnaby czasami czymś zastąpić takie mleko... nie chcę oszczędzać na jej zdrowiu ale odkąd pracuje tylko mąż nie ma łatwo.

Gość za radą pielęgniarki
przeszliśmy na normalne mleko jak mały skończył rok. Pewnie zaraz po mnie pojadą alemieszkam w UK i pielęgniarka zajmujaca się takimi maluszkami radzi żeby mleko krowie wprowadzać po 6 miesiącu życia(tzn np do budyniu grysiku itd.) a jako napój po ukończeniu roku. Jak sama stwierdziła zalecenia żey mleko modyfikowane podawać do 3 roku życia to tylko nabijanie kasy producentom.

Zgadzam sie (prawie) z koleżanką wyżej. Moja siostra która mieszka w Austrii usłyszała od swojego lekarza że można podawać normalne mleko po skończonym pierwszym roku życia,bo jego skład jest podobny a nawet dla dziecka jest to mleko lepsze dlatego że modyfikowane jest bardzo sycące i słodkie,niepotrzebnie zapycha dziecko które zamiast tego powinno jeść inne pokarmy. Ja karmiłam piersią ale mleko krowie wprowadziłam też po roku. Też uważam że to zalecenie do 3 roku życia to kosmos i propaganda.

Gość hhsiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnneeeee
a mleko możesz zastapic serkiem ,jogurtem serem ,żółtym i wszystkim innym co ma w sobie białko

jak moja corka skonczyla 2 i pol roku to zaczelam jej dawac mleko zwykle,pila dwa razy dziennie,od niedawna dostaje tylko rano,na twoim miejscu wprowadzilabym zwykle mleko juz teraz przy drugiej corce tez tak zrobie;)

Hej.Moj ma 17 miesiecy,probowalam mu podawac krowie,ale ma biegunke :( Musisz sprawdzic czy twoje nie ma..

ja tez mieszkam w uk ale moja połozna mówi ze krowie mleko jest dla krów...mój syn niedługo kończy 2 lata no i po tym okresie zaczne podawac to krowie kilka razy robiłam mu juz na krowim kakao i dodaje je do przyrzadzania potraw nie zauwazyłam alergii wiec chyba je wprowadze

Gość usa
ja mieszkam w stanach i tutaj mleko krowie wprowadza sie po pierwszym roku zycia a nawet wczesniej :D ogolnie wszystkie produkowane mleka w proszku sa do 12m ca , bardzo malo jest na polkach sklepowych mleka 9-24 m-cy , a 2 latka nawet nikt nie mysli karmic mlekiem modyfikowanym ;) starszej corce dawalam mleko w proszku do 18 m-cy a mlodza przeszla calkowiecie na krowie tak ok 15 m-ca a tak przy okazji , jak poczytacie sklad mleka modyfikowanego to nic innego jak mleko krowie troche ''doprawione'' witaminami i odtluszczone ;)