Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JakLeczycAZS

Protopic - AZS

Polecane posty

Gość mziba
smarowałam zmiany u córki elidelem. pomagał, ale po odstawieniu problem wracał. do tego na ulotce jest napisane, żeby nie stosować u dzieci poniżej 2 roku życia. pomogło całkowite wykluczenie z diety alergenu, kosmetyki a-derma. latopic też podawałam, nie zaszkodził, mam nadzieję że też coś pomógł. na jego stronie jest sporo informacji o alergii i azs, www.latopic.pl

Gość tolki
Gdzie kupię ten retoraderm napiszcie prosze

Gość aaaaanaa
a jak długo stosować latopic bo w necie znalazłam że 3 m-ce?? czy to sie później powtarza czy jednorazowo takie stosowanie??

Gość tolki2
Restoraderm możesz kupić w każdej aptece. Tu masz więcej info o samym balsamie cetaphil.pl

Gość jamielanister
Restoraderm można kupić w każdej aptece. Polecam ja używam go również dla siebie, nie tylko mały ma z tego uciechę:)

Gość gość
ja smaruje mojego malego 0.1: http://aptekagold.pl/protopic-0-1-masc-x-30g.html i widzimy zmiane, skora zaczyna wygladac normalnie bez zadnych zmian. Co prawda protopic w aptece (w warszawie) nie jest najtanszy, ale za to dziala i wole kupic malemu masc niz sobie kolejne szmatki :)

Gość gość
Protopic jest zakazany w wielu krajach-to bardzo kancerogenny lek...moja corka tez dostala zlecenie uzywania tego smarowidla, ale wolalam dluzsza droge ku wyleczeniu niz na skroty takim szajsem...

Gość gość
Witam, mam do sprzedania PROTOPIC 0,03% 10g zakupione niedawno w aptece, nie używane, z oryginalną plombą. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: karolina.kowal8@onet.pl

Gość Gość

Protopic to bardzo specyficzny lek, jest on bardzo ściśle powiązany z układem immunologicznym. Nie jest on lekiem mającym za zadanie obniżenie poziomu histaminy.Zawarta w nim substancja czynna- takrolimus ma za zadanie złagodzić nieprawidłową odpowiedź układu immunologicznego poprzez oddziaływanie na limfocyty T, uniemożliwiając syntezę pewnych substancji. Lek wchłania się poprzez skore do krwiobiegu , w skutek czego szczypanie może oznaczać albo że lek działa, albo że organizm Pani dziecka nie toleruje substancji. Ja osobiście od pierwszego roku życia cierpię na atopowe zapalenie skóry i inne dolegliwości związane z alergią, protopic działa na mnie doskonale, ale każdy organizm się rożni dlatego, sugeruje Pani natychmiastowy kontakt z lekarzem a do czasu wizyty profilaktyczne wstrzymanie leczenia.