Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia 1986

Zelixa czy Ktoś zna ? część 2

Polecane posty

Gość mi41
witam i melduję śniadanie - 1 kromka razowa z wędliną, obiad talerz zupki ,kolacja 1 kromka z wędlinką , w międzyczasie 3 jabłka,4xzielona herbata więcej jakoś nie nie mogę wlać w siebie :(

Gość mi41
aa i jeszcze mój sposób na zaparcia :) alax na noc , działa bez jakiś sensacji większych. :)

Gość ledaaa
Własnie zeszłam z rowerka 13km i 260 kacl mniej po 30 min jazdy:) Moze to nie rewelacja ale zawsze cos:) Polecam Pas do Ćwiczeń i krem rozgrzewajacy na brzuch Efekt mokrej koszulki murowany czy działa zobaczymy po tygodniu:)

Gość mi41
jaki krem rozgrzewający? i jaki pas?

Gość mi41
ja na razie tylko po 30 brzuszków , więcej by mnie chyba zabiło :) to juz nie te lata gdzie człek sie wygina we wszystkie strony :)

Gość xmamuska
ja wczoraj 50 brzuszków, dziś z 20 bo tak mięśnie bolą :(

Gość ledaaa
Kiedys gdy chodzilam na silownie uwielbiałam na bieżni chodzić, po 30 minutach z tym pasem schodziłam cała mokra a gdy go odpinalam jeszcze sie lało po brzuchu:) uzywaja tego tak samo do Wacu-Well .

mój maz powiedział ze nie chce suchej baby :) hihihi zabrzmiało to jak słodki komplement :) do suchosci to jeszcze mi ten worek ponizej biustu przeszkadza :) a tak na powaznie to bardzo szybko schudłam , no i mało jem maz sie troche martwi i mysli ze mnie takimi komentarzami zrazi albo wystraszy :):) hihihi głupek :)

aha nie wiem czy wam pisałam ale skusiłam sie na jajeczniczke z wedlinką .....franca mi na żołądku siadła,dwa dni ja we flakach czułam chyba faktycznie nie moge jesc mięsa

Gość mi41
ale gdzie to sprawdzasz ? nie mogę tam znaleźć tego kalkulatora z kaloriami :(

Gość monisia 1986
witam ponownie laseczki jak tam kochaniutkie ja jutro z rana sie waze bo jestem taka ciekawa ze niewiem czy dzis zasne heheh :-D xmamuska fajnie ze postanowilas cwiczyc jak boli brzusio tzn zakwasy tzn ze napewno ruszylas miesniami hehe :-) a robisz takie pelne brzuszki bo ja robie polowki i mysle ze nieobciazaja tak kregoslupa dzis zrobilam kolo500jena seria rano a druga wieczorkikiem po rowerze takie na ukos potem prosto i jak masz wieksza oponke tak bardziej na dole brzucha bo ja tak mam po ciazy to sprobuj takie cwiczonko jak sie wyrobisz bo tak miesnie bola przy tym poloz sie na plecach dlonie pod posladki i nogi wyprostowane do gory zeby z cialem tworzyly kat 90stopni niekladac nog na podlodze podobno dziala wlasnie bardzo dobrze na dolne partie brzucha jak zaczelam to 5 razy podnioslam dzis doszlam do 40 :-) powodzenia w sukcesach MonikaButterfly jasne ze cie pamietam :-D kochana napewno sie cos ruszy niepoddawaj sie staraj sie pic napewno ma to jakies znaczenie a o ktorej zarzywasz tabletke ze niemozesz spac ? bo ja zarzywam tak kolo13 a jak sie tylko poloze to spie jak moja corcia az czasem jej nieslysze jak w nocy sie przebudzi 3mam kciuki bardzo bardzo bardzo mocno ze waga lada moment ruszy w dol :-D buziol przedewszystkim na poprawienie humorku Iedaaa ja przejechala dzis 22km w godzinke i tez 260kcal spalilam masz jakis sposob ze tyle spalasz w tak krotkim czasie ja ostatnio 400kcal spalilam ale 1.5godziny jezdzilam raz szybciej raz wolniej a ten pas gdzie mozna kupic w jakims sportowym ?stosowalas juz kiedys taki pas czy to pierwszy raz ? pozdrowionka ZJADLAM : kolo 9 zdrowy blonnik firmy granex platki do mleka mleko 0%tluszczu kolo11 2kiwi kolo14.30 2kotlety mielone a co mi tam ale z kapusta pekinska troche orzechow laskowych i 3xsiemie lnaine plus z 3litry wody jakos dzis mi sie zaparcia zrobily juro zaczynam activie jesc buziolki kochane kobitki i tak wogole to 3mam kciuki za wszystkie bardzo bardzo bardzo napewno osiagniemy sukces przy determinacji buzioleczki

