Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majunia241

ZELIXA RAZEM RAZNIEJ

Polecane posty

Gość majunia241

Gość majunia241
Cześć dziewczyny! Zaczynam po raz drugi odchudzanie Zelixą. Za pierwszym razem udało mi się zrzucić ok 15kg. Przestałam brać tabletki ponieważ skonczyły mi się recepty a do lekarza jakoś mi nie po drodze było ;) Tabletek nie biorę ok 1.5 mc. Od tamtego czasu przytyłam z 4kg. Ale to tylko z własnej głupoty! Nie potrafie się oprzeć słodyczą, zapiekanką itd. Tak więc postanowiłam ponownie zacząć odchudzanie. Jestem trzeci dzień na Zelixie. I tu moje pytanie: Czy odchudzając sie po raz drugi Zelixą bedzie jakis efekt? Zależy mi na zrzuceniu tych 4 kg plus jeszcze ok3kg czyli razem ok 7kg :) Co należy jeść, jakie owoce i warzywa? Serki jogurty ale jakie i ile! A co na ciepło? Zauważyłam że jak zjem coć ciepłego to jestem syta, no tylko że nie za bardzo chce mi się przygotowywać takie gorące danie! Poradźcie!!!Dodam że jestem leniwa więc ćwiczenia odpadają. No może brzuszki będę robić! Aha no i największy głód dopada mnie jak wróce z pracy. czyli ok godz 17 :( Masakra Dziewczyny czekam na wasze podpowiedzi! Będę bardzo wdzieczna! No a poza tym przecież razem będzie nam raźniej ;)

Gość kasiolll
schudniesz schudniesz, ja biorę zelixę od 3 tygodni i zgubiłam 5 kilo a mój metabolizm jakoś dziwnie funkuję i cięzko mnie odchudzić jakoś, niewiem czemu. wczesniej brałam maeridię , adipex i nic mi niepomogło jak zaczełam z zelixą to czułam wyraznie że niechce mi się jeść i niejadłam aż tylę, i dalej biorę i bede brać tak do konca lutego bo ja to mam z czego zrzucać:)

Gość majunia241
dzięki za odpowiedz! Kurde tylko ja mam ciagle apetyt!!! wpierdalam jak św...No a dzisiaj to już przegiełam :( Dziewczyny ratujcie

Gość dołacze sie
Ja zazywam zelixe 15 już 13 dzien..do laczylam do tego zywienie w/g Montignaca-tzn,staram sie;) i w czwartek,gdy sie wazylam mialam 3 kilo mniej.Pierwsze dwa dni czulam sie OK,potem nastepne trzy dni glowa mi pekala i duuuzo pilam wody niegazowanej,a obecnie ostatnie dni mam apetyt i nie wiem czy powodem moze byc zblizajaca sie @...ehh...Ach.I do tej "diety" ćwicze codziennie po kwadransie:)

Gość kasiolll
A ja niećwiczę nic, bo mam takiego lenia że poprostu mi się narazie przez ta zimę niechce, na szczęscie chudnę choc jakbym zaczeła ćwiczyc to bym z wagi zjechała jak ze ślizgawki podejrzewam, bo w 3 tygodnie pozbyłam się 5 kilo a dzisiaj paresetek gram znowu mniej na wadze. Staram sie niemyśleć o jedzeniu jak myślę o jedzeniu to włanczam sobie jakiś film albo robie cos co pomaga niemyśleć o jedzeniu bo na zelixie nieda się czuć głodu , ja nieczuje przynajmniej tylko jak już tak naprawde mnie zassie to się zapycham WAFLAMI RYŻOWYMI dwa trzy i na koniec zapijam wielgasna szklanką wody niegazowanej... po pieciu minutach sie czuje jakbym indyka zjadła i niejestem głodna, olewam diety i siłownie bo to strata czasu nigdy mi niewychodziło więc postanowiłam się porządnie odchudzić i jeść czasem... wafelki ryżowe. nastawiłam się bo już mi się chwiała lekka nadwaga w lustrze widziałam nadmuchaną kluskę i jak się we wigilię niezmieściłam w sukienkę którą kupiłam na tę okazję to się wkurhwiłam, i powiedziałam dość. załatwiłam zelixę i normalnie z palcem w ... nosie chudne i nawet ćwiczyć niemuszę:) Wafelki ryżowe, zapychaj sie tym.

