Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bondyna 25.

Czy powinnam go zostawić ?

Polecane posty

Gość Bondyna 25.

Witajcie Chciałabym opiać swoją historie bo musze to gdzieś z siebie "wyrzucić" i zasięgnąć rad. Otóż jestem z facetem którego Kocham bardzo w 3-letnim związku. Rok temu zamieszkaliśmy razem w domu z jego rodzicami. Wszystko sie popsuło częściowo przeze mnie bo miałam depresje i robiłam różne dziwne rzeczy i z tego powodu były kłótnie a częściowo przez jego rodziców którzy sie wtrącali do wszystkiego. Rozstaliśmy się po 3 miesiacach mieszkania razem. Ja sie wyprowadziłam. Pół roku później wróciliśmy do siebie i trwa do do dziś. Mieszkamy osobno, ale ja chciałabym już zamieszkac razem i mieć dziecko i wziąć ślub. Poza tym mam potrzebe wyprowadzić sie z domu bo mieszkam z ojcem alkoholikiem. On wie że chciałabym już mieszkać z Nim i że mam taką sytuację ciężką, ale nie mamy swojego mieszkania a twierdzi że jego rodzice na razie sie nie zgodzą bym sie drugi raz wprowadziła tam. On twierdzi że skoro zepsułam wcześniej wszystko a on dał mi możliwość uwolnienia sie od tej mojej beznadziejnej sytuacji to teraz powinnam zacisnąć zęby i czekac cierpliwie aż sie sytuacja rozwinie albo jak sie coś wyklaruje. Kocham go bardzo, i super nam sie spędza czas jak jesteśmy Sami. On z rodzicami nie pogada żeby cokolwiek przyspieszyć bo się ich zwyczajnie boi, robi wszystko co powiedzą i jest pod ich "pantoflem" Mimo że czasem sie im postawi to ja wiem i tak że jestem na drugim planie a oni sa na pierwszym. Inaczej zachowuje sie bedac w domu z rodzicami a inaczej bedac ze mna sam. Nie wiem słusznie mi tak mówi, że sama jestem sobie winna i że teraz musze być cierpliwa. Bo ok wtedy miałam depresje, robiłam rózne dziwne rzeczy ale czy jak któras ze stron ma problem to ta druga osoba odchodzi, odsuwa sie i przestaje kochac? czy to powinno byc że jesteśmy ze soba na dobre i na złe? I nie wiem co robić czekać na Niego ( niewiadomo ile ) i męczyc sie w domu z pijakiem ? Doradźcie :(

Gość aaalllaaa
a jakie masz inne wyjście?

Gość ***Narzeczona ***
Z tego co zrozumialam nie macie gdzie mieszkac?? I czego Ty oczekujesz?? Chcesz zeby jego rodzice 2 raz was przygarneli czy chcesz wynajac z nim mieszkanie i czy stac was na to??

Gość ona bez zęba na przodzie
a czego oczekujesz?? ze przyjma cie z otwartymi ramionami a ty znow moze za jakis czas zaczniesz robic jazdy??:o

Gość Bondyna 25.
To nie było tak że ja robiłam cos zlego. Po prostu nie radziłam sobie wtedy ze sobą i np sprzatałam po pracy łazienke, prałam co chwile , rzuciłam sie w taki wir sprzatania żeby nie myśleć a im później rachunek przyszedł za wode i gaz troche duży wiec go zapłaciłam, ale i tak były kłótnie jak można tyle wody lać, że trzeba oszczędzać itd. Wtrącali sie we wszystko, jego matka grzebała nam po półkach , wchodziła do pokoju jak nas nie było. Nie wspominam o tym że prała, sprzatała i gotowała synusiowi. Ja chciałam już wtedy cos wynając bo wynajmowałam 2 lata ale on sie uparl że nie bedzie wynajmował skoro ma gdzie mieszkac a rodzice chcą mu pół domu przepisać. Teraz chciałabym wynajmować ale sama nie dam rady sie utrzymać , musiałby ze mną wynająć ale on nie chce wynajmować. On ma 30 lat Ja 25 Poznalam jakis czas temu faceta który mieszka sam bez rodziców i chce być ze mną ale ja kocham tamtego

Lekarz zdiagnozował Ci tę depresję? Jeśli tak, to co stoi na przeszkodzie, żeby jeszcze raz porozmawiać z rodzicami chłopaka? Bo jeśli to była "depresja" to faktycznie masz problem.