Gość MADZIORNOoo..
A ja wczoraj nie wzielam tabl. w nocy czulam sie fatalnie o 2 mdlosci okropne zawroty i bol glowy czulam sie jak pijana..;/ I dalam sobie wczoraj spokoj... Wczoraj wazylam juz 77.7 czyli po 3 tyg 3,7kg a dzis przytylam 200g wiadomo nie wzielam tabl. mam skoki cisnienia... ALe moja znajoma pow ze te objawy o 2 w nocy to nie od zeli bo juz o 2 jej nie bylo w brzuszku ze mnie bolal zoladek...;/ i ze po 3 tyg organizm sie juz do niej przyzwyczail... CHyba to te zmiany cisnien na dworzu ;/

Gość ledaaa
monisia 1986- tak mi rowerek pokazywal:) Ja jezdze na najmniejszym poziomie na 1 srodnie z predkoscia 38-40 km/h czasem wolniej . Im ciezszy poziom tym bardziej zmuszasz mięsnie do pracy. Tan pas nepronowy stosowalam juz dawno na silowni u siostry tak jak mowilam tam stosowali go tak na silowni jak w Wacu-Well ( bieznia pod cisnieniem) Ja mam go od siostry ale widzialam takie w careFurze na sportowym stoisku podejrzewam ze kupisz go w kazdym sklepie sportowym na allegro tam gdzies dalam wyzej stronke ktora znalazlam 26zl w sklepach pewnie podobnie jak nie taniej:) On jest nie szkodliwy utrzymuje podwyzsza tylko temp ciała i tym powoduje szybsze spalanie tk tł.. sa jeszcze spodnie neopronowe siostra ma ale jeszcze nie prubowalam:) jak sprobuje to Napisze:) Buziaki dziewczynki.

Gość AgataNogąZamiata
MYSIAPYSIA i jak mąż? Zauważył? Mój powinien już coś widzieć, bo jak przytyję 4 kilo to widzi ale jak chudnę to już nie... Ale czekam cierpliwie aż się odezwie. Weekend z teściami dobiega końca. Żarcie stało na stole ale nie kusiło. Jeśli już się kusiłam na coś zakazanego to w ilości śladowej i właściwie był to tylko serniczek, ciupulki kawałek. Zeberka i inne cuda pozostały nietknięte przeze mnie. Jutro kończymy ferie a że jestem nauczycielem - wracam do pracy. 30 minut marszu w jedną stronę - powinno się przydać i dać efekty, fajnie. Najgorzej że mam strasznie dużo godzin w tym semestrze, wiele nowych obowiązków, wzięłam dodatkowy przedmiot, mam nadzieję, że znajdę czas na forumowe pogaduszki, wiele mi dają...wspomagają zelkę na pewno. Całusków moc i do wtorku - powinno ruszyć na wadze z kopyta, czuję to:)

Gość ledaaa
Dzis moja 2 tbl czuje sie dbrze zadnych skutkow ubocznych wiecej pije i duzooo sikam hehe, glodu nie czuje rano o 8-2 kanapeczki zjadlam i to by bylo na tyle zaraz pomarancza a potem maly obiadek, nc przeminela dobrze spac moglam i nawet córa sie nie budzila duzo razy wiec wszytsko przebiega wporzadku. Moj mąż pracuje w delegacji dokladnie w Warszawie przyjezdza na weekend niestety teraz byl prawie 2 mies w domu ze wzgledu na pogode.. mam nadzieje ze gdy teraz pojedzie a zapowiada sie ze tak ..to zobaczy efekty gdy wroci:) Ja niestety skonczylam staz w piatek i czeka mnie siedzenie w domu..a to jest najgorsze :/

Gość marta_ski
Cześc dziewczynki :) Za mną nieprzespana noc... hmmm nie wiem czy to od Zelki czy coś innego jest powodem... Czy na którąś z Was też tak to działa? Poza tym dzisiaj wzięłam 4 tabletkę... i chyba zaczyna działać. Czuje takie wypełnienie w brzuchu. Nie chce mi się podjadać między posiłkami... moim zdaniem to już wielki postęp. Staram sie jeść w miarę normalnie, żeby nie było efektu jojo ;) Co do męża,trochę marudzi, że się faszeruje chemią.. ale co tam ;p gada, bo sam taki suchelec, że szok.... Stanęłam dzisiaj przed lustrem i stwierzdiłam, że naprawde to już nie są żarty ;) aaaaaaa! zmusiłam sie do ćwiczeń... bo czytam tutaj, że a to rowerek a to pomysł z siłownią... aż mi się głupio zrobiło :p miłego dnia dziewczynki :*

