Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaparowane okna

zaparowane okna/ woda na oknach

Polecane posty

Gość zaparowane okna

od jakiegos czasu strasznie paruja mi okna, po nocy woda wrecz skrapla sie z okien i nad samym oknami sa krople wody- na scianie. w lazience powoli wchodzi mi wilgosc. wietrze, grzeje...ale to nic nie daje. czy ma ktos sposob, by pozbyc sie problemu? od czego tak sie robi?

Ja miałam podobny problem.Kupiliśmy pochłaniacz wilgoci, jeden jest w łazience a drugi w salonie i jest duża różnica.Nawet ostatnio jak przyszła sąsiadka zauważyła że nie ma już tak wilgotno:) Swietna sprawa:)

Gość zaparowane okna
chodzi o to, ze tak mam w calym mieszkaniu... a w kuchni powiedzialabym, ze okna az takie szczelne nie sa ... jakis pomysl, jak sie tego pozbyc?

Gość zaparowane okna
agniecha, jakiej firmy i ile kozstowal? masz moze jakiegos linka do tego urzadzenia?

Gość kurnikowa.m
Oj! U mnie jest podobnie. Oczywiście parowanie pojawiło się jak zaistalowałam plastikowe okna. Nie są bardzo szczelne, bo z boku okien czuję jak leci powietrze. Mam zaparowany dół szyb okiennych, tak ok. 8 cm. Jestem też ciekawa co z tym zrobić i dlaczego tak jest u mnie, a u innych nie!

Gość zaparowane okna
nikka, dokladnie, to teraz sobie wyobraz, ze ja tak zbieram wode ze wszystkich okien...i do tego wycieram sciane nad oknem, bo tam tez zbiera sie woda :/

Gość zaparowane okna
dzieki agniecha a ten pochlaniacz jakos sie potem oczyszcza?

nikka-tego nie miałam,ale wydaje mi się że warto dać więcej i mieć pewność że to poskutkuje,niż dać pare groszy i nie być pewnym czy warto.Ja mogę głową poświadczyć za to.Bo mam i jestem bardzo zadowolona:) Już drugi rok.Jest troszkę pary na oknach,ale przy takich mrozach to nie uniknione:(

Gość zaparowane okna
dzieki bardzo agniecha :)

Co jakiś czas zlewa się wodę zebraną w tym pojemniku i przy wymianie tabletek zawsze go przemyje:)

Gość zaparowane okna
widzisz Agniecha, ja nawet nie wiedzialam, ze takie cos istnieje jak pochlaniacz wigloci :) jeszcze raz bardzo dziekuje no to nikka, mam nadzieje, ze pozbedziemy sie problemu

Ja widziałam kiedyś reklame w tv ale,wiadomo jak człowiek reaguje na reklamy(znowu bzdury wygadują) ;) Aż w końcu miałam już dość tego że pranie nie chce schnąć i wogóle takie to powietrze jakieś dziwne i wszystko wilgotne,nawet w szafie kołdra mi stęchlizną zajeżdzała:( Masakra.I w końcu mąż się wkurzył i kupił to i od tego czasu mam spokój:)Nawet sobie nie wyobrażacie jaka jest różnica:) Dajcie znać jak kupicie tak po kilku dniach,czy czujecie jakąś różnice. Będę czekała:)

miałam 2 pochłaniacze 1 w łazience drugi w pokoju nic nie dawały wkłady sie tylko ciągle wymieniało daremnie wydana kasa

Gość zaparowane okna
tez dam znac, czy dziala :)

campari-może miałaś za małe bo wszystko zależy od metrażu mieszkania i później dobiera się wielkość tego pochłaniacza.Ja nie powiem złego słowa na to:) Odkąd tego używam mam spokój z wilgocią. Pozdrawiam:) Dziewczyny czekam na wasze opinie:)

Gość oliwia005
ja tez mam ten problem, do tego blok jest nowy, masa wilgoci idzie ze scian, murów, betonu itp itp. jest to pierwszy okres grzewczy od wybudowania bloku. okna sa dosc szczelne, wiec niestety musze pozostawiac je rozszczelnione i mocniej grzac. wilgoc musi miec gdzie "wyjsc". kupilismy tez 3 humi stopy na 42metrowe mieszkanie, przyznam ze jest lepiej, woda rzeczywiscie zbiera sie w pojemniku i troche mniej jest jej na oknach, czasem nawet w ogole.. jednak nie mozna zrezygnowac z wietrzenia pomieszczen. inaczej grzyb murowany. najgorsze co mozna zrob ic to pozamykac szczelnie okna i zmiejszyc ogrzewanie, wtedy to na bank bedzie coraz gorzej.

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
posrało was !!!! ile wam płaca za pisane o tym gównianym pochłaniaczu wilgoci kretyni

Oliwia- wiadomo że nic nie zastąpi wietrzenia.Ja też mam u dzieciaków rozszczelnione okna,a w łazience to już wogóle mam ubaw bo mam uszczelkę naciągnietą i przy tych mrozach zrobił mi się sopelek:DAle jest duża różnica odkąd to mam:) Ja mam jeszcze mieszkanie(do prywatny) w trakcie remontu więc tej wilgoci było dużo:( Bleeeee- o co ci chodzi????? Masz jakiś problem?? Jeśli jestem z czegoś zadowolona to polecam to innym a jeśli nie to też piszę o tym,chyba zrozumiałe.I proszę bez epitetów bo nikt ciebie nie obraża za twoje poglądy.A przynajmniej na tym topiku.Więc co do tego kretyna to może sam/a nim jesteś? Może jeśli masz do powiedzenia coś na ten temat to się wypowiedz a nie wyzywaj zaraz od kretynów.OK? Pozdrawiam

Witam dziewczyny. Zastanawiam się czy mnie zlinczujecie czy jesteście zadowolone z tego. Miałyście sie odezwać i się nie doczekałam:( pozdrawiam🌼

Okna muszą mieć nawiewniki, takie nawiercone otworki przesłonięte klapką. Bez tego jest za duża szczelność i zawsze będzie się woda zbierać. A potem i grzyba na ścianie można się spodziewać.

Gość wqop
no wlasnie ja tez mam duza wilgos i przy oknie zrobil mi sie grzyb:( mam wentylacje zrobiona ale to nic nie pomaga. metylan juz mam drugi rok i powiem ze roznicy nie widze, co prawda woda sie zbiera ale niestety nie tyle ile powinno