Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMANIKOLINKI

co dajecie rocznym dzieciom na kolacje ?

Polecane posty

Gość MAMANIKOLINKI

Bo moja mała jak zje obiadek ok 14.00 - 14.30 to pózniej juz by nic nie jadla,staram jej sie dawac lekką kolację ok 18.30 - 19.00 ale nic ni chce jeść, robię jej kanapeczki z wędliną, twarożkiem, jajko na twardo itd ale wszystko jest beeeeeeee wczoraj zjadla jedynie suchą kromkę chleba ....

mój je kaszkę mleczno ryżową/mleczno-pszenną/mleczną ryżowo-kukurydzianą/ albo mleczną owsiankę ok 19.30

wszystko co mi przyjdzie do głowy- kasze , zupy mleczne, budynie, kisiele, jajecznice, jako na twardo, placki, naleśniki, kanapki, musy owocowe- same lub z twarogiem, jogurtem

moja też kaszka mleczno - ryżowa. Czasem kanapka.Może zęby idą? Moja, gdy szły zęby w ogóle marudziła a kolacja to była mordęga, często szła spać bez kolacji.. z własnego wyboru, przecież nie będę dziecka wiązać i tuczyć jak kaczkę.A o której je ostatni raz - przed kolacją i o której chodzi spać? Wbrew pozorom 2-3 godziny nie doprowadzi do wycieńczenia dziecka, każdy funkcjonuje inaczej, niektre dzieci po prostu nie chcą jeść na sen i iść spać z pełnym brzuszkiem.

Acha... 14 - 14:30 no to faktycznie. ja bym się tu raczej zastanowiła nad poziomem żelaza, bo jego niedobór powoduje zniżkę w apetycie.

moje dziecko też teraz ząbkuje i tak jak zawsze miał wielki apetyt to teraz zjada tyle co kot napłakał. trzy marne posiłki- rzegryzane owocami, kolacji prawie wcale nie rusza

Gość bebebe chyba o oszukiwaniu
kaszke a wczesniej jakąs kanapke. Mala zasypia ok 21 i śpi do 9. Rano też pije butelke z kaszką a później je wszystko normalnie .

jeśli chodzi o lekki osiłek to jak lubi owoce to polecam właśnie musy owocowe na wszelkie sposoby i kisiel

zazwyczaj je kaszkę ale czasem ma trudne dni (np teraz jak idzie jej ostatnia czwórka...) i wczoraj nie chciała kaszki to zjadła kanapkę a potem wypiła troszkę mleka