Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onka aa a aaa

Prawdopodobieństwo zajśćia w ciążę w danym dniu?

Polecane posty

Gość Onka aa a aaa

Czy wysokie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w 8 dniu cyklu, mój cykl ma 29dni, owulacja najczęściej przypada na dzień 14-15, nie było wytrysku, ewentualnie płyn przedejakulacyjny-pękła nam prezerwatywa? Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję.

cóż... jeśli owulacja nie była wcześniej, to szanse są minimalne - 14dc minus 6 dni(max. przeżywalność plemników). A i współżycie w najbardziej płodnym czasie cyklu to szanse na zapłodnienie rzędu 25-40%. A do tego jest też możliwość, że plemników w ogóle nie było... Postaraj się nie stresować, bo nerwy mogą Ci opóźnić miesiączke i wtedy dopiero zaczniesz się schizować :]

Ja właśnie zaszłam w ciążę w teoretycznie niepłodne dni :) Cykl 28 dniowy a zaszłam w 9tym dniu :) No i po cóż "celować" w sam srodek cyklu ? :P

Ja właśnie zaszłam w ciążę w teoretycznie niepłodne dni :) Cykl 28 dniowy a zaszłam w 9tym dniu :) No i po cóż "celować" w sam srodek cyklu ? :P

nie zaszłaś raczej 9 dc... zapewne chodziło Ci o to, że współżyłaś w w tym dniu - jeśli doliczyć do tego właśnie tą max. przeżywalność plemników, to wychodzi na to, że mogły sobie spokojnie żyć w Tobie w 15 dc, a przy 28dniowych cyklach jak najbardziej mógłbyć to dzień owulacji (faza poowulacyjna trwa 10-16 dni). Widać po prostu pleminiki Twojego męża należą do tych bardzo żywotnych :]

Gość Onka aa a aaa
Niedobrze :/