Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkatoja

pytanie dotyczace soczewek!

Polecane posty

Gość soczewkatoja

noszę okulary -1.75 plus do tego cylinder - 0.75 ale jak zaloze siostry okulary a ona nosi - 1.75 widzę tak samo. No i potrzebuje soczekew jednodniowych, ktore mozna kupic na włąsne zyczenie w optyku, tylko że ja nie mam na wizyte u okulsty, a za pozno juz by zapisac sie an NFZ. I jakie ja mam te soczewki wziac, -1.75 ?

Gość jahyh
Ja mam okulary z mniejszą wadą,a soczewki z większą.

Gość fcndjksa
a ja mam okulary z wieksza a soczewki z mniejsza. Nie radze kupowac soczewek na wlasna reke. W salonie powinni ci zrobic badanie wzroku i dopasowac. Tak przynajmniej robia w Vision Express

Gość fcndjksa
poza tym nosilas kiedys soczewki??

nie możesz tak sama sobie dobierać soczewek! chyba, że chcesz sobie pogłębić wadę, to proszę bardzo....

Gość soczewkatoja
nosilam. kurcze, ja mam tyko na soczwki a na olulistye nie mam pieniedzy :O... a vision expres robia to za darmo ?

jesli kupisz soczewki w Vision Express to badania, dobor soczewki i przez kilkanascie minut nosisz 2 rozne i wybierasz lepsza - jest gratis + nauka zakladania i zdejmowania a jak juz Ci dobiora to pozniej kupuj taniej na allegro kolejne opakowania

Gość kiziaaaaaa
a osoby z zezem tez moga nosic soczewki??

sama moc niewiele Ci pomoże przy zakupie soczewek. bardzo ważna jest też średnica i jeszcze kilka innych parametrów. poza tym soczewki trzeba potrafić zakładać i zdejmować. i potrzebujesz płynu i opakowania na nie. nawet jeśli to ma być jednodniowa i jednorazowa przyjemność. a moc soczewek jest zawsze o 0,5 lub 0,25 mniejsza niż okularów! i tak z własnego doświadczenia Ci powiem, że jak już je zaczniesz nosić to nie przestaniesz, więc zainwestuj w wizytę u okulisty (w VE są odpłatne, chyba 60zł kosztuje, ale za to wchodzisz od ręki). potem możesz sobie zamawiać soczewki przez internet, bo to wychodzi o wieeeeeele taniej niż w VE.

Gość soczewkatoja
nie wiedzialam, aż pojde spytac jutro. chociaz jak wczoraj bylam, to nic babka nie proponowała mi, zadnych badań.

katowiczankaa - kupowalam nie raz w VE soczewki, moi znajomi tez i nigdy nikt nie placil za badanie - placi sie jedynie, gdy nie kupujesz nic tylko chcesz zrobic badanie badaja zarowno wzrok, jak i promien i krzywize oka oraz dobieraja rozmiar soczewki a do jednodniowych nie potrzeba plynow bo po dniu sie je wyrzuca!!! no chyba, ze ktos ma 'suche' oczy i uzywa kropel nawizajacych

w VE nawet jak pokarzesz badania od okulisty to oni i tak sami swoje zrobia zeby byly wiarygodne :)

Gość kiziaaaaaa
a osoby z zezem tez moga nosic soczewki??