Gość ledaaa
MonikaButterfly- Jak tam noc minęła mam nadzieje ze dziś już troszkę lepiej kochana spałaś. Daj znać jak bedziesz.:)

Witam kochane cieplutko w ten słoneczny dzionek:**** MonikaBUtterfly i jak dziś samopoczucie kochana, mam nadzieje ze lepiej! Do wszystkich kobietek, które miały zaburzenia snu tej nocy;-)-ciśnienie nieźle dawało w kość, poszłam spać przed 3 i też jestem padająca. Myślę,że nasza zelka nie ma na tospecjalnego wpływu. Jeśli chodzi o wycofanie Zelixy z aptek- móiono o tym głośno w mediach. Zadzwoniłąm do megodietetyka popytać co i jak, powiedział,że jest to możliwe że zelka jest wycofywana, ponieważ kilka razy już tak było- a jednak wracała. I że dzieje się tak, ponieważ mnóśtwo osób nieupoważnionych, których wskaźnik BMI jest mniejszy niż 30, sięgałopo tabletki, nie konsultując się z lekarzem. Takie osoby takze, często miały nadciśnienie tętnicze,kłopoty z sercem i stąd przypadki takiego a nie innego obrotu sprawy;/ Ale zelka powinna być jeszcze kilka dniw aptekach( tak mówiłą miła Pani w aptece) więc może zdążymy się zaopatrzyć?. Do wszytskich Zelixiarek- mójdietetyk poleca zażywanie przed obiadek preparatu ALLI. W ulotce jest tam zapisane, iż najlepiej stosować 3 razy dziennie, ale z naszą cudowną ZELKĄ starczy tylko jede raz- przed obiadkiem. Polecam!. Dodatkowo, ażywając zelkę warto wyposażyć się w kwasy OMEGA 3- mi to nakazął także lekarz. Wiecie co, dziś pokłóciłam się lekko zmamą, jest bowiem zdania, że po odstawieniu zelixy i glucophage ( słuchajcie, zaraz wamcos o tym powiem), moja waga wróći a nawet będzie większa niż przed kuracją. Zaczęłam zaprzeczać ale... dziewczyny czy na pewno mamy pewność, że jeśli będziemy żywić się tak jak w trakcie kuracji( ja zmieniłam nawyczki żywieniowe) tokilosów nie przybędzie? Jedna z Was napisała,że 1 dzien bez zelki i przybrała 200g... CO ROBIĆ? kochane pwoiedzcie, ta myśl nie daje mi spokoju!!

Witam Was koleżanki w niedzielę!!!Ja melduję swoją wagę po 20 tabletce...97,6kg!!!!!Dwadzieścia dni temu było 103,6kg,czyli mam 6kg na minusie!!!SUUUUUPER:-)Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę,buziolki:-)

A jeśli chodzi o ten lek GLUCOPHAGE to słuchajcie, ja biorę go na PCO, ale Paniw aptece powiedziała, żewieledziewczyn zażywa go wspomagająco w odchudzaniu. Lek ten stosowany jest albo w cukrzycy albo w zespole policystycznych jajników, jednak wiele lekarzy stosuje go także w leczeniu otyłości. Stosuje się go 1 raz na noc( w zależności od dawki 1 lub 2 tabletki). Lek spala cukry , glukozę w organiźmie. Myślę że także i on jest wart zachodu i jest niedrogi- jednoopakowanie około 8 zł. Gorzej z Alli- ja zapłąciłam prawie 120zł;-( masakra. Także kochane jeśli któraśma kłopoty z jajniczkami , glukozą lub najbardziej utyła w brzuszku-lekarz z pewnosciąprzepisze ten lek, ma super opinię. Kochane tymcasem czekam na wasze posciki dotyczące jojo, wciąż zamarwtiam się, że jedna z nas raz nie zażyła zeli i już 200 g więcej! to jakby jojo!!! Buzka kochane!

zapomniałabym:) jeśli chodzi o jedzonko to ja wczoraj: śniadanko- 1 kawa z mleczkiem i dwie kromki razowego z wędlinka obiadek- ryż, marchewka gotowana i pierś z kurczaczka smażona na oliwie ( a comi tam!) 3 krówki ( nie mogłam się opanować) Twarożek chudy z chudą śmietanką 1 kawałek macy z serkiem Wiecie co, to chyba dość sporo;/

Gość marta_ski
NUGLA! Gratuluję! a katujesz się dodatkowo jakimiś dietami? ćwiczeniami?;p zdradź swój przepis na zwalenie kilosów :) Buziaczki

