Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Origamo27

czy jest w co wierzyc?

Polecane posty

Gość Origamo27

a wiec tak ukonczylem dobre studia, teraz jestem w trakcie MBA, w jakims stopniu uczestnicze w tzw. wyscigu, ale nie dostrzegam glebszego sensu w zyciu. stracilem wiare w milosc, stracilem wiare w kobiety itd. na powodzenie nie narzekam, ale nigdy nie krecily mnie specjalnie jakies szybkie przygody - tylko poglebiaja pustke emocjonalna. niestety poki co musze polegac wlasnie na takich przygodach. i tak sobie egzystuje, bawie sie, ucze, cwicze, pracuje, ale gdzie tu jakis glebszy sens? 27 lat na karki i horyzont za mgla :) moze tez tak ktos ma? :)

Gość slotka_kassiunia
a ile zarabiasz?

Gość otto12345
kąkol b zrob 100 kup i daj normylnym ludzia spokuj z Twoimi totalnie glupimi uwagami i nie na temat. Dziwie sie ze takie cos jak Ty znajduje tu miejsce.

Gość panta rei-
ja tak mam - od czasu do czasu :) może to kryzys wieku średniego - nie jestem już taka mloda , może zmęczenie życiem , może to dopuszczenie do siebie mysli ,ze pewne rzeczy w moim życiu już definitywnie sie kończą .....nie wiem .... czasami zazdroszczę swojemu psu ....

Gość panta rei-
nie pisałam o autorze - tylko o sobie - proszę czytać uważniej :)

w takim razie przeprosiny:) wydaje mi sie ze autor chcialby w tym wieku miec pewna stabilizacje, albo cos innego niz osiagnal do tej pory

Gość panta rei-
do autora - to moze nie angażuj sie w " pośpieszne " związki -pożyj sam ,popatrz czego Ci naprawdę w życiu brakuje . Nie ma sensu żyć " z nurtem " - chyba ,ze sam tak wybrałeś . Ale jeśli coś Cie uwiera - to znaczy ,ze chyba nie wybrałeś tego świadomie .

Gość Origamo27
no wlasnie, chodzi o takie rozdarcie, o to co by sie chcialo, a na jakim etapie sie obecnie jest - z roznych przyczyn, takze wplyw otoczenie, ja nie lubie zostawac w tyle tylko ze daje mi to srednia satysfakcje...

Gość panta rei-
ale co to znaczy " zostawać w tyle " ? chodzi o rzeczy materialne ? umiejętności ? związki z kobietami ? praca i zarobki ? prestiż?

Gość Origamo27
a najbardziej ze wszystkich rzeczy wkurza mnie brak czasu i to, ze trzeba tak wiele rzeczy odrzucic, aby zajac sie tymi "najwazniejszymi", ktore niekoniecznie sa tymi, ktore daja najwiecej satysfakcji...

Gość panta rei-
a może Ty nie jesteś rozdarty - tylko spóźniony ?:)

a na jakie rzeczy nie mozesz znalesc czasu? czy to moze chodzi op to ze brakuje ci jeszcze czegos w zyciu i nie wiesz czego? a moze presja otoczenia ze powiniens miec to i tamto juz..?

Gość Origamo27
panta rei- hmm to chyba chodzi o realizacje przeznaczenia ;) tzn cale zycie liderowalo sie w roznych dziedzinach, a nagle przychodzi stwierdzenie, ze to troche bez sensu i interesuje mnie co innego. Z jednej strony odkrywasz wlasna sciezke, z drugiej stymuluje cie otoczenie i po latach liderowania ciezko odpuscic... a partnerka to inna sprawa, razem zawsze razniej :)

pamietaj, ze nigdy na nic nie jest za pozno, zawsze mozesz zaczac cos noiwego nie ma powiedziane ze odnajdujesz swoja jakas droge w tym i w tym wieku, a wcale nie musisz rezygnowac z liderowania tylko dodac cos do tego, ja np pozno zaczelam studia i licze sie z tym ze poozno skoncze, mimo ze nie wiele mi zostalo juz, w tym roku mam zamiar zaczac jeszcze jeden zupelni inny kierunek bo poczulam ze chce zmienic cos w zyciu

Gość Origamo27
QuickSand - a wiec widzisz praca to w sumie podstawa (niestety, bo uwazam ze czlowiek nie jest stworzony do pracy ;)), a pozniej musisz wybrac: czy sie doskonalic zawodowo, czy duchowo, czy fizycznie, czy przedsiewziac cos co by sie bardzo chcialo robic hobbystycznie, a co mogloby w przyszlosc przerodzic sie w glowne zajecie. a jeszcze potrzebne jest miejsce na relaks, odpoczynek, chwile lenistwa. natomiast po chwili lenistwa wkurzam sie ze moglem sobie poczytac zamiast tego ksiazke, psycha...

Gość panta rei-
realizacja przeznaczenia - brzmi troche jak tytuł filmu z kolejnym Bondem ;) chyba musisz napisać troche jaśniej czego chcesz - a czego nie -żebyśmy sie zrozumieli . Moja - nazwijmy to frustracja ,choć to nie jest właśniwe określenie - bierze sie z zaskakującego odkrycia ,ze czas płynie :) a z nim wszystko :) jedne rzeczy odchodzą , drugie przychodzą - co gorsza te przychodzace nie zawsze mi sie podobają .

Gość Origamo27
no tak, trzeba robic swoje i tyle ;) w sumie tak sobie mysle ze zalozylem bez sensu temat - tu wszystko zostalo juz powiedziane, ale potrzebowalem to z siebie wyrzucic ot tak chocby w proznie :) fajnie ze ktos w tej prozni sie znalazl, od kogo sie to odbilo :) pozdrawiam i milego wieczoru wszystkim

Gość Origamo27
panta - znakomicie napisane, moze zajrze tu jeszcze wieczorem cos napisac :) tymczasem lece popracowac nad cialem. chwila dla ciala, pozniej dla duszy :) pozdrawiam

za duzo wymagasz od siebie, ja tez zawsze chcialam sprostac oczekiwaniom rodzicow, presja otoczenia itd, ale nie bylabym w tym szczesliwa, dopiero nie dawo zdalam sobie z tego sprawe i teraz na chwile obecna zyje zeby byc szczesliwa i robic co chce nie patrze na mijajace lata, wiek i inne sprawy, a rzeczy NAJWAZNIEJSZE tak, praca jest wazna bo to zapewnia ci wiele, takze poczucie bezpieczenstwa i zdowia psychicznego, bo jak nie masz kasy to i psychika siada i wszystko, ale w miedzyczasie staraj sie wprowadzac rzeczy male kore ci daja szczesie, jakies hobby, czas dla siebie, cokolwiek, mozesz tez zaczac cos o czy zawsze marzyles, tak jak ja teraz, zamierzam ciagnac 2 rzeczy na raz, jedna ktora jest moim "back-up em " a druga to to w co wkladam serce

Gość panta rei-
zapraszam :) chętnie sie dowiem jak wyglada " ból istnienia " w wieku 27 lat :)