Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość in uś 23

proszę o pomoc depresja chyba!!!!!!

Polecane posty

Gość in uś 23

jestem po slubie ale na razie nie planujemy dzieci, mam za to kuzynkę(24 lata) urodzila dziecko 2 miesiace temu. martwie sie o nia bo jest dziwna przedtem byla normalna wesola a teraz jakos dziwnie sie zachowuje, wymysla sobie choroby(robili jej badania i jest ok) ciagle niby ja glowa boli, dziecko jej nie cieszy wogole choc chciala je i bylo planowane....wogole jak sie z nia rozmawia to ma sie wrazenie ze jest niespelna rozumu.....przybita ...... staram sie jej pomoc ale nie potrafie, probowalam gadac z jej facetem ale on olal to i powiedzial ze przejdzie jej!!!!!on caly dzien pracuje co rozumiem bo musi utrzymac rodzine ale stanem matki dziecka sie nie przejal(zawsze go nie lubilam uwazam ze to gbur i kretyn) matka mojoj kuzynki przyjezdza do domu za 3 tyg(pracujre za granica)to pomoze jej przy dziecku.... ale co ja mam zrobic????jak jej pomoc???do psychologa nie cnce isc.....

Gość in uś 23
jesli ktos moze niech mi cos podpowie bo nie mam zbyt doswiadczenia w tej kwestii...... stan ten trwa od kilku tyg. moze to depresja,,,,

jesli to trwa d kilku tygodni to raczej nie jest typowy baby blues lecz depresja poporodowa.Powinna skontaktpwac sie z psychologiem lub psychiatra bo sama sobie raczej nie poradzi a jesli nawet z czasem jej yo przejdzie to nigdy nie wiadomo jakie slady zostawi w jej psychice.

Gość HYZIA GYZIA
hej moim zdaniem to depresja poporodowa i jesli nie pojdzie do lekarza to samo to nie przejdzie a moze sie znacznie poglebic.... Pewnie jest to spowodowane zmiana hormonow po porodzie ale lekarz musi byc zaliczony obowiazkowo.

Gość in uś 23
tak myslalam ale ona nie chce isc...po innych lekarzach lata wymysla choroby, ale psycholog ja nie interesuje............ facet.... szkoda gadac.....nie przekonuje jej

Gość HYZIA GYZIA
a co do jej meza - to znalazlabym cos w necie na ten temat wydrukowala i dala do poczytania. faceci czasem jak nie maja czegos wylozonego na lawe to nie maja o niczym pojecia.

Gość in uś 23
wiesz co on wogole niema o niczym pojecia tzn. dzieckiem sie zajmuje ale zeby porozmawiac z kuzynka to nie....

Gość HYZIA GYZIA
bo czsaem depresja objawia sie wlasnie somatycznie, czyli osoba rzeczywiscie zle sie czuje cos ja boli ciagle a nie zdaje sobie sprawy ze to ma podloze psychiczne moze moglabys sie z nia wybrac raz do normalnego lekarza bo ona sama na ten temat nic nie pisnie. a lekarz nie znajac szczegolow nie domysli sie ze to moze byc depresja

Gość in uś 23
a lekarz nie pogoni mnie jak z nia pojde????

Gość HYZIA GYZIA
nie , dlaczego? a jesli tak by sie stalo to do innego i tyle:) na razie mozesz z nia isc do normalnego rodzinnego on powinien pokierowac kuzynke dalej do psychiatry. a jesli tego nie zrobi to mozecie isc same o sychiatry nie potrzeba skierowania i mozna isc do jakiego sie chce niekoniecznie z waszego miasta czy tez gminy

Gość HYZIA GYZIA
jesli kuzynka bedzie sie opierac to przekonaj ja ze raz pojdzie i zobaczy co z tego wyjdzoie nikt jej tam nie zbije:) a najazniejsze niech zrobi to dla swojego dziecka bo ono czuje ze z mama cos jest nie tak:(