Gość mimilala
KU PRZESTRODZE-TO DOTYCZY TAKŻE ZELIXY Uwaga, walczący ze zbędnymi kilogramami! Niezwykle popularny lek na odchudzanie meridia może was zabić! Kilka dni temu Europejska Agencja Leków (EMEA) zaleciła lekarzom, by zaprzestali przepisywać ten specyfik. Tymczasem w Polsce sprzedaż meridii trwa w najlepsze. Dopiero po naszej interwencji przedstawiciele firmy poinformowali, że zamieszczą na swojej stronie komunikat o wstrzymaniu sprzedaży. Meridia jest kultowym lekiem, szczególnie wśród kobiet walczących ze zbędnymi kilogramami. Ma nawet swoich fanów. Na forach dotyczących odchudzania są tysiące użytkowniczek, które nazywają siebie meridiankami. Tymczasem, jak ustalił "SE", 21 stycznia Europejska Agencja Leków (EMEA) zaleciła we wszystkich krajach europejskich wstrzymanie sprzedaży specyfiku. Powód? Badania na 10 tys. osób dowiodły, że może on zwiększać ryzyko zawału serca, udaru mózgu, a nawet nagłej śmierci. Brytyjskie media doniosły o 17 zgonach i 2 tys. pacjentów, którym lek zaszkodził. W Polsce ten niebezpieczny środek jest wciąż w modzie. Sprawdziliśmy, wczoraj apteki wciąż oferowały go w normalnej sprzedaży. Ceny od 60 do ok. 300 zł w zależności od opakowania. Mimo że sprzedawany jest tylko na receptę, bez problemu można go kupić (nielegalnie!) w Internecie. Co na to resort zdrowia? - Czekamy na pisemną decyzję Komisji Europejskiej. Wówczas podejmiemy wszelkie niezbędne działania - informuje rzecznik resortu Piotr Olechno. Wczoraj po naszej interwencji przedstawiciele firmy Abbott poinformowali nas, że na stronach internetowych firmy zawiśnie komunikat o wstrzymaniu sprzedaży. - Nie zgadzamy się z opinią Komitetu oraz zaleceniem wstrzymania sprzedaży. Jednak dostosujemy się - powiedział dr Eugene Sun, wiceprezes ds. badań farmaceutycznych. Nie tylko meridia jest niebezpieczna, ale wszystkie leki mające w składzie substancję o nazwie sybutramina. Są to m.in.: zelixa, lindaxa, afibon, ectiva, minimacin, minimectil, obesan, sibutral, zelium. EMEA zaleca wstrzymanie także ich sprzedaży. ŻRÓDŁO:http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/ten-lek-na-odchudzanie-moze-zabic_128052.html

Gość kasiolll
więc po jaka cholereę od kilku lat się ją sprzedaję z powodzeniem w aptekach?? tym którym zela niesiadła to pewnie ci którzy maja problemy ze zdrowiem, i birą ja ci którzy sobie moga na na nią pozwolic ci którzy ja postanowili brac na ślepo niewiedząc nic o stanie swojego zdrowia to na własna odpowiedzialność ja poszłam do lekarza i zarzadałam badań czy mogę ją brać, na szczęście wszystko wyszło w normie i zelixa działa, nawet mnie głowa niebolała nic nawet jej nieodczułam pozzatym ze chudne . także bede brać do końca opakowania a potem juz jakies witaminy i normalna dietka.

Gość mimilala
kasa, moja droga, kasa. wiesz ile koncerny farmaceutyczne zarabiają na lekach odchudzajacych...w d... mają zdrowie ludzi, kasa się liczy i tyle. sama brałam meridie, fakt- schudłam, ale efekt jojo i tak wystąpił, o bólach i zawrotach głowy nie wspomną...ale brałam, bo przecież musiałam być szczupła ;) aż kolezanka-lekarka mnie dopadła i mocno potrzasnęła..od tego czasu tylko normalna dieta

Gość kokolenka
racja, ja wyladowałam w szpitalu na kroplówkach ( byłam zupełnie zdrowa i dobrze sie czułam), a zaczęło sie od przyspieszonego tętna po kilkunastej tabl. a lekarz tak mi nagadał że jestem na zawsze wyleczona z zeli, a Wam wcześniej czy pózniej odbije sie to na zdrowiu---o ile którejś wcześniej nie powali :(

Gość kokolenka
a ,,,,jeszcze jedno jak odstawicie znów przytyjecie i tak w kółko :o

Gość majunia241
kasiollll dzięki ;) będą wafle hahahah A jeśli chodzi o wypowiedz dwóch pozostałych dziewczyn no to cóż? Jeśli chodzi o mnie, to jakoś się nie zmartwiłam tym co napisałyście. Nikt mi nie przetłumaczy że to grożny lek. Dopóki działa będę go brała. Każda z nas ma inny organizm i inaczej reaguje na tego typu leki. Mnie np po 15mg strasznie wysypało na buzi i to był jedyny skutek uboczny ;) przerzuciłam sie na 10mg i było ok. Swoje odchudzanie Zelixą zaczynam po raz drugi. Będę ją brała dotąd dopóki nie schudne odpowiednio hahaha :) i nic ani nikt nie przekona mnie że to zło. ;) ;) ;) ;) ;) Żabka grana - lecę po wafle

Gość Kasiolix
Czy ktoś z was korzystał może z kaplanexu? Używałam długo Zelixa, ale jak dla mnie przyniósł on wiecej negatywnych efektów, niz pożytecznych.

Gość gość
Jak koleżanka wyżej, uzywałem zelixa i tylko widze negatywne następstwa tego. A co do kaplanexu, 9 kilogramów w trzy tygodnie, wiec to chyba mówi wszystko.