Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dzastus23

Sklepy ze zdrową żywnością w USA.... jakie znacie

Polecane posty

Witam interesują mnie nazwy sklepów ze zdrową żywnością, żywnością organiczną itd. Takie z których ja korzystam to "Whole Foods" oraz "Mathers"- bardzo dobre, ale Whole Foods bardzo wygórowane ceny ma. Zdarza mi się kupować w Henrys, Sprouts- ale zdrowej żywności to oni raczej nie posiadają. Znacie coś lepszego? Zwłaszcza interesuje mnie California- Orange County

Nie wiem jakie zaopatrzenie ma Trader Joe's czy jakoś tak, byłam tam parę razy, ale chyba nic specjalnego mi się nie rzuciło i są to małe sklepiki. Jak ktoś wie niech pisze- pozdrawiam

Gość ja znam tylko ten
whole foods i kupuje rowniez jedzenie od amyszow

Gość kolka456
Dzastus, ja mieszkam na wschodnim wybrzezu wiec nie wiem czy mamy takie same sklepy. Ja sie np. odzywiam w Fresh Market (cos jak Trader Joe's tyle ze lepiej sa zaopatrzeni, przynajmniej tutaj). Czasem zaopatruje sie w lokalnym spozywczaku tylko kupuje lepsza wedline, np. Boar's Head (bez hormonow, antybiotykow itd...), maja tez sekcje "organic food", tam przewaznie kupuje soki, mleko i jajka. Jezdze tez czasem do rzeznika po mieso (butcher shop) i na farm stand lub farmers market po swieze warzywa i owoce (w sezonie). Najlepiej smakuja owoce prosto z drzewa/krzewu/krzaku wiec czesto na farme jezdzimy w lato/jesien. Czasem tez mozesz znalezc farmy organiczne gdzie mozna kupic mleko, jajka, maslo lub mieso, kurczaki/indyki & etc. Tutaj akurat nie ma takich, ale jest ich pelno np. w Upstate NY, moze i w CA sa. Warto popytac sie znajomych/tubylcow, zajzyj na Craigs List lub do gazety lokalnej. Sa tez firmy ktore dostarczaja jedzenie do domu typu Schwan's, moze nie organiczne, ale mieso jest lepszej jakosci i smaku.

dzieki będę musiala się dopytać o te farmy..... Widzialam tez jakis sklep fresh and easy .... ale cos mi sie nie zapowiada za dobrze- narazie najczesciej korzystam z mothers market, whole foods i traders joe.

Gość gość
Ja polecam e-sloneczko.com

Gość USAorganic
Natural Grocers ma wszystko organiczne i bez ulepszaczy, Whole Foods ma dużo śmieci i drogie. Aldi zaczyna mieć dużo organicznych produktów.

Gość gość
Glowing Whole Foods. Reszta po prostu nie warta zachodu.

Gość gość
A może poszukaj sklepów internetowych. W Polsce jest coraz więcej takich. Wybór produktów jest naprawdę bardzo duży, a jakość bardzo dobra. Zamawiając w internecie od sprawdzonych dostawców mam pewność, że towar będzie ok. Z koleżanką zamawiamy na esloneczko i nigdy nie miałyśmy żadnego problemu z tym sklepem

Gość gość
niezla reklama...tylko ze chyba autorka mieszka w usa to czy to wasze esloneczko dostarczy i za jaka cene?