Gość ***Narzeczona ***
Dlaczego on nie chce wynajmowac?? Pozatym jelsi chcecie byc razem to na"swoim" absolutnie nie u rodziny zadnego z was.

Gość ***Narzeczona ***
"Ja chciałam już wtedy cos wynając bo wynajmowałam 2 lata ale on sie uparl że nie bedzie wynajmował skoro ma gdzie mieszkac a rodzice chcą mu pół domu przepisać". Przepraszam nie zauwazylam ... wiesz co koles ma 30 lat i absolutnie zadnej checi usamodzielnienia ... daruj sobie Jesli ma pieniazki stac go na wynajmowanie to nie rozumiem dlaczego w tym wieku siedzi z rodzicami ?? Jakis maminsynek??

Gość zwiazalas sie z maminsynkiem
!!! uwazaj, bo zawsze bedziesz na 2 miejscu

Gość Bondyna 25.
Tak lekarz. Po prostu nałożyło sie wcześniej wiele problemów na raz i wpadłam w taki stan depresyjny. Już jest w porządku. Z rodzicami jego rozmawiam normalnie bo jeżdże do Niego co jakiś czas,ale nie wyobrażam sobie życia z Nimi tam. Oni ciągle mnie szpiegują, obserwują i wtrącają się w nasze życie. Ale tu gdzie teraz mieszkam wcale nie jest lepiej. Ojciec pije, mama sie go boi. Ciągłe awantury i pretensje. :(

Gość ***Narzeczona ***
Ale z tym facetem tez nie bedziesz szczesliwa. On trzyma sie rodzicow i jest bardzo wygodny ..... I absolutnie to nie jest dobry pomysl mieszkac z jego rodzicami.

Gość ***Narzeczona ***
Nie mozesz wynajac czegos z jakas kolezanka? Moze mieszkasz w jakims miescie polozonym niedaleko uniwersytetu?? Jesli tak mozesz dolaczyc sie do mieszkania ze studentkami.

Gość Bondyna 25.
Wiem, że to nie jest dobry pomysł. Ale jak jestem tu u sibie w domu to marze o wyprowadzce gdziekolwiek. A jak bede tam to zaczynają sie schody w postaci jego nachalnyhc rodziców. On mówie że nie chciałby mieszkać z rodzicami bo widzi że sie wtrącają we wszystko i że on nie chce być między "młotem a kowadłem" Wynajmowac nie chce. Kredyt też odpada Ja juz po prostu psychicznie nie wyrabiam mam rzucić to wszystko i spotykać sie z tamtym facetem bo ma mieszkanie i wszystko i to będzie idealne rozwiązanie dla mnie?

Gość Bondyna 25.
Wynajmowałam tak 2 lata i już nie dam rady tak mieszkać bo własnie z tego powodu wpadłam w depresje

to jak on chce zebyscie byli razem??????

Gość ***Narzeczona ***
Wynajmowałam tak 2 lata i już nie dam rady tak mieszkać bo własnie z tego powodu wpadłam w depresje Nie rozumiem co ma depresja do wyanjmowania mieszkania z jakas inna dziewczyna?? Depresje moja droga to ty mialas spowodowana swoja sytacja rodzinna tylko wydaje ci sie ze problem byl gdzie indziej.

czy on jest jedynakiem??

Gość iinnkka
do autorki: po pierwsze twoj facet jest maminsynkiem, na dodatek wygodnym. po drugie nie chce z toba zamieszkac bo boi sie ze znowu wpadniesz w depresje i nie bedzie mial sie kto nim zając bo mamusia bedzie gdzie indziej. takie moje zdanie