Gość marta_ski
A co co efektu jojo: moja bratowa też zażywała Meridię, potem Zelixe i po każdej kuracji wracała do dawnej wagi albo i większej! :/ lecz myślę, że jest to spowodowane tym, że po każdym zgubieniu kilogramów nie dbała dalej o dietę tylko wracała do starych nawyków żywieniowych, a więc napychanie się późnymi wieczorami i zapychanie się słodkościami... A chyba to na tym nie polega...!!!!! POTRZEBNA JEST SILNA WOLA I ZDROWE ODŻYWANIE nad czym my w tej chwili pracujemy:) prawda? :) :*

Gość ledaaa
marta_ski- zgadzam sie z tba w 100% moim bledem bylo czeste podjadanie lub nie jedzenie przez caly dzien a po wieczor zajadanie sie. Z kolei moja slabością chipsy.. wszelkiego rodzaju.. czasem fastF.. no i fryteczki .. Slodycze mogly by dla mnie nie istniec choc kawe musze pic slodka..Kiedys przez 3 mies probowalam sie odzwyczaic i nie slodzic niestety nie mglam sie przemóc i zostalo tak jak jest. Moim zdaniem gdy nauczymy sie nie podjadac..jest czesto a mało mysle ze uda sie uniknąć efekty jo-jo.. owszem czasem mozna pozwolic sibie na male co nieco i uciec w zapomnienie ale rzadko i nie w ilosciach tonowych tylk niewiele. Kiedys gdy wiele razy odchudzalam sie zawsze po..wracalam do dawnych nawykow i kg wracały.. teraz troszke silnej woli troche cwiczen i ruchu i napewno sie uda..:)

Gość NIKITA31
do Marta ski masz zupełną rację co do efektu jojo na poprzednim forum dziewczyny już pisały o tym że ZELKIXA czy meridia nie są po to by kilogramy zgubić ale by dać nam czas na wyrobienie w sobie zdrowych nawyków żywieniowych i po zakończeniu kuracji nie popełniać tych samych grzechów co przed kuracją . U mnie było tak że ja na początku nie widziałam żadnej różnicy jak byłam głodna tak nadal byłam głodna ale mój głód łatwo ustępował po jakiejś przekąsce typu jabłko czy marchewka .Po kilku dniach okazało się, że muszę jeść pięć razy dziennie ale za to niewielkie porcje .Słodycze wyeliminowały się w zasadzie same (byłam strasznym łasuchem )bo po każdej słodkiej rozpuście przypłacałam to dwudniowymi mdłościami .Diety żadnej też nie stosowałam bo uznałam że dobrze zbilansowane niewielkie posiłki to jest to czego potrzebuje . I tak od połowy kwietnia zeszłego roku gdy zaczynałam miałam 72 kg przy wzroście 156 cm do dnia dzisiejszego zgubiłam 17 kg.

Gość marta_ski
do NIKITA 31... Moim marzeniem jest 17 kg :) W prawdzie muszę schudnąć więcej, ale tyle mi wystarczy do lepszego samopoczucia:) LEDAAA łączę się z Tobą w walce z chipsami :) ehhh są moim przekleństwem, chociaż ostatnio udaje mi się przechodzić koło nich w sklepie już trochę obojętniej ;) CZAS! Potrzeba dużo czasu do wyrobienia dobrych nawyków.

Gość doris32
Witam....znalazłam się tu przez przypadek.Szukałam info na temat wycofanej Meridii, poczytałam Was drogie Panie i chyba zagoszczę u Was na dłużej.:) Moja przygoda z Zelixą zaczęła się jakoś w zeszłym roku w marcu, moja waga wyjściowa to 114 kg:( ,przyznam szczerze , że nie stosowałam diety, owszem apetyt zmalał i na słodycze nie miałam ochoty, co mnie milo zaskoczyło :).Waga spadała powoli, chociaż może nie, bo po pięciu tygodniach ważyłam 110 kg.Ale niestety musiałam przerwać kurację, ze względu na powrót migreny :(. Od trzech miesięcy znów jestem na Zelixie i waga leci w dól (105 kg ), może wolno, ale może tak lepiej....A tu teraz słyszę, że wycofują Meridię, a przecież Zelixa to polski odpowiednik :(, zastanawiam się czy i nasze rodzime zamienniki też wycofają?......Pozdrawiam i życzę sukcesów :):):)

Gość Fisia.Misia
Witam kobietki!ja dzisiaj po 10 tabletce,zważyłam się i......3kg.mniej!!!!!! Nie poddawajcie się.Warto walczyć o luzik w pasie.Wczoraj wieczorem skusiłam sie na czekolade,ale zjadłam 3 kostki i miałam dosyć!!!ja,która potrafiła opędzlować dwie na raz!!!!Cieszmy się z takich sukcesów.Pozdrawiam!