Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glowa mnie boli od wczoraj--

i co ja mam robic???

Polecane posty

mam dosc juz mojego zycia ;( w domu sie smieja ze mnie, mama z bratem, mam cala twarz w pryszczach, nic mi nie pomaga, bylam u lekarzy, ale nie pomogli, mama nawet nie chce mi dawac juz pieniedzy na masci bo mowi, ze i tak mi juz nic nie pomoze :( dzisiaj mialam isc do biblioteki, ale nie moge .. jak ja pojde z taka twarza :( mam pelno pryszczy leje sie z tego ropa, ciagle sie wycieram :( myslalam o tym zeby sie zabic :( mam depresje z tego powodu

Gość idz do dermatologa
on ci pomoze!

ale ja juz bylam u kilku! nawet nie w mojej miejscowosci probowalam i tez nie pomogli :(

Gość idz do dermatologa
to bardzo dziwne. bo mam kolege ktory byl caly obsyfialy az sie nie dobrze robilo jak sie patrzalo na niego;/ poszedl do dermatologa i teraz nie ma ani jednego syfka na twarzy (ale zostaly mu takie jakby ,,dziury'' w twarzy) ale przynajmniej nie syfy ;] slyszalam ze w krakowie jest bardzo dobry.

Gość tfyty
Albo się znamy, albo moja koleżanka jest w identycznej sytuacji

ja juz nie mam pieniedzy ;[ chodzilam do kilku i zaden nie pomogl i teraz mama mi juz nie daje pieniedzy bo mowi, ze juz i tak nie pomoze i nie bedzie tracic na darmo.. :(

Gość Velvet2345
wiem ze to nie najlepsze wyjscie ale niektorym pomaga - tabletki antykoncepcyjne znam kilka osob ktorym naprawde poprawila sie przez to cera, i chyba nie musisz ich brac tak normlanie przez 21 dni moja kolezanka brala tylko w jakims konkretnym dniu cyklu nie wiem dokladnie na czym to polegalo ale cera jej sie znacznie polepszyla

Gość idz do dermatologa
ehh no to ja nie wiem . ale powiem ci ze te wszystkie zele antytradzikowe kremy itp. to po nich chyba wlasnie jeszcze bardziej wyskakuja ;/ ja nie mam az tak duzych problemow z tradzikiem ale czasem jakies mi sie zrobia i jak umyje sie zelem specjalnym albo kremem czy cos to zamiast mi to zniknac robia mi sie nowe ;/

Gość idz do dermatologa
nie nie nie . tabletek anty na to nie polecam. moja kolezanka o idealnej porcelanowej cerze zaczela uzywac tabletek anty i to wlasnie po nich zaczela miec problemy z cera ;/

na recepty juz mi mama nie da pieniedzy.. nie mam co isc do kolejnego lekarza :( po prostu tak bardzo mi zle ;[ jak ja wstydze sie juz z domu wychodzic :( leje mi sie ropa z tych zmian na twarzy, boli mnie to i mam spuchniete i nikt nie umie mi pomoc :( nie mam sie jak uczyc bo ciagle o tym mysle, mam takiego dola :(

Gość idz do dermatologa
jak juz jakies zele na tradzik to jakies porzadne z apteki . nie typu ,,perfecta no problem '' itp. tylko silniejsze z apteki a jak juz wspomnialam udac sie do dermatologa. mozesz poszukac w necie gdzie jest jakis na prawde dobry i przekonac mame zeby dala ci jeszcze szanse i sprobowac raz jeszcze z tym dermatologiem...

Gość Velvet2345
no widzisz na kazdego dziala co innego, ja problemy z cera miala w wieku 13 lat przez moze max pol roku wiec jak zaczelam brac tabletki anty to mialam idealna twarz powaznie nie mam z nia problemow i od tabletek tez nic mi sie nie stalo. A mowie tylko ze sama znam kilka osob ktorym faktycznie to pomoglo, bo to jednak ma cos wspolnego z hormonami, przeciez wiele dziewczyn przed okresem ma najwieksze problemy z cera. Tylko tabletki musza byc dobrze dobrane bo inaczej faktycznie mzoe byc tragedia

chodzi o to, ze juz dawala mi tych szans bardzo duzo, szukalam dobrego, ale zaden nie pomogl, stracilam mnostwo pieniedzy i teraz mama nic mi juz nie da ;( wstydze sie mojej skory, nienawidze za to siebie :( moj brat ma gladka skore, ja mam tylko takie problemy i razem z mama nasmiewaja sie ze mnie :( ze strasze innych, ze wygladam okropnie :( jestem zalamana..

