Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaparowane okna

zaparowane okna/ woda na oknach

Polecane posty

Wqop- jak duży masz ten metylan? Ja w tej chwili mam dwa,jeden mniejszy u dzieci a drugi większy w dużym pokoju, i u dzieci jest poprawa bo w tym roku strasznie to tam wyglądało a lufcik mam.W tej chwili nic koło okna się już nie robi a to sobie stoi właśnie na oknie. Pozdrawiam.

Gość Amper..
Drogie panie jak narazie likwidujecie skutki a nie przyczynę , a to ją trzeba znaleźć..:D

U mnie przyczyna jest taka że mam dom w remoncie który jeszcze trochę potrwa:O Niestety więc muszę sobie jakoś radzić.

Gość FRESH AIR
Aby w domach nie było wilgoci muszą być "nieszczelne" okna tzn. należy zamontować nawiewniki okienne!! Wentylacja grawitacyjna nie działa dlatego, że nie ma siły zassać powietrza z mieszkania gdy nie ma do niego dopływu powietrza!! Zaduch i wilgoć są spowodowane zbyt dużą zawartością pary wodnej w mieszkaniu. Przeciętna rodzina w ciągu doby wytwarza ok. 2l pary wodnej na dobę! Mieszkania należy wietrzyć! Pamietajcie drodzy Państwo, że jak okniarz mówi, że trzeba wymienić szybę to chce was naciągnąć na pieniądze! Wiekszość okniarzy nie zna się na prawach fizyki budowli, ponieważ nie mają kierunkowego wykształcenia technicznego/inżynierskiego. Wymiana szyby jest słuszna tylko wtedy gdy wilgoć/woda zbiera się wewnątrz szyby zespolonej (pomiedzy szybami)- ale to nie pomoże na wilgoć! Wilgoć tworzy się z powodu zbyt dużej szczelności okien PVC! Do tego dochodzi nadmierne produkowanie wilgoci poprzez zbyt dużą ilość osób w małych pomieszczeniach, gotowanie, pranie i suszenie prania! W małych pomieszczeniach jest mała ilość powietrza, poprzez wyprodukowanie dużej ilości wilgoci drastycznie rośnie poziom wilgotności powietrza w pomieszczeniu co powoduje: wilgoć, zaduch, grzyb itd. Polecam rozwiązanie sprawdzone w milionach egzemplarzy w Niemczech i krajach "zachodnich", montowane przez markę Fresh-Air.pl Polecam mgr inż. budownictwa lądowego Piotr Sz.

Gość gość
pochłaniacz wilgoci + ja kupuje taki preparat do powierzchni szklanych, szyb, okien itp, gdzie jak nim umyjesz to ci sie para nie robi na oknie. bardzo dobry z firmy federico mahora

Gość gość
Mnie w takiej sytuacji pomogły nawiewniki zamontowane w oknach. Montowała je u mnie firma http://www.nawiewniki-szczecin.pl/ , świetnie się z tego wywiązali, no i cenowo bardzo w porządku. :)

Gość santiago86
Przyczyna prosta. Słaba wentylacja. Napowietrzniki, hmmm. Pewnie, że tak, ale proponowałbym najpierw spróbować całkowitą wymianę powietrza przez regularne wietrzenie pomieszczeń tak przez około 10-15 minut,całe okno otwierasz...

Gość gość
ale takie wietrzenie poprzez otwieranie okna pomaga tylko na chwilę a nawiewniki naprawdę się sprawdzają. Mamy je od roku i widać znaczną różnicę, nawet rzeczy lepiej schną. U nas montażem zajęła się firma www.nawiewniki-szczecin.pl, polecam bardzo solidni.

Gość gość
Trzeba zamontować wentylację to nie bezie się parowało. Materiały do montażu takiej wentylacji można kupić w tym sklepie www.a-tec.pl.