O Boże.. 1. Za żadne skarby nie próbuj wprowadzać się kolejny raz to mieszkania jego rodziców. Przerabialiście to i nie wyszło. Poza tym na Twoim miejscu czułabym się trochę w pewnym sensie poniżona. Jestem dorosła, zarabiam na siebie, a muszę mieszkać z rodzicami "narzeczonego" i znosić ich fanaberie. Trzeba mieć swoją godność. 2. Jak normalny facet w wieku 30 lat może dalej chcieć mieszkać z rodzicami???? Ja tego nie rozumiem. Co z tego, że przepiszą mu mieszkanie?? Smutne to, ale po ich śmierci i tak je po nich odziedziczy najprawdopodobniej, a życie na garnuszku mamusi przez faceta w takim wieku jest co najmniej śmieszne i żenujące. Nie rozumiem czym kieruje się Twój facet. Jest na tyle skąpy, że szkoda mu pieniędzy na usamodzielnione życie tak jak przystało na dorosłego dojrzałego człowieka? Jak może wybrać mieszkanie z rodzicami od życia ze swoją miłością i dzielenia się z nią każdą wolną chwilą?? PORAŻKA. Albo on się ogarnie albo go zostaw bo z mamim synusiem życia sobie ni ułożysz. Tym bardziej, że jako lokatorka w ich domu nie byłabyś mile widziana. On w ogóle chce mieć własne prywatne życie?? Założyć rodzinę??

Gość Bondyna 25.
On ma rodzeństwo. Wszyscy sa w podobnym wieku i nie są po ślubie z nikim. Rodzice tam mocno ingerują w ich życie. Wczoraj mu powiedziałam jak zadzwonił że w weekend sie nie zobaczymy, bo spotykamy sie w weekendy jak jacys nastolatkowie co sie dopiero spotykac zaczeli a ja chce już zmian. To powiedział że on juz mi to tłumaczył że musze poczekać, że musi troche czasu minąć aż sie wszystko ułoży i żebym była cierpliwa. On nie widzi w ogóle tego jak ja sie męcze w tym domu tu Jego w ogóle drażni temat mojego ojca bo dla niego to patologia że moja matka jeszcze z nim jest i że pozwala na to wszystko.

Bardzo nie lubię takich facetów. Jeszcze zrozumiałabym to jakoś gdyby np. był dwudziestoletnim studentem. Ale dorosły mężczyzna i dalej trzymać się spódniczki mamusi.. Ahhh. Brak słów. A Ty nie próbuj wyrwać się z domu za wszelką cenę bo jeszcze popełnisz jakiś błąd, którego będziesz żałować..

"mam rzucić to wszystko i spotykać sie z tamtym facetem bo ma mieszkanie i wszystko i to będzie idealne rozwiązanie dla mnie?" - Bycie z maminsynkiem, który ma 30 lat (!!!!) na perwno nie jest dobre. ty potrzebujesz faceta a nie cipy, której mamusia pierze skarpetki. Chcesz przejąć jej wszystkie obowiązki? Pozostanie w domu też nie jest dobre. Wyprowadź się. jeśli nie stać się samej na wynajęcie mieszkania to zrób to z koleżanką.

Twój ojciec tak. Ale w małżeństwie nie zawsze jest różowo, ale to na pewno nie Twoja wina. Kurcze co za koleś. I na co Ty masz czekać?? Co się ma układać?? I tak przecież się do niego raczej nie wprowadzisz. Naprawdę to byłby wielki błąd z Twojej strony.

Gość jego rodzenstwo tez mieszka
tam? razem z rodzicami wszyscy???

Gość Bondyna 25.
On niby mówi że jakby było mieszkanie to sprawa byłaby prostsza bo byśmy zamieszkali razem sami. Ale skoro nie ma mieszkania a ja nie mam nic do zaoferowania ze swojej strony to powinnam siedzieć cicho i czekac cierpliwie aż jego rodzice łaskawie wyrażą zgodę na to bym mogła sie tam wprowadzić. Poniewaz oni mi dali szanse wcześnieja ja to zmarnowałam to teraz musze pokutowac za to i męczyć sie w domu ze swoimi rodzicami. Wiem na pewno że jakby było to mieszkanie to by sie wyprowadził. Ale go nie ma Wiec on czeka bo i tak nie może nic zrobić bo dom jest póki co jego rodziców. W zasadzie ciągle powtarza że bedzie dobrze, że sie jakoś ułozy i tyle. Nic wiecej sie nie dzieje. On sobie pracuje wygodnie a potem wraca po pracy do domciu gdzie czeka obiad. A ja nawet w tygodniu nie moge do niego przyjechac bo jego rodzice mają hopla bo "co powiedza sąsiedzi" To jest wieś

Gość annonimowoooo
Nie jestes w porządku bo masz innego faceta na oku. Powiedz swojemu wprost

Gość Bondyna 25.
tak wszyscy mieszkaja razem w jednym domu