Gość Velvet2345
To jedyne co Ci moge poradzic to pogadaj z mama, że dla Ciebie jest to duzy problem. Czasami rodzice nie wiedziec czemu tak sie zachowuja chyba nie dokonca zdajac sobie sprawe ze krzywdza wlasne dziecko. Moi np uwielbiali sie ze mnie smiac ze mam duzy tylek(mam figure gruszki) a gruba nie jestem waze 51kg przy 165cm ale faktycznie tylek mam odstajacy, wpedzili mnie w takie kompleksy ze powaznei zaczelam sie odchudzac, gdy zauwazyli ze nogi mi sie juz nie lacza a w sklepie moj normlany rozmair spodni ze mnie spadal przestali tak gadac bo sie wystraszyli a nawet zaczeli wciskac mi jedzenie. potem sie tlumaczyli ze oni tylko tak dla jaj ze nie mowili powaznie. Wiec mysle ze lepiej porozmawiaj z mama na spokojnie bez brata i bez zadnego placzu i histerii :)

rozmawialam to ona mowi, ze samo mi przejdzie, ze musze z tego wyrosnac :( echhh

Gość Velvet2345
kurcze nie chce Cie dołowac ale moj brat ma 26 lat i dalej ma tradzik z ropniakami;/ fakt jest juz duzo mniejszy niz byl ale jest i to ze jest mniejszy to pewnei zasluga mojej mamy, ale on z kolei jest uparty jak osiol i zadnych tabletek brac nie chce ;/ wiec nie wiem czy bagatelizowanie sprawy to dobre rozwiazanie :( Jedyne co Ci moge poradzic z domowych sposobów to picie drożdzy, bierzesz 1/3 kostke drozdzy zalewasz wrzatkiem mozesz poslodzic, smakuje okropnie ale na cere pomaga. Zawsze mozesz sporobowac, jak masz jakies watpliwosci to poszukac w necie o piciu drozdzy na wizaz.pl zdaje sie byl o tym watek

Gość jajka w majonezie
wiesz kolezanko ze mozesz miec gronkowca...ci dermatolodzy to konowaly!powiedz mi czy mialas pobierany wymaz z tych syfkow????

Gość jajka w majonezie
napisz zkad jestes ??

Gość Velvet2345
wlasnie sie zastanawialam po tym jej opisie ze to moze byc gronkowiec, ale ze sie za bardzo nie znam to nie chcialam pisac glupot :p

mialam tylko badania krwi robione, pozniej dermatolog przepisal mi serie zastrzykow, ktore mialy pomoc, ale nie pomogly.. bralam tez jakies horony, ale nie pomoglo :( zaden dermatolog nie pomogl mi

hormony*

Gość jajka w majonezie
powinno to wygladac tak moja droga ze dermatolog POWINIEN pobrac wymaz z tych syfkow ,nastepnie po zbadaniu tego materialu dobiera odpowiednie antybiotyki w innym przypadku jest sa dzialania na chybil trafil bo skad on ma wiedziec jaka jest bakteria na twojej skorze!!nie jste jasnowidziem dlatego nie pomagaja zadne masci ,zele,tabletki i inne badziewia

Gość jajka w majonezie
PYTAM SIE CZY MIALAS ROBIONY WYMAZ???pobiera sie wlasnie ta wydzieline z tych pryszczy!MIALAS CZY NIE??

nie, nie mialam

Gość jajka w majonezie
to znajdz laboratorium i zrob sobie nawet prywatnie ale ostrzegam tanie to nie jest i z tymi wynikami idz do jakiegos konowlala moze przepisze ci odpowiedni antybiotyk chociaz

Gość ja tez mialam kiedys
z tym problem ale kupilam w aptece taka masc kurcze nie pamietam juz nazwy ale byla bardzo dobra i mocna, smarowalam sie nia na noc i az wypalala mi koldre ;p ale pomogla mi. aa i nie jedz slodyczy

Słuchaj, jest takie jedno fajne wyjście, ale niestety dość kosztowne, ale jakby tak zacisnąć pasa, to by się udało. Postaraj się zebrać ok 200zł, z kieszonkowego, czy innych "datków", postaraj się zagoić jak najbardziej się da całą twarz, i idź do kosmetyczki, mój były tak miał, poszedł, i oprócz dziurek nie dostało mu nic. A żeby się to nie sączyło to idź na solarium może? To wysusza...

Gość jajka w majonezie
no wlansie tak myslalam to jak cie moze wyleczyc ku,rwa on ci hormony bada a zwyklego wymazu nie zrobi z tego co ty piszesz to gronkowiec jak nic i mamuska niech sie nie smieje z braciszkiem bo nie ma z czego.

Słuchaj, jest takie jedno fajne wyjście, ale niestety dość kosztowne, ale jakby tak zacisnąć pasa, to by się udało. Postaraj się zebrać ok 200zł, z kieszonkowego, czy innych "datków", postaraj się zagoić jak najbardziej się da całą twarz, i idź do kosmetyczki, mój były tak miał, poszedł, i oprócz dziurek nie dostało mu nic. A żeby się to nie sączyło to idź na solarium może? To